Friday, 16 December 2011

dah lame x update bolg nie

hai..hai....setelah sekian lama menyepi x update blog and today i free so i can updated my blog...hehe...so bnyak bnde nk story-mory ngn korang2 semua...hehe....the first thing i wanna told u guys is now im not stay hostel but im officially NON-RESIDENT (NR) u guys know rite what is non-resident....hurm...non-resident ni student yg da x stay kt hostel la...hehe...bnda yg kedua sem kali ni sanga best sbb subject2 nye best..hehe....hurm da seminggu sebenrnye ak stay kt umah sewa ak ni...so far ok la...sbb jimat duit so x yah g kdai beli makan ape smua....rumah sewa ak ni rumah ters dua tingkat dekt sgt ngn kampus ak....hurm..yang paling best ialah dok kt umah ni bley masak , yang paling penting ade mesin basuh , peti ais , dapur gas bak kate org 'fully furnished' la...best sgt stay luar ni x terikat ngn peraturan mcm kt hostel dlu...hehe....so skg ni agak happy la jg sbb stay ngn senior level dlu...so i;ve got new exprerience and i enjoy wit myself now...haha

Friday, 25 November 2011

new semester , new subject , new lecturer , new class and new faculty!!!!!

its been a two weeks i not updated my blog....hurm....busy with my work actually,ye lah it is almost a week im continued my study in this campus so i have no time to update this blog....miss my blog so much...hehe....since i not reallt busy today and a couple day i think i can update my blog..so what story ek,hurm....

on 20th nov i regster my colleg and my course,hurm this sem im in smester 4 hurm not senior at all...hehe...this sem i think the subject is not too tought for me but i love all the subject because my course this sem we used the new faculty...hehe...that damn faculty very far from my hostel...a little bit tired walk from my hostel to that faculty...about 20 - 40 min from my room to class....hurm...exhausted and tired....last monday i start my class hurm so far my fav subject is COM 265 ( graphic design and communication) , ECO 120 ( economics) and my another fav subject is COM 264 ( photo communication) that three subject is my fav subject...hehe....they are interesting for me...hehe....but please not misundersanding yeah, i also loved all my sbject in this course because this course subject is about entertainment world.....hehe....so for me this course is interesting course in my campus...hehe...so this semester i want study hard to get a best pointer for the final exam...insyallah.....

Sunday, 13 November 2011

dah nak hbis cuti sem dah!!!

hah lastly, dpt jg ak update blog ak ni lpas broadband ak ni lembab beberapa hari...mane x lembabnyew...kwasan umah ak ni dorang ade upgrade celcom pnye menra...memang r lembab...skit hati ak..nak tgk youtube lmbab , nk update blog lembab , nk on9 fb pown lmbab..segala2nyew lembab.....hhhuurrmm.....pejam celik pejam celik cuti sem ak pown da nak hbis da...eeeeeeee~ malasnye nk balik kampus.....rse nk cuti lagi..x puas la...hurm tp x pe la demi mencapai kejayaan untuk masa depan ak sanggup berkorban masa ak untk merealisasikan impian ak...hehehe....sem depan aku da tahun 4 tggal lg 2 sem jew untuk ak berada dalm diploma...dan insyallah klau x de arah mlintang ak sambung ijazah.....Insyallah! mungkin hbis diploma nt ak nk cri keje sambilan la....tp x decide lg nk cri keje ape..huhu...mungkin ak akan cuba nasib ak untk bekerja dalam bidang lain seperti cabin crew.hehehe....bile da ade dip bwu ley g temuduga tu ape yg mak ak ckap..hehe...just try my luck, mne la taw bile da cube mungkin nasib menyebelahi ak kew kan..dpt jd pramugara kt air asia..hehe...iiisshh~ aku ni x hbis2 ngn cabin crew......hehehe...sorry la terlalu obses ngn koje tu..hehe...cuti sem kali ni puas la jg sebb cuti kali ni memang ak btul2 cuti punya...sbb dpt g cuti2 ngn family ak....hehehe.....

Tuesday, 8 November 2011

gyahew haji 2011 version......

hai dan salam semua.....rasenyew sempat lg sy ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri buat semua,hehe....musim raya ni x hbis lg...ahakz....raye haji kali ni memang best dan kenangan yang terindah buat sy sbb kali ni sy sambut rayew ni dekat ngn kwasan jelapang padi...hehe....sbnarnye satu fmily sy wt kenduri akikah untuk ank buah sy yg lelaki dan sekali ngn kendri korban..hurmmm....kteorg menumbangkan seekor lmbu yang hurm agak beesar la jg smpai x hbis...hehe....first time jg sy kena jg daging2 lembu tu...x tdor tp lastly tidro jg..hahaha...x lrat nk jg satu hri.....sy x tgk pown dorg semblih lmbu tu sbb sy kesian kan lmbu tu, law sy tgk memg sy x ley mkn la dging lembu tu...seingat sy klau kte tgk lembu tu kna sembelih dan ktew kate 'kesian' kte x ley mkn daging die...sbb tu sy x g tgk dorg sembelih lembu tu...klau sy tgk mungkin sy akn nangis...hehe.....hurm pada hri knduri tu kteow stu family wt barbeque , perut rebus , dging masak asam , sup daging , dan bnyak lg lah..boleh dikatakn semuanya daging....naik pening sy asyik mkn daging jew....hehe...tp kenyang giler kowt..dan sy jg ade snap2 pic mse kndri tu....jp g korang tgk la ye..ahaks.....hurm...kendri tu dpt mengumpulkan satu keluarga sy dan kendri tu kteowg wt kt umah mak sedra sy kt padang sers dan kebetulan plak umah die tu betul2 tepi sawah padi tp org kedah n perlis pggil 'PETAK' & 'BENDANG' bukan sawah padi..hehe....so suasana kt stu agak lain dan best sgt dengan ade angin kampung yg segar dan sejuk sgt...dpt tgk kehijauan tmbuh tumbhan..hehehe.....ramaij jg la org yg dtg mse kndri korban ni...x sangke plak ramai sbb sy igt just family sy jew yg dtg rpnyew ade org luar jg yg dtg.....dan Al - hamdulillah semuanya berjalan dgn lancar......

Friday, 4 November 2011

ALAMAK KEPUTUSAN EXAM DA KUAR LA!!!! cam ne ni...

Tepat jam 12 malam smlm aku dengan selambernya buka facebook aku, mmmmaaakkkk aaaiiiiii....bnyaknye status kwn2 aku pasal result dorang...what korang da dpt result ke?bukan esk (hari ni) ke kuar..awl giler korg dpt...ahakz...ooowwwhhh rupnye dorg tgk email dorg....then, ak pown mlew pkio jap..hurm nk tgk ke x ek result ak ni..nak ke tak nak ke tak??????cepat msew berjalan ni!!!.....ok tept pkl 12.30 mlm ak pown bkak email aku....krink krink krink.....bunyi email aku...then bka inbox...alamak!!!!! email dri UITM dddhhaaaa...ni msti result ni....dengan hati yg kering dan redha ak pown buka la email ak...hah!!! kan btol result....dup dap dup dap dup dap....ok2...tgk satu2 subjectnye.... BELL ok , COM ok , PR ok , PSYCHO ok , CTU ok , KOKO ok, CIT ok...YA ALLAH!!!!!!! AL-HAMDULILLAH......!!! semua subject ak lulus dan pointer ak 3 and above....sukurnyew aku...sangat bersykur.....berbaloi jg ak x tdo study mlm2 ngn roomate n kwan2 aku.....waku happy sgt nk keptsan yg ak dapat.....dan aku berazam next sem aku berusaha untuk mendapat kan yg lagi terbaik dri yg ini....dengan kesungguhan aku belajar last sem dan hasilnya tttttaaaddhhaaaa......biar la rahsia....

Thursday, 3 November 2011

Siti Nurhaliza Tarudin

Siti Nurhaliza Tarudin nama yang tidak asing lagi dalam dunia hiburan tanah air kita..beliau telah menaikkan nama negara di asia mahupun antarabangsa..dengan kelunakan dan alunan suara beliau boleh memukau siapa saja yang mendengarnye...Siti telah memenangi lebih daripada 100 anugerah dalam tempatan dan antarabangsa..ini membuktikan anak jati kelahiran Kuala Lipis,Pahang ini mempunyai kelebihan dan keistimewaan..penyanyi pujaan ramai ini telah menaikkan nama negara apabila beliau membuat sebuah konsert bersejarah di Royal Albert Hall, London..walaupun beliau mendapat tempat kedua dalam pertandingan voice of asia tetapi siti nurhaliza dikenali ramai di asia ini...salam , semua......kali ni blog sy mengenai penyanyi kesayangan sy iaitu kak C.t.....sy suke sangt2 dengan kemerduan suara die boley dikatan die 1 in a million..tiada sape pown dpt jd pengganti die....klau nak taw pasal kak C.t bce la blog sy ye....Dato' Siti Nurhaliza binti Tarudin DIMP, JSM, SAP, PMP, AAP (lahir 11 Januari 1979) ialah seorang penyanyi dan penulis lagu pop dari Malaysia. Selain banyak menerima lebih 100 anugerah tempatan dan antarabangsa, beliau juga menerima gelaran The Voice Of Asia oleh Alicia Keys di majlis MTV Asia Awards 2005 di Bangkok, Thailand kerana kehebatan vokal sopranonya serta pencapaian terbilang di dalam dan luar negeri. Pada Ogos 2006, beliau bernikah dengan seorang ahli perniagaan, Datuk Khalid Mohamad Jiwa; dua bulan kemudian, beliau dikurniakan gelaran Darjah Indera Mahkota Pahang (DIMP) oleh Sultan Pahang yang memberi gelaran Dato' di awal namanya.
Beliau mula menempa nama sebagai artis yang mencapai jualan berbilang platinum, semenjak menjuarai Bintang HMI 1995 pada usia 16 tahun apabila beliau ditawarkan kontrak rakaman dari empat syarikat rakaman antarabangsa. Single pertamanya, "Jerat Percintaan" dari album sulungnya menjadi juara keseluruhan Anugerah Juara Lagu ke-10 di samping merangkul dua lagi anugerah untuk Persembahan Terbaik dan Kategori Balada.
Selain bidang nyanyian, Siti dikenali sebagai seorang ahli perniagaan yang terhandal di Malaysia. Beliau mengungguli 'Richest Artistes' in Malaysia. Beliau ialah seorang jutawan dalam industri hiburan Asia Tenggara yang nilainya mencecah RM 50 juta.

Pada 1 Januari 2010, Siti bergabung tenaga bersama M. Nasir untuk mengadakan Konsert Bagaikan Sakti di Esplanade – Theatres on the Bay, Singapura, yang juga disiarkan secara langsung menerusi saluran 955 Astro Box Office Events, dengan ulang tayang pada 2–10 Januari.Syarikat beliau, Siti Nurhaliza Productions (M) Sdn. Bhd. turut mengadakan konsert untuk dua orang seniman baru terunggul Malaysia, Faizal Tahir dan Aizat, berjudul Konsert Satu Suara dengan iringan Simfoni Orkestra Kebangsaan oada 12 hingga 14 Februari di Istana Budaya
Pada 25 Mac, Siti menerima anugerah pertamanya pada tahun itu, iaitu Anugerah Artis Contoh HIP TV 2009 mengungguli empat calon lain berdasarkan undian SMS penonton. Pada 30 Mac, beliau melancarkan jenama produk kecantikan dan kosmetik SimplySiti. Produk-produknya menjalani penyelidikan dan pembangunan di Korea, serta diterapkan nanoteknologi sebelum menerima kelulusan halal oleh JAKIM.Tak sampai dua bulan selepas pelancarannya, SimplySiti dinobatkan sebagai "The Best Halal Product" dalam kategori kosmetik oleh majalah Halal Journal Magazine.

  •  FAKTA YANG PERLU ANDA TAHU!!
Sebagai seorang artis ternama Asia Tenggara, Siti mencapai jumlah penjualan sebanyak lebih 3 juta rakaman di pasaran Asia, terutama sekali di Malaysia dan Indonesia, sepanjang kerjayanya dalam bidang seni. Album sulungnya dilaporkan terjual lebih 50,000 salinan dan lapan daripada 14 album solonya turut menerima sijil Emas, Platinum atau berbilang Platinum dari Malaysia dan Indonesia: album Siti Nurhaliza kedua (6 kali platinum, 400,000 salinan dijual), Cindai (5 kali platinum, 400,000 dijual di Malaysia dan 100,000 dijual di Indonesia), Adiwarna (4 kali platinum), Pancawarna (2 kali platinum), Sahmura (2 kali platinum), Sanggar Mustika (emas di Indonesia dengan lebih 75,000 dijual), E.M.A.S (2 kali platinum, 200,000 dijual; platinum di Indonesia, lebih 300,000 dijual) dan Transkripsi (4 kali platinum, 80,000 dijual).Album Siti Nurhaliza In Concert, Royal Albert Hall London dan Anugerah Aidilfitri turut menerima sijil 3 kali platinum dengan terjual lebih 60,000 salinan di Malaysia dan satu sijil platinum dari Indonesia. Album kesepuluhnya, Prasasti Seni terjual lebih 100,000 unit di pasaran Malaysia dan 700,000 lagi di pasaran Indonesia. Album kompilasi pertamanya, The Best of Siti Nurhaliza diberi pensijilan Emas di Indonesia kerana terjual lebih 75,000 unit.
 
 
 
~ Jadi sampai sini saje celoteh sy kali ini,moga jumpe lagi di lain masa dan waktu ok...

Wednesday, 2 November 2011

Info Diet & Sihat.... hehe....

Korang semua mesti nak diet dan pernah diet kan..hehe...saya ade beberapa tips untuk anda2 yang nak diet tu..sebelum saya memberitahu anda semua tips untuk diet yang betul, sy ade definisi 'DIET' untuk pengetahuan anda...Menurut Dr. Yunita Hendy dari Majesty Beauty Skin Center, diet adalah suatu perilaku yang mengatur pola makan. Pada kondisi tertentu seseorang melakukan diet dapat dihubungkan dengan kepentingan kesihatan, misalnya diabetes, kolesterol, obesiti, kepentingan syarat pekerjaan ataupun alasan lain untuk menjaga bentuk badan bagi kelihatan cantik. Ok itu ape yag dikatakan sendiri oleh Dr. Yunita Hendy pakar kecantikan dari indonesia. sy ade beberapa tips untuk anda antara tipsnye ialah :


  •  ROTI GANDUM DAN DIET???? 
           * Roti Gandum atau lebih dikenali sebgai wheat bread menjadi kan kegemaran pengamal diet!! Roti Gandum juga mengandungi serat yang tinggi ,antioksidan , fit estrogen ( yang baik untuk mencegah penyakit jantung dan kanser ) ,vitamin , mineral dan juga zat besi. Selain itu , roti gandum juga memiliki cita rasa yang lebih istimewa  berbanding roti putih ( roti biasa )





  • JALAN KAKI MINUS 2.2 CM...BETULKAH???
           
                          * Kaedah ini adalah resepi paling mudah dan murah untuk langsing. Penyelidikan yang dibuat di Murdoch Children Research Institute, Tasmania Australia mengatakan, mereka yang kurang aktif bergerak tetapi melakukan jalan kaki sebanyak 2000 langkah sehari boleh menurunkan berat badan dengan hanya menambah 2000 langkah lagi. Secara purata , ukuran pinggang akan berkurangan sebanyak 2.2 sentimeter!!!!! WOW....giler kentang!!! cuba anda bayangkan!!!!

  •  MAKAN DAN BAKAR!!!!!
                     * Tahukah anda bahawa ape yang anda makan ketika sarapan adalah penentu seberapa banyak lemak yang dapat dibakar saat bersenam di gim?? Wanita yang mengambil buah , kacang m dan roti gandum mampu memebakar lemak dua kali lebih banyak berbanding mereka yang makan bijirin dan roti putih. Untuk itu , pilih makanan yang kaya dengan serat dan makan tiga jam sebelum memulakan latihan






  • hehe nt kalau ade lg sy akan update lg ye...bye!!! SELAMAT MENCUBA!!!

Tuesday, 1 November 2011

wajah kekasih the latest by Dato' Siti Nurhaliza


bohsan!!!!

malam yang membosankan membuat kepala aku pening sebab aku x taw nak wat ape mlm2 ni...nak tidor awal lg...nk tgk muvie x de mood...nk chat tp x de sape pown yg nk rep IM aku..ppfftt....dah tu pkir2 punyew pasal naik pening kepla aku ni hah...nk layan youtube BB (broadband) lmbat plak..dah tu nak wat ape?cer bg taw nk wt pe...dah kusut da palew ni asyik memikio jew...dah la rmbut ak ni ggur klau ak pkio bnyak2 lg gugur la rmbut ak ni...lama2 botak ak..iiiissssh x nak la aku x de rmbut..mcm orang2 tua..haha....aarrgghh bosan...bosan..bosan...!!!! OK THANKS BYE...!!

jalanan berduri





 suke sangat lagu dan lame dah x dengar...hehehe

Monday, 31 October 2011

November is back!!!!!

November...November...November!!!! what is the special about this month?hurm...yeah now i knew it...its about the DATE...but what DATE????? hurm may be this DATE 1.11.2011...owwwhhhhh...sssoooo sswweettt!! thats not DATE thats a number , a special number in this month...hah.... number 11111...beautiful number who declared couple or get married or honeymoon on this month..haha...and one more thing i can not wait also for this number in this month that is number 11.11.2011...haha once again beautiful number am i right?hehe...actually i not realised today is november and when i online facebook all my friend status about this month NOVEMBER...haha...ok in this month may be can bring me a blast day or something can make me happy...b'coz i wanna forget about the past , wanna forget everything about my past last month...now i want closed old book and i wanna open new book...

so, thats all what i want told u today.hehe...tu jew ape sy nk citew mlm ni...hehe..next time if i have a new story i will post ok...we story - mory again yeah...ok thas all..bye , take care and have a nice day and morning..bubye... ;)

Friday, 28 October 2011

kisag aku dan dia.....

susah untuk aku gambarkan betapa sedih dan sayu bile aku terpaksa meninggalkan orang yang aku sayang untuk orang lain...susah sangat...tpi aku harus rela kan die pergi ngan orang yg berhak untuk menyayangi dia dari aku....aku ingin kenang balik mse kali pertama aku jmpe ngan si dia.........

~ aku ingt lagi waktu tu aku ngah tggu flight kt LCCT dri kL balik ke kedah..hehe..aku sorang2 jew mase tu...mase tu aku ngah cuti semster sbb tu aku balik naik flight...cpat skit kan...klau naik bas smpai lmbat...aku kt LcCt tu sorang2  tggu kt balai perlepasan...flight aku pkol 10.30 pagi so aku kna ade kt LcCt tu 2 jam sblom berlepas...so aku stay lame jg la kt LcCT tu...sambil ak tggu flight tu ak bce la mjlah yg aku beli wktu otw tu...tbe2 aku rse nk terkucil plak...dah x tahan sgt dah ni..klau than ak nk jew buang dlm flight jp g ahakz...then aku rush ler g toilet ngah kelam kabut aku g toilet td ak terlanggar sorang mamat ni...waktu tu die pown nk msok dlm toilet jg...ak terlanggar die...adoooiiiii aaiiii.....malu aku...ahakz...then aku ckap sorry kt die..and die kte ''owh its ok,i taw u nk cepat''...ahakz cm taw2 jew ak nk cept kan...ok x pe la...pas selesai aku melpaskan  ketagih aku tu..ak pown kuar dri toilet....nk dekt smpai jew kat tmpt ak duduk td...ak terkejut berok!!!! alamak!!!!! jeng jeng jeng jeng!!!!!!! taw x ape yg ak terkejutnyew.....ahaha..ak terkejut la sbb mamat yg ak terlanggar td die pown duduk kt tmpat yg sme ak ngh tggu flight...ak pown ngan mukew donnow jew duduk kt stu,,,ahakz...die pown terkejut jg bile ak dok kt stu..pas tu die tnyew ak "eh ni tmpat awk ke?" ak pown ckap la ye..pas tu die kate owh sorry igtkn x de org td...so tu brang awk la ye die tnyew lg...ak pown ckap blik " ye brang sy,sy ngah cutie sem skg ni...nk blik kg..tu yg bwa brang bnyak tu"...then die senyum jew....dekt 50 mint jg la ak ngn chit chat chut chot smntra tggu flight....lepas 10 mint cm tu klau x slap...balai pelpasan wat announce untuk flight ak..then ak pown grak la...pas tu x semena2 nyew die ckap " hurm ni no phone i law ade pa pe just msg or kol me"...ak pown mase tu..agak tkut la...tbe2 jew bg no phone die kt ak..then die ktew lg " no u brape ye?"....so nk jg hti die ak pown bg la no ak kt die...mule2 tu tkot la jg nk no ak kt die tp enthlah hti aku ckap die tu baik n jjur...then ak bg jew...pas tu ak nek flight...

~ dah seminggu ak kt umah,ak dapt kol dri someone..no tu memg aku x kna..sbb ak x de pown no tu...first aku x angkt pown kol tu..then da 5 kli hp aku asyik berbunyi jew..so ak pown agkt...ak tnye la sape?dpt mne no ak?wh da mcm polis da ak tnyew kn...pas org yg kol ak tu pown bg taw...rupe2nyew yg kol aku tu mamat yg aku jmpe kt LCcT ari tu mse ak tggu flight...haha...ak x sgke die nk kol ak...ak tnyew die...np die kol gne no lain...sbb mse die bg no tu no lain..die kol gne no lain...ak plik la jg kan....die bg taw ak no yg die gne tu no opis die...so ak x ksah la ble die ckap tu..tkot jg ak mne la taw die ni agen menjual no.phone ke..ehehe...hurm..lame jg la kteorg borak kt phone smpai panas tlinge ak...so dri stu ak knal die...taw die stay mne..kje ape...umr die....for you information,umr die ni da 27 his year and he has son hurm 1 years old....die ni duda...hehe....mulai saat tu kami slalu berhubung smpai sekrang....die ni kje sbgai internal design ngn syarikt perkapalan (CRUISE SHIP) kt singapore...so die jrang ade kt malaysia.hehe.....semakin lama aku kenal die.semakin sayang aku kt die tu semakin tinggi...hehe...die ni seorang yang caring , jujur , ikhlas m setia , talkative , happy go lucky dan gile2 cm ak...wlaupown jrang jumpe tp die sangat setia ngn aku...ye la ku ni masih bljar so nk kuar date pown jrang la...aku bljar kt melaka die stay kL memang x la tiap2 hri ak g kL kan....klau x jmpe pown kteorg skype jew..untuk lepaskan rndu yg terpendam..hehe

~ tapi semua tu dah jd kenangan yg terindah dlm memori hdup ak...sebb die dah ade tanggungjwab yg sngt besar skg ni...hurmm....trikh keramat 16 / 10 / 2011 adalah hari pling bhagia wat die tp hri paling sedih dan sayu bg aku....sbb pada tarikh tu die melangsungkan perkahwinan ngn manusia yg bergelar wanita...die ade jemput aku dtg pade mjlis perkahwinan die...hurm...aku memang nk g mjlis die...tp ak x sanggup tgk die....memag ak da redha die pergi tggal ak untuk orang lain...ye tu memg masa depan die...tp 3 hri sblom perkahwinan tu berlangsong die ade bg taw kt ak,mungkin dei x kn bhgie ngn istri die skg ni sbb die kahwin bukan atas dsar sbb cinta tp atas paksaan oleh family die....die jg ade bg taw kt ak yg die nk btalkan mjlis perkahwinan die....disebabkan aku sayang die sngt2 aku bg die semangat untk meneruskan perkahwinan die...ak bg taw die...itu mase depan die dan anak die...insyallah istri die boleyh bg kebahagiaan untuk die...die jg tkt istri die x bley trima anak die nt...aku nshatkan jgn fkir negtif...fkir psitif...istri die msti bley trima ank die...ats nsihat dan dorngan yg ak bg alhamdulillah die truskan majlis tu tp ak x dtg mse mjlis tu diadakan...

~ semggu lepas majlis tu berlangsong, die kol ak die ckap die rndu nk ckap ngn ak..ok la ak x ksah la die nk kol ke ape...then mlm tu ak ngn dei webcam gnew skype...and he introduce me to his wife...ok la not bad..beautiful women...hehe...and he says me as his adopt brother...huhuu...pndai die cover... and we still contact until now....ak sekrang ni dah  bley trima die pegi meninggalkan aku..tp smpai skrang aku masih sayangkan die...i still kept his picture...dan die pnah kate kt ak wktu kmi 'cple' dlu... "walau ape pown yang terjadi,saya sayangkan awak sampai bile2...awak janji dengan saya..awak simpan gambar saya elok2,please promise me." jd ak kna tunaikan jnji ak untuk die...ak simpan gmbar die....


begitulah kisah aku dan si dia dari awal kteorg kenal smpai die kahwin skrang ni...wlaupown die dah kahwin die still contact ak...kmi x lost cntact...so skg ni ak anggap die sbgai 'abang' aku..bukn lagi teman istmwa dlm hati aku....

Wednesday, 26 October 2011

i love this song...Malaysian artist who success in an international

Fesyen...

Fesyen ooohhhh fesyen....hah tu la tjok or topic sy untuk blog kali ni...ehehe...sy rse tajuk ni agak sesuai ngan zaman skarang sbb zaman sekrang ni dah moden dan klau kitew tengok kebnyakkan dari segi pakian , gaya rambut , dari baju hingga ke kasut penuh dengan fesyen yang tersndri...BETOL x?????hehehe.....ye la zaman dah maju dan orang pown nk maju jg la kan....korang semua mint fesyen tak?tipu lah klau korang x minat fesyen kan,,,ahakz....sy sndri pown mnat fesyen....tp fesyen yang kte gayakan tu kne la bersesuaian dengan umr dan personaliti kitew.....remaja - remaja zaman sekarang ni hdup penuh dengan fesyen x kirew lah lelaki atau perempuan....dlu orang ckap fesyen ni hnya untuk lelaki jew...betul ke?????tak lah.....lelaki pown boleh berfesyen jg la....sape katew x boley.....huhuu.....zaman dah maju bukn mcm zaman dlu la....klau korang tgk zaman sekrang ni kan..lelaki lebih berfesyen dari permpuan...hah cam new tu?????hehe....berfesyen ni bukan dari segi pkaian sjew malahan fesyen ni jg dari segi penampilan diri korang semua termasuk lah penjagaan muka anda....bagi lelaki korang tak perlu risau sebb skarang ni ade penjagaan kulit khas bagi lelaki...penjagaan kulit yg pling berkesan ialah L'OREAL...alah yang duta iklan tu Aaron Aziz tu..hehe...produk ni sesuai sgt untuk lelaki...bukan perempuan jew yg kna jg kulit mukew tp lelaki pown perlu menjaga kulit mukew.....zaman sekrang ni x kish la lelaki nk jg kulit mkew pown..ape ktew orang lelaki yg jgew kult mkew tu lelaki MASKULIN...bagi perempuan plak,sy x pasti produk ape pling sesuai...hehe..tp slalu nye sy tgk ade sesetengah pkai SK-II hehe..tp mahal la...kan skg ni kan ade produk bru bg permpuan, ala DIVA Malaysia pnyew produk tu SIMPLY SITI...produk tu harga die sngt berpatutan dan sangat bagus...hehe...

ok back to our main topic...FESYEN...hahaha....kite tgk skg ni kan fesyen bermcam-mcam fesyen yg dpt kte  tgk...mcm hurm....fesyen rambut K-POP,MAW-HOCK (sorry lau salah eja) hehe...dan mcm2 lg lah..hehe....kalau nk ikt satu2 fesyen tu memg x sempat..huhuhu......so kte ikt lah yang mnew sempat ye...hehehe....ape lg ye psal fesyen ni...hehe...bnyak sgt la pasl fesyen ni...dah x taw nk ckp yg mne stu,hehe....boleh dikatakan ktew smua ni hdup dl, berfesyen dah...hehehe....betul ke orang ckap klau nk berfesyen n kte kna stand-by duit yg bnyak...hurm bg sy x la....klau nk bli bju ke suar ke ksut ke ape2 ke mengenai fesyen ktew boleh beli yg mrah2 jew...asal kan pkaian yg ktew beli tu ktew pndai berfesyen,...klu nk berfesyen ni x semestinyew kna bli bju yg mhal2....yg murah2 pown boley jg nk berfesyen asal kan ktew sendri yg pkndai gaya kanyew....itu pendpat sy ler...hehe....ok lah sampai sini sje sy pnyew celoteh yew...hehe..semga berjumpew lg....dddddhhhaaaaaa!!!


p / s - nk berfesyen boley tapi berpada-pada yew!!!

Monday, 24 October 2011

Fakta-Fakta & Fakta...hehehehe!!!!!

hai-hai semua...hah sy adew satu fakta yang ptot korang semua tahu..hehe...tpi fakta ni lebih cenderung kepada kaum lelaki lorwh...tapi x pew...kaum pompuan pown boley bce bnda ni...x de pa pe masalah pown...ahakz...hurm korang mesti penah jatuh cinta kan...tapi ada satu benda yang lelaki dan perempuan..OK!!! baca ni .....

::: JATUH CINTA LAGI....LAGI-LAGI KU JATUH CINTA...

> Lelaki lebih cenderung jatuh cinta pada pandangan pertama berbanding wanita. Kebanyakan lelaki mengakui, mereka lebih mudah jatuh cinta sebanyak lebih daripada tiga kali dalam semumur hidupnya....haha...power tak lelaki zaman sekarang ni....hehe....kepada perempuan di luar sana...berhati-hati ye!!!!walaupun anda adalah cinta pertama si lelaki ni....tpi jngan pelik kalau boyfrend anda jatuh cinta dekt si perempuan lain.....

::: LELAKI JUGA BERSEDIH

> Lelaki juga manusai yang mempunyai perasaan sedih , gembira ,marah dan sebagainya....maka jangan hairanlah 16% lelaki menangis ketika berhadapan dengan berita-berita yang menyedihkan seperti kematian...jadi perempuan di luar sana, anda jangan ingat hati lelaki ni keras ok!!!jangan ingat lelaki ni ego tinggi...malah lelaki juga mempunyai perasaan seperti anda....diluar nampak keras dan jantan..tetapi didalam sangat lembut...tidak hairanlah jika si lelaki menangis jika ditinggalkan seseorang yang dia sayang...

::: LELAKI MATI CEPAT BERBANDING WANITA?????BETUL KE???

> Kelebihan utama dilahirkan sebagai seorang perempuan adalah mereka dikatakan hidup lebih lama berbanding dengan lelaki....jangkaan hayat secara purata adalah 81.3 bagi perempuan manakala lelaki pula adalah 76.9....BIAR BETUL???????!!!!! hah bagi lelaki diluar sana....korang kena jaga pemakanan dan kesihatan korang....JANGAN SESEKALI MEROKOK...kerana boleh membawa maut.....

::: KIDAL KAYA????BETUL KAH INI!!!!!

>haha korang percaya tak orang yang tulis tangan kidal atau wat pe kje tangan kidal ni ley kaya pada masa akan datang...mesti korang tak cayew kan...tak pe - tak pa...korang bacew nih.....
               
          ~ Satu kajian mendapati lelaki yang kidal secara puratanya 15 % mempunyai pendapatan yang lebih berbanding mereka yang menggunakan tangan kanan. Jika si kidal ini berpelajaran tinggi, jumlah berkenaan akan meningkat kepada 26%.... ~

So korang percaya tak sekarang ni.heheheeh....so,korang-korang yang tulis tangan kanan tu tak kire lah laki ke pompuan ke...korang tukar la tulis tangan kiri plak...ahakz....



OK lah...sampai sini jew sy bg informasi mengenai cinta,lelaki dan sebagainya..kalau nak tahu lagiii.tunggu la yew!!!hehehe..bubye....

Thursday, 20 October 2011

Cita-Cita?????

Cita-cita??? sebenarnye cita-cita aku ni banyak..hahaha...entah la yang mana satu aku nk jadi pown aku x taw...hehehe...tapi yang aku minat sangat nk jd ialah Pramugara ( cabin crew / flight attendent) hehehe...tak kisah la dibwah syrikat mnew pown...asal kan dapt jg pramugara...kuikuikui...thats my ambition when i form 3....i dont know what is the special flight attendent for me...hurm...may be that work just stay on airplane....may be la.....ade sesetengah orang cakap, yang pramugara ni same jew mcm pelayan kt restaurant tp ni mewah skit la atas kapal terbang...betul ke????dan ade sesetengah orang cakap jg yg pramugara ni jyst nk popular jew...ye la...gaji mahal...dpt g negara orang dan mcm2 lah....tapi aku tak kisah pown ape yg orang nk ckap pasal kje ni...yang penting kje ni halal bagi aku sudah...memang betul pramugara /pramugari ni kje die mcm pelayan kt restaurant tp aku x ksah la semua tu asalkan aku dpt capai cita2 aku sbg seorang ' cabin crew' coz that my ambition when i small....before i continued my study....bilew aku smbung blajar ade la salah sorang class,ate aku ni fanatic sangat ngn kje pramugra ni..smpai assgnment individu pown die wt tjuk mengenai pramugara ni..hehe...dan ade sorang budak pmpuan dlm kelas aku ni...kaka die kje pramugari dekt Air Asia....dan die pnah cite pengalaman kakak die sbg pramugari...bile ak dngar tu...memang seronok sngt...dan semakin semngat untuk aku mngejar cita2 aku ni...hehehe......dan kebetulan pulak taun ni..bulan 6 ari tu....ade temuduga untk jadi cabin crew MAS...then aku pown g la cube...hehehe.....bile smpai jew sne...mak aiiiii!!!!! punyew la ramai yg nk jd.....dan ramai lelaki2 yg hensem dan jambu2...ade sorang mamat ni...die ni hensem sangat...bntuk bdan biley jd model...dengan tnggi, bdan tough dan kulit putih merah...b.i die jgn ckap la....memang influenced giler2 kowt...aku rse ramai2 kt stu aku jew mcm low profile...hehehe......then tibe glran aku...msok la....ok tggi ngn b.MI ku ckup....then msok first stage....and one of the interviewers ask me...ask me to introduce myself and ask me why i choose MAS? all in english....then i answered....about 15 min after that,the interviewers said " i'm sorry azlan,please try again after this.." maknenye aku x dpt la....kuang3...hehehe...then aku tnye slah sorang pramugara ni,die kte kt aku klau nk jd pramugra kt MAS kna dtg intvriew bnyak kali bwu dpt..die kali ke 6 bwu dpt jd pramugra tu...hehehe...memang sush sangt nk jd cabin crew ni...ingtkan senang...just orang yg nasib baik je yg dapt first trial...hehehe....so x pe la...i just contibued my study.,...after diploma insyallah pergi intview tu balik...hehehe......



ok lah sampai disini sje kte bercerita pasl cita2 ni ye....nt jumpew lagi...bye2,.......

bukan ku tak sudi


kini life aku x mcam dulu..dulu ade orang yang aku sayang..dan ade orang yang sayang kt aku..tp kini dah berubah...dah tak de sape2 lg yg sayang aku...hurm..family2 aku memg la sayangkan aku..maksud aku...my love...faham2 la sendri ye...bile tak de orang yg istimewa dlm hdup aku,,aku rse sunyi...sepi...sedih jew...skg ni aku tak boley tgk orang happy...aku pown tak taw npe...bile tgk orang happy...aku rsew sunyi sangt2 sbb aku da tak de sape2 yg boley aku paggil SAYANG , BABY , BUCUX , MANJEW......klau dulu....ade jg orang yang slalu kol aku, webcam ngn aku...gaduh2 manjew ngan aku tpi skg tidak lagi...aku sedih sangat2...memang susah untuk aku lupakan dia....sekrang ni die dah kahwen...ahad ni kendri kahwen die...die ade jemput aku...aku mungkin tak dpat datang...sebab pertama jauh..sebab yang kedua aku tak boleh tengok die...aku tkowt kalau pergi kendri kahwen dia aku akan menangis tak henti....sebab aku masih sayangkan die....aku masih rindukan die....die segala-galanya dalam hdup aku....mse aku dlm hbungan dengan die...aku happy sangat...tp skg hati aku ni kosong tiada sape2 lg...kosong bagaikan tidak berpenghuni....sampai sekrang aku masih ingat kenangan aku dengan die...die ade bg taw kt aku yg die nk truskn hubngan ni wlaupown die da kahwen...tp aku menolak...sbb aku x nak istri die tau prngai die...aku tak sanggup nk lukakan orang yang sayangkan die....biarlah aku undurkan diri demi kebahagiaan die...yang cuma aku boleh cakap...aku doakan die bahagia hingga akhir hayat....dan aku akan merindui dia selama2nya,....tiada lagi panggilan sayang , baby , bucux , manjew...tiada lagi webcam dan skype , tiada lagi msej dri die ,tiada lagi orang yang kol aku tiap2 malam ,dan aku lpas ni tidak lagi bngun pagi kol pagi2 kejutkan die pergi keje....semua tu hanya tinggal kenangan.....................biar kan kenangan tu jadi sebuah memori yang indah dalam hidup aku buat selam-lamanya........dan aku masih sayangkan dia sehingga sekrang...dia tiada penggantinya...........



i need my own space rite now..just leave me alone....






Wednesday, 19 October 2011

just for you

remaja dan cinta????

Korang taw ke ape itu cinta...cinta ni banyakkk...ade cinta monyet...cinta buta dan macam2 cinta lagilah..so kalau korang x taw ape itu cinta..korang bce kt bwah ni ok........




Cinta ketika remaja, adakah ia perlu, harus atau tidak? Terdapat pelbagai pendapat tentang hal ini namun bagi saya cinta sesama insan ketika remaja boleh dijalinkan asalkan masing-masing tahu batasan dan mengawal perasaan cinta itu.


Perasaan untuk mencintai dan dicintai memang tidak dapat dielakkan oleh semua insan terutamanya bagi remaja. Perhubungan ini seharusnya membawa kesan yang positif bagi remaja kerana mereka mempunyai pendorong untuk memberi galakan atau persaigan dalam bidang pelajaran selain daripada ibu bapa mereka yang sentiasa mendoakan kejayaan mereka.

Namun remaja haruslah mengamalkan sikap berhati-hati dan tidak melanggar batasan adat timur dan agama semasa bercinta. Mereka seharusnya mengikut perasaan remaja mereka dan sama-sama belajar untuk menjadi orang dewasa yang lebih baik.

Ramai pasangan yang melafazkan cinta, tetapi sebenarnya mereka tidak mengetahui mengapa dan Kenapa mereka bercinta. Alam percintaan sememangnya indah, bagi pasangan yang dilamun cinta, dunia ini ibarat mereka yang punya.


Namun begitu masih ramai yang tidak mengetahui apa itu cinta dan bagaimana mahu menjadikan ikatan cinta yang dijalin akan terus membawa ke jinjing pelamin. Kefahaman tentang konsep cinta antara lelaki dan wanita perlu diketahui serba sedikit agar hubungan cinta yang dijalin tidak membawa kepada kekecewaan.

Bagi wanita cinta adalah sejenis emosi. Kepada orang lelaki cinta adalah suatu peristiwa, suatu kejadian dan bukannya emosi. Setiap peristiwa mempunyai permulaan dan penghujung. oleh itu bagi orang lelaki sekali mereka jatuh cinta dengan wanita, maka cinta itu akan terus kekal jika tiada halangan yang menimpa.

Oleh sebab itu, lelaki apabila telah melafazkan cintanya kepada wanita, tidak kiralah melalui apa sekali pun, sama ada ikatan janji yang diucapkan sesama sendiri, ikatan tali pertunangan, mahupun melalui pernikahan, maka baginya selepas itu perkataan cinta tidak perlu disebut-sebut lagi.

Berlainan pula dengan wanita, mereka mahu sentiasa mendengar kata-kata belaian kasih dibisikan di telinga mereka walaupun seribu kali dalam sehari. Inilah yang menjadi perbezaan ketara istilah "cinta" bagi lelaki dan wanita.








sumber :http://halaqah.net/v10/index.php?topic=912.0

Sunday, 16 October 2011

ok time to blog again.......

hai semua....eh lupew plak nak bagi salam...assalam semua...hihihi..jangan marah yew...masa untuk blog dan gosip2 sudah tiba...asyik2 ber'fb' jew kan...kadan2 tu nak jg ber'blog' jg....hahaha...ok lah nak citer ape ye kali ni...jap ek nk pikio jap..hihihiihi..... :) ok lah kali ni kitew nk cite tp x nak la gosip2...insf 50 mint kjap....

pejam celik pejam celik dah nk dekt bulan 11 dah....ala x puas la cuti...nk cuti lagi....hihihi......rase nak g vacation la ngn family nt...tp nk g manew ek...hah...Penang pown ok jg...dah lama x g penang...pi pekena nasi andaq sedas....hehehe.....kalau nk g penang nt nak g manew jew....bukit bendera , batu feringghi , chariw star , padang kota.....where is the best place kt penang ye...hurm...pesta penang lambt lg..bulan 12 bu bukak...hurm queensbay..ade apew jew?hurm.....nt2 la fkirkan..haha......

so, smpai sni jew la yew..smga jmpe lg...bubye....

Friday, 14 October 2011

my kazen wedding.....(on satrurday- 8 / 10 / 2011)

this is my kazen wedding.......














bila cuti sem.... :)

dah hampir seminggu da cuti sem...tp masih bosan stay kt rumah jew.....x jd kje la....huhuu...klau keje pown bet jg...tp kje tu minat la..sbb bosan..klau tak kje bosn plak dok u mah je...antara rutin kt umah online , tgk tv , makan , tidor , online , tgk tv mkan , tidor dan setersnye mcm tu jew....mcm x de life langsung bile stay umah ni...x de ape yg boleh wat...x de bnda bru nk wat......bosan...bosan...bosan....hurm...next week may be goin back to kL...attending someone wedding....terpakse la pergi sbb kesian bile dgr di mryu kt kiter ni.....igt2 x nak pergi....tapi bile kwan2 die kol and mryu so terpksa la pergi...

ingt cuti ni boley la g cuti2 ngan family smua...igt nk g penang tp my dad sbuk plak...ade koje katenyew....bosan..bosan...bosan.....tonite suddenly i miss him so much...ape la die wt skg ni ek...klau x waktu2 cm ni slalu skype ngn die...tp mlm ni x skype sbb ade kt umah atok kiter....ptang td ade doa selamat ngn tahlil sbb tok sdrew kiter nak g HAJI ari selasa ni......best dpt berkumpol ngn sdrew2 kiter.....hehehe.....harap2 semuanya berjalan lancar...bak katew owang putih..wah owang putih taw...haha jangan main..... hope everything goin smoothly , everything goin follow the flow....hahha....




so,before i finish writing my latest blog...i just want to say that I LOVE YOU SO MUCH AND I MISS YOU......




i miss you

miss your smile







Saturday, 1 October 2011

cuti sem...nak keje atau ?????

hah cuti sem da nk dekat ni....jap je lagi..hehe...tapi kalau balik nanti nak keje atau tak ek???hurm yag mne stu pilihan anda ek????cuti sem ni sampai bulan 11 so agak pnjang la jg...hehe...x taw la nk wt pe bile cuti sem ni???kalau dok umah mest bosan kan and kalau keja takowt penat plak kan...hurm which one is better,stay at my house or work or have a vacation with family?kalau pegi vacation ngan family nk g mne ek?hurm...klau keje boley kumpl duit kan..hehehe.....x pe la tggu dan lihat je la nanti ye...ok bubye semua




:: mood-happy::

Wednesday, 21 September 2011

Update kembali!!!

salam semua....hai dah lame kiter da update blog ni kan...mula kiter wat fb ni bulan puasa...hurm bulan 8 ari tu...tp skg ni da bulan 9 dan hampir sebulan da fb kiter ni....hehehe....kiter harap2 semua kwn blog atau fb kiter ni sht la yew....hurm nk citer ape ek malam yang dingin lagi sepi ni....hah!!! kiter taw....skg ni da bulan 9,so kiter skg ni ngh berperang tp jgn salah faham ye, bukn berperang gune snjata api tu tp berperang ngn final exam...hehehe...ari isnin ari tu da selesai satu paper kiter exam...paper english (BELL 311)...hurm boley tahan la exam tu...agak sush dan agak senang la jg...pas ni kter exam agama (CTU) , psycho (LIB0 ,C.I.T dan public relation (PRO)....hurm tggal 4 paper je lg nk berperng...pas tu kiter cuti sem.....cuti sem ni ingt nk kje la...tp x decide lg kje pe...may be kje kt cold storage KLCC kot...best ckit...hehehe..so skg ni kiter kt umah kiter...rumah baru...hehehe....nk tgk x gmbr kiter ngn rumah bru kiter tu...jp ye.....
ttttthhhhhhaaaaadddddhhhhhaaaaaa.....!!!!!!!! ni la antra gmbr kte ngn umah bru kiter...


ni antra brang atau deco umah kiter...mama kiter yg hias...ni namenye VANTAGE / VINTAGE.....cantik x?

ni plak almari antik (antik ke??) hehehe..dlm tu ade pinggan mangkuk VANTAGE  :)


hah ni kiter...hehe

ni kiter mama n abah :)

kiter la tu azlan aizuddin

kiter ngn bucuxx kiter tommy


tu la die gmbr2 kiter ngn umah bwu kiter....x besar mane pown umah kiter ni tp boley la..heheheh....nt jgn la lupe ye dtg umah kiter ni...hehhe...ok la koragn2 semua..smpai sni sj ye...kiter da ngantok ni....bubye...

miss u honey bunny

hampir tiga bulan kiter ngan die kenal...hampir tiga bulan jg kiter ngan die bersama 'couple'...wlaupown kiter ngan die jarang jmpe tp slalu jmpe dlm ym (video call ) or skype kiter masih sayangkan die....cm jg die..die kje kt singapore skg ni...balik malaysia kjap jew...rindu die sgt2.....nsib baik la zaman sekrg ni da mju kn..boley kiter webcam ngn die untuk lepas rindu....kiter x kisah pown die nk kje kt singapore tu asalkan die sayangkan kiter sudah la...hurm....rindu die sgt.........

Monday, 19 September 2011

me & my model






























thanks to my model wanna be....azfar sbb sudi jadi model sy...hehehe....thank u so much.....

credit to : azfar che yusoff a.k.a azfar ismail hudson...

Tuesday, 6 September 2011

hah it's me again !!!























hah ni lah koje kite bile da bosan tahap cipan....huhuhu...bilik tidor pown bley jd studio untuk photoshoot...hehehe....actually this my first trial....heheh...hurmmm ok x????? :)

Tuesday, 30 August 2011

Raya di kampung...

tepat jam 7.45 minit pagi,kiter bangun dan terus mandi..lepas tu mengenakan pakaian baju melayu untuk sembahyang raya di masjid kampung bukit bangkong,sepang selangor.sebelum tu kiter nak cerita skit malam sebelum raya kat kampung kelahiran abah kiter nie...hehehe....


MALAM SEBELUM RAYA....

kiter bertolak dari kedah awal pagi menuju ke kampung untuk beraya...dan sampai di kampung pada jam 4.45 minit petang..tapi waktu tu masih lagi bulan puasa...macam biasa lah sebaik saja tiba di kampung abah kiter,kite disambut dengan sedar-sedara kiter dan nenek kiter...oh ya! nenek kiter ni adalah nenek paling tertua di kampungnya,,,nenek kiter ni berusia 94 tahun...tapi masih kuat lagi untuk turun naik tangga dan sembahyang.kiter balik kepada cerita yang asal ek...ok...mama ngan kakak kiter siap sedia kan makan untuk berbuka ngan mak sedara  kiter...wah!!! makanan pada hari tu sangat banyak ye,ade 6 jenis makanan tapi yang kiter ingt rendang ayam, sup daging, sotong masak kicap (kalau tak silap la) dan banyak lagi la...memang berselera la kiter bile balik sni...hehehe...makanan semua sedap2 taw...biler habis jer kiter ngan famly kiter makanan,kteorg berkumpul di bawah rumah nenek...kiter pown join lepak ngan sedar-sedara kiter semua....pada malam tu, jiran sebelah nenk rumah kiter ngah meriah mercun dan meriam...amcam2 mercun ade...kiter rse mcm dok kat palestin da...tapi best...malam sebelum raya kt rumah nenek kite rmemng mcm ni.meriah ngan bunyi letupan mercun suara kana-kanak bermain bunga api dan sebagainya...sekaranag giliran kter ngan sedar kiter plak yang main mercun..tpi kter ni penakut ckit so just main bunga api je la..hehe...tengok je dorng main mercun..yang bestnye kitr ngn sedara kiter ni lawan mercun ngn jiran2 nenek kiter...sape yg paling kuat skali...best sgt...kter ngn sedar kter main mercun smpai la kepenatan..............


PAGI RAYA.....

haha...ni pagi raya kiter bangun awal-awal pagi untuk ke masjid sembahyang raya...excited sgt nk raya...hehehe...selepas sembahyang raya,kiter srapan ngan semua famly kiter sebelum tunggu kedatangan sedara-sedara lain berkunjung raya.yang bestnye raya kat sini,klau dorang datang beraya tu bukan satu dua bij kereta yang datang tapi empat hingga enam biji kereta yang datang...ramai sangat sampai kadan2 tu dalam satu hri tu orang tak putus2 datang untuk beraya...biasalah nenek kiter ni antara nenk dorang yang mash hidup kan...so bile dorang mcm tu sangat meriah dan dri situ kiter dapat kenal lagi sedar-sedrar yang tak penah kenal dan tak penh jumpe...dan ade salah sorang sedara ni die ade jd rakan fb kiter...bile kiter tgk balik aah kiter kenal die..tengok betapa kecilnye dunia ni...smpai sedara sendiri pown kiter tak kenal kan...bile petang mnjelma sesi kunjung-mengunjung pown makin berkurangan..dan waktu tu kiter dah tidor...so setakt ni jela ye kiter ley kongsi ngn korang semua...

SEMOGA BERJUMPA LAGI YE....
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI DAN SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN YANG KE-54

Thursday, 25 August 2011

jawapan yang pasti

kenapa kiter rase sedih sangat ek?sepatutnye happy sebab dah nak rayew kan..orang lain happy jer nak rayew..tapi kiter rasew sedih plak...pelik betol la...rasew hiba menyelubungi diri kiter?ape yang tak cukup lagi ni?rasew macam ade hilang 'something' tapi kiter tak taw hilang ape...rasew macam tak cukup sesuatu la...puasew penuh je..tapi ape yang tak cukup lagi ek? BENDA apew yang tak ade lagi...tak lengkap...resah hati ni tak hilang lagi,nape ye?apakah maksud disebalik perasaan ni?apa yang menggagnggu fikiran kitr sebenarnye ni? ya allah,,kau berikanlah jawapan kepada hamba mu yang kerdil ini..hanya kau saja yang tahu maksud disebaliknya...baring tak kena, tidur tak kena..wat keja tak kena..keman-mana saja kiter pergi mesti ade jer rase yang tak kena...wat keje pown dah tak betul...hilang cinta????huh tak pasti la plak...ok-ok jer sebelum ni, tak gaduh ape pown...ape yang tak kena lagi ni ngan kiter ni?pening la macam ni....eeerrrrmmm....

*masih menanti jawapan yang pasti*

bosan la!!!!!


ley jadi model tak

smile... :)

biro perlaksanaan

azlan (perlaksanaan)

comel tak kiter?

hehehehe

                                                               
                                                           

Tuesday, 23 August 2011

C.I.N.T.A



Hidup kiter ni kadang-kadang berada di atas kadang-kala berada di bawah, jadi janganlah kiter lupe untuk melihat ke bawah..C.I.N.T.A....kata orang cinta itu buta, kata orang cinta itu tidak mengenal usia, kata orang cinta itu tidak mengira bangsa, mahupun agama, kata orang cinta membuatkan kiter bahagia bersama orang tersayang.. benar apa yang mereka kata...CINTA membuatkan kita bersa sangat bahagia, happy selalu, dan sentiasa tersenyum dengan yang tersayang.. Dala setiap perhubungan mesti kena ada cinta..jika tiada cinta, tiada kasih dan sayang.jika tiada kasih dan sayang, tiada juga kebahagiaan setiap pasangan itu.tapi kadang kala cinta ini juga membuatkan perasaan kiter ni berasa kecewa, pedih, dan juga lara.kadang kala CINTA membuatkan kiter rasa serik untuk meneruskan perhubungan ini,

                                              



Di dalam e-book ini, penulis iaitu Dr. Cinta akan menjelaskan kepada awak:

  • Apakah sebenarnya cinta sehingga ramai manusia dahagakannya dan hebatkah cintasehingga ramai orang rebah tanpannya?
  • Mendedahkan 4 rahsia besar yang jarang pasangan bahagia dedahkan untuk mencari cinta sejati sehingga ke akhir hayat!
  • Awak juga akan menyelami dan memahami lelaki yang bakal menjadi teman hidup awak dari segi naluri, kehendak, emosi dan perwatakkan!
  • Apakah pakaian dan penampilan yang sangat sangat disukai oleh lelaki yang sebelum ini awak langsung tidak mengetahuinya! Supaya awak tidak kelihatan seperti Ugly Betty!
  • Awak juga akan didedahkan dengan beberapa tempat yang sangat mudah untuk awak menemui bakal teman lelaki awak!