Thursday, 12 April 2012

gegaran!!!!!!!!!!!!!!

hai semua....terdetik hati ini ingin menulis sesuatu kat blog ni....ingin berkongsi pengalaman gempa yang melanda di Aceh dan tempias gegaran tu juga membuatkan kawsan rumah aku turut bergegar...gegaran yang berukuran 8.9 skala richter di aceh telah menggemparkan seluruh penduduk di negara itu dan kwasan yang berhampiran termasuk di negara kita sendiri.....negeri yang merasa tempias gegaran tu kedah , pulau-pinang , perlis dan perak.....huhuh...da mcm pembaca berita da aku rse..ahakz....ok igt lagi....mase kejdian gegaran tu aku ngah rehat2 ngn kawan sekerja aku..then mama aku koll.die ckap ade rse gegran x kt tmpt kje...ak ckp la x....mama aku ckap kt kwasan umah aku tu ade gegaran kuat giler...mcm gempa...padhal memg gempa pown....then ak plik la...x kan ade tnah runth kot...klau tnh runtuh pown x kn ade gegaran kan.then tetibe aku terfikir sesuatu...ni mesti gempa kt indon lg ni....then aku bka la fb rupe2nye btul ade gegaran kt indon......da tu ak msg mama ak....memg kuat giler gegaran tu smpai kt kwasan pedalaman kedah pown trur rse.....itu lah kuasa allah.....itu baru sikit die tunjuk.....ape2 pown kite doakan agar umat islam di aceh semua di bawah lindungan ALLAH S.W.T..... ~amin~

Monday, 9 April 2012

benda baru semasa cuti semester....yuhuu!!

hai dan salam semua....cuti semester kali ni aku ade wat benda yang baru...yang tak terlintas difikiran aku pown sblom ni.....haha....tak penah-penah aku kje mase cuti sem tpi kali ni aku wt kje part time..haha...aku jadi promoter kat sebuah kedai pakaian ni..bukan kedai pakaian yang ade jenama tu...yang biasa2 aja...haha..tapi tak pe sebab bagi aku pengalaman.....ok kat sni aku nak cite skit cm ne aku ley dpt kje tu....Cerita tu bermula macam ni....selasa yang lepas aku ajak la kawn aku ni nama dia nizam...die pown cuti sem sama ngan aku gak...aku cakap kt die yang aku nk wt part time....then die pown nk ikt skali join ak wat part time....so kteorg pown g la cri kje kosong...mula2 kteorg g satu mall ni.....tp pekerja kt stu ckap x de kosong....jd kteorg pown kuar dengan persaan yang hampa...suddenly...haha..ni cm suspen ckit....kteorg nampak kain rentang tertulis ' JAWATAN KOSONG- ADA ALLOWANCE OVER TIME- MEMERLUKAN FULL TIME / PART TIME' so dengan sepantas supersonicnya aku ngn kawan aku ni pown masuk kedai pakaian ni....kteorgg tnye la kt supervisor kedai ni...." cik,ade jawtan kosong untuk part time x,kami ngh cri kje ni...x ksah la department mne pown" then die ckap die nk gne pmpuan je...so x pe la..kteorg pown kuar dri kdai tu....pas tu aku dengar ade org jerit dri blakang..."dik!dik!dik! sni dik..." aku pown toleh blakang..tgk pekerja dia pggil....so aku ngn kwn aku ni pown gie la balik kt kdai tu....bos die ckap " lu olang mau kija sini ka,bole..boleh....esk lu olang datang sni...tp kna datang awal....sblom pkol 10 pagi..boley"..ak ngn kwan aku ni pown dtg keesokanya....awal kteorag dtg..huhu.semangat giler kan...huhu.....first day tu agak penat la sbb x biase lg kan...da bnyak hari so jd mcm x pnat la sgt kan.....so da brapa hari ak kje so far so good...tapi hari ni ada dua orang customer kena maki ngan aku...sbabnya....yg first customer ni die ckap kt kdai tmpt aku kje ni jual pakaian mcm pakaian orang asli...da tu lusuh n burk plak die ckap...hah tdi x pasal kan marah ngn aku n kna maki ngn aku....yg customer kdua ni plak pasal nak tukar boxer anak dia...cite die mcm ni.......semalam die ade dtg kt kedai aku ni...anak die nk beli boxer...than die pggil aku....tnye aku boxer kt mne...ak pown tnjuk la kt die...then aku ckap la cube dlu sbb ak tgk boxer yg anak die amik tu mcm besar tkot nk padan plak kan...tp die nk cept2 die ckap boxer tu padan ngn anak die...so x pe la....then ari ni dtg tmpat aku die cri aku marah2 ak ckap ak x bg die cube dlu boxer kt anak die ni...then ak ckap kt die balik....semalm aku swoh die try dlu die ckap padan die yg nk cepat...then die marah n maki2 ak da la depan org ramai....hah aku hangin la satu bdan aku ckap la kt die " mcm ni la orang kampung...cakap macam keling...semalam akak ckp mcm lain,ari ni ckap cm lain...akak sy ade bkti ok yg akak x nak cube boxer tu..ade CCTV akak.....jgn nk salah sy plak kan...." bile aku ckap mcm tu bwu die slowdown ckit then die blah cm tu jew bawak anak die....sakit hati tol aku klau ade pelanggan yg prngau yg mcm KELING bodoh ni....aaaiiiisshhhh.........nasib baik ak x kna buang kje....haha...

sampai sni saje crita aku...so nt kalau ade update terbaru aku kongsi lagi ok..bubye...SALAM....