Tuesday, 31 January 2012

Nilai Persahabatan......

befday planner : acap ( singlet putih ) , epul ( yang tengah )
sweet sangat......

befday boy

alorwh3.....meh nk suap...

our family

sweet kan dorang

<3

carut sangat





best sangat celebrate befday ni....hahaha...

Sunday, 22 January 2012

HAPPY CHINESE NEW YEAR!!!!!

salam dan selamat TENGAH MALAM semua...haha...esk hari yang paling penting bagi semua rakyat cina di negra kite ni,ye la oesk kan dorang da nk raye...mesti dorang semua excited nak pkai baju baru , sibuk kemas umah dn wt ape yang patot kan..hurm mcm kite la jg nk sambut AIDILFITRI kan....hehe...korang semua esk ade x kawan2 yang jemput g umah terbuka dorang....hurm...mesti bestkan klau g umah terbuka.....da lame x g umah terbuka nihh...hehe.....*rasenye da out of topic da ni* hehe tp x pe la...kite 1 MALAYSIA jd x salah kan kalau kite nk smbut tahun baru cina sekali tapi kena ada batas la kan....makn ape yg boleh....da lame x makan kuih bakul dan teringin nak makan YI-SANG (betul ke ejaan mcm tu)....ape2 pown just nk ckap SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU BUAT SEMUA WARG CINA DI MALAYSIA....GONG XI FA CAI....

Monday, 9 January 2012

Induction MASSCOMM..fun..enjoy...fantastic.....awesome!!!

haha tepung time!!
lecturer wt show tepuk dan tabik masscomm
     












salam semua....hah kali ni sy nk cite pasal induction masscomm baru2 ni kat padang kawad UITM MELAKA...memandangkan sy x pergi induction tu dari mula so sy x brape nk taw sgt la awal2 dorg wt pe....dri sumber yg sy dpt awal2nye mcm biase la...pendftran pelajar semester 1 then msok kumplan masing2...baru la mule program tu...hurm macm induction sebelom2 ni...acara pertama setiap kumplan kena ade mascot then kena wt performance...hehe....ok lepas tu dorg semua kena wat cheers tp bukn mcm CHEERS GROUP tu..dorg kena wt cheers mengikut krativti dorang....it seems enjoy and fun but unfortunately sy x sempt dtg mse mula2 induction tu sbb ade urusan tp x pe...sy sempt dtg mse pertngahn program tu....

mase pertngahn induction tu doran semua ngah berkumpul lg kt pdang then ade stu group ngh performance...hehe...then hbis dorg semua wt persmbhan masing2, semua plajar junior masscomm kena wat satu tradsi dalam masscomm iaitu TEPUK2 MASSCOMM & TABIK MASSCOMM....hah perkara ni wajib untuk semua peljar baru wat..sbb ni dah tradisi course sy...memg best tepuk dan tabik ni...hehe...tp sblom dorg wt tu ,semua senior2 kena tnjuk mcm mane nk wt benda alah tu...tp bukn senior je ye yg kena tnjuk,pensyarah masscomm pown join skali wt benda alah tu...memang SEMPOI la pensyarah masscomm ni...SPORTING gilewwwww!!! ok lepas tu turn junior2 plak wt benda alah tu....hahahaha.....lawak gilewww...mcm reaksi muke dorg wktu wt tepuk n tabik masscomm tu...hehe...tp dorang semua have fun ngn induction ni...

dalam pkol 1 p.m tu dorg dibenrkan untk rehat dan makan2, tp dorg x dibenarkan balik sebb dorg ade lg aktvti2 yg menrik menunggu dorang * psstt-psstt sebenarnye senior2 masscomm x sabr2 nk lempar tepung k junior dorg..hehe* ok lah..pas dorg semua da hbis makan, aktvti steruenya dorang kena form 1 group...1 kmplan kena ade dlm 5 org then berbaris sbb aktvti lpas ni ialah kena cari gula2 dlm tepung + kopi...hehe..sedap taww!! aktvti ni pown best jg,hehe....

ok2 last skali waktu yg di tunggu2 oleh semua senior masscomm iaitu tepung dan telur..haha..waktu tu kteorg semua sruh junior2 kteorg kumpul rmai ikt kmplan masing2 then stay kt bawah pkok...ok time tu kteorg da standby tepung da..and sblom kteorg lmepar tepung semua tu kteorg wat2 kerek ckit ngn dorg...ckp mcm2 kt dorg...hehe...then da tibe masanye kteorg semua lempar tepung kt diorang....DAH TIBA MASANYA....hahahaha *gelak jahat*and that time de junior declared as MASSCOMMERS STUDENT...CONGRATE ALL DE JUNIOR.....

Wednesday, 4 January 2012

macam-macam perangai ngan pelajar baru...dan SELAMAT TAHUN BARU!!!

hye semua...da lame kan ak x update blog ni..ye la asyik busy dgn assignment jew..hurm subject kli ni agak tough kit r..bnyak assignment yg perlu di siapkan...final exam tinggal lagi sebulan lebih jew lagi....skjap jew ak rase...ok la kali ni nk cite ape ye....let me think first okay!!..

so macam mane tahun baru korang semua ok tak?hehe...ape azam korang semua untuk tahun baru ni??harap-harap azam baru korang tercapai la ye tahun ni...ok cite pasal azam ni,aku pown ade juga azam tahun ni...tapi cikit jew tak macam dulu..hehe...azam aku untuk tahun ni aku nak menggemukkan badan dan lagi satu aku nak belajar bersungguh-sungguh untuk mencapai cita-cita aku..insyallah!! aku harap azam aku untuk tahun ni tercapai juga..tak pe la kite tinggal sekejap pasal azam tu kite citer pasal lain pula...

sekarang ni aku da masuk sem 4 kt uitm ni...da setahun aku jadi mahasiswa kt uitm melaka ni...macam-macam pengalaman yang aku dapat dan macam-macam dugaan yang aku hadapi...tapi aku anggap tu semua sebagai pengajaran untuk aku terus menjadi manusia yang terbaik...hurm kalau da masok sem baru mesti la ade student barukan....citer pasal student baru ni,aku nak bagi taw la kat korang semua....ye la aku ni kan belajar dalam jurusan komunikasi dan pengajian media so banyak la desas desus yang mengatakan ade student junior course aku ni die nie awek kepada penjaga gol bola sepak negara kite apek @ khairul fahmie...ala mesti korang kenal la apek tu...macam-macam cite da aku dengar pasal die...so kebetulan pula,aku ade kenal rapat ngan budak sem1 @ part1,so aku tanye la dorang betul ke tak..then dorang cakap aep yang aku dengar tu semuanya betul...owh memang betul la ape yang aku dengar sebelum ni yang die tu awek kepada si apek tu..hurm ok...then ade la satu hari tu kebetulan pula aku pegi library n aku dok kat tingkat atas library tu,aku ngan kawan aku mase tu..kebetulan juga pada hari tu si awek apek ni ade juga kat situ..mase tu aku tak taw agi name die...pas tu kawan aku cakap... " wei2, tu Dahlia Tek la..,cube ko tengok kat belakang tu.." then aku cakap la " hah,dahlia teck sape tu?sorry aku tak kenal pown budak tu...cantik sangat ke die...." dengan suara yang kuat aku cakap cam tu...hahahahahahahaha (Gelak Jahat)...lantak la die nak cakap ape pown da memang aku tak kenal die waktu tak kan aku nak wat-wat kenal kowt kan....kawan aku pown kate la kat aku "wei,die tengok ko la..yang ko cakap kuat2 tu nape...ko taw x die tu awek si apek yang penjaga gol malaysia" aku cakap la aku tak kenal....KISAH PULAK AKU NAK TAW PASAL DIE...pada aku amik taw pasal die yang tak ade ape-ape faedah tu , baik la aku study kat library tu...ade juga faedah....da ade satu cite lagi yang aku dengar , budak course ape entah sibuk amik gambar ngan si D.T tu.....tapi la,aku rasekan dorang tu bukan nak sangat bergamabr dengan D.T tu tapi dorang nak bergambar ngan apek tu...hahahahah...persan cantik la plak D.T tu kan.....bhahahahaha (gelak jahat)macam-macam hal  budak sem yang baru masuk ni...entah la...aku nak tunggu dan tengok die mase induction course aku nanti ahad ni...nak ape akan jadi ngan die...

so kalau nak taw cite yang terbaru pasal budak tu...tunggu nanti ye pas induction course aku...hehe...mesti lebih menarik...hehe...assalamualaikum...