Saturday, 24 March 2012

saya suke kan awak..tapi......

saya sukekan awak...cuma perkataan itu saja yang boleh saya ucapkan tetapi tak boleh untuk saya luahkan kerana mungkin awak suke kan seseorang bukanye saya.....saya terima tu dengan terbuka..saya sukekan awak selepas saya jumpa awak ari tu....awak nak taw x kenapa saya suke kat awal..yang pertama sekali sebab perwatakan awak yang membuatkan saya tertarik dengan awak...cara percakapan awak...senyuman awak....mungkin kalau orang lain tengok dorang akan cakap...biasa jew...tapi bagi saya tak biasa...sebab ape yang ade dekat awak tu membuat saya tertarik....sebab tu saya dah mula sukekan awak...tapi saya hanya perlu simpan perasaan suke kat awak tu atas dasar bersebab.....mungkin kite pernah msej sebelom ni....tapi tak pernah kol.....dan mungkin awak lebih mesra dengan teman baik saya...tak perlu lah saya sebut name die kan....mungkin kite jarang mesej n tak selalu berhubung...dan saya taw awak memang sibuk sangat2 kan....its ok i understand your situation now....tapi saya tak boleh lari dari kenyataan dan fakta ini yang saya suke kan awak.....saya pown tak taw kenapa mesti ada perasaan cemburu bile awak dengan die.....saya bencikan perasaan ni....saya tak nak bermusuh dengan sahabat baik saya disebabkan benda bodoh macam ni....tapi saya tak boleh lawan perasaan cemburu ni.....saya lebih rela melihat kawan saya bahagia dari kami berdua bermusuhan.....hanya itu yang boleh saya cakap kan sekarang...SAYA BETUL-BETUL IKHLAH SUKEKAN AWAK......

Friday, 23 March 2012

akhirnya perpisahan berlaku jua.... :'(

hye semua dan slamat malam....aku ade satu cerita yang aku nak kongsi ngan korang semua...mungkin crita ni ade yang da taw dan ade yang x taw lg....tp bg yang da taw tu korang boley jew bace and yang x taw lg korang harus bace..hurm....dulu dekt blog ni aku ade cite pasal one person ni yang pnah 'couple' ngan aku.....almost one year aku ngan die.....and perkataan 'couple' tu berakhir pada 21 / 03 / 2012/ pukul 10.45 minit pagi...menjdi stau tragedi yang x boley aku luipew kan sampai saat ni...aku masih teringat lagi perkataan 'break-up' yang kuar dari mult ak..aku pown x taw np perkataan tu yang kuar first2 dri mulot ak....ok crite nye mcm ni..........


aku minx putus dengan die bersebab dan sebabnye ialah die curang blakang aku dan at the same time die couple ngn orang lain dalam diam2..memang x la kan aku nak diam kan diri aku jew.....aku tak sangkew orang yang aku percaya selama ni,orang yang aku sayang selama ni wat kt aku mcm ni.....sanggup die wat aku cam ni....slama ni aku stia dengan die....aku sayang die sangat2 tapi entah la.....aku x taw ape salah aku dekt die smpai die sanggup wat aku cm ni....kalau da x sayang aku lagi jgn la wt cm ni kt aku....aku ni bukanye tunggul kayu yang x de hati dan prasaan...aku ni manusia...aku da hati dan persaan la.....dan paling mengejutkan aku lg die couple ngn rakan FB aku sendri... WHAT THE HELLL....si budk tu pown x ley ke cri orang lain.,.,np nk die jg....nak DUIT die ke????????????HURM...........x pe la bia kan bnda ni jd pngjaran kt aku...

Tuesday, 13 March 2012

perjalanan hidup & rakan

perjalanan aku masih lagi panjang...aku masih lagi bergelar seorang pelajar mahasiswa di satu kampus ni...bila aku mengimbau balik kenangan pahit manis bersama rakan-rakan aku memang banyak...tak dapat aku nak rungkaikan satu persatu..tapi aku ingat lagi bila kali pertama aku mendapat surat tawaran untuk pergi temuduga...waktu tu hanya tuhan sajew yang taw aku punya happy ni macam ane..dan sekarang ni aku dah penghujung semester 4 da...tinggal lagu 2 semester sahaja yang tinggal....aku rasew macam sekejap jew aku kat tempat ini....walaupun aku tak habis lagi dalam diploma tapi aku rasew macam baru semalam jew aku daftar sebagai seorang pelajar mahasiswa kat sini..tapi al-hamdulillah selama 4 semester aku kat kampus ni...aku dapat harungi segala dugaan dan cabaran yang aku hadapi dan disini jugalah aku taw erti kehidupan susah senang seorang pelajar....disini juga lah mengajar aku untuk berdikari dan tinggal berjauhan dengan mak ayah aku...selama aku dibesarkan aku tak pernah tinggal jauh dengan mak ayah aku tapi kali ni aku kuatkan semangat  untuk tinggal berjauhan dengan mak ayah aku...akhirnya sudah 2 tahun aku tinggal berjauhan dengan mereka...so, sekarang ni aku tengah cuti minggu belajar dan tunggu untuk peperiksaan akhir tahun....insyallah aku da prepaired semua dan aku sudah pun study untuk subjek yang akan datang...cuma aku harap aku dapat jawab soalan-soalan yang diberikan dengan jayanya..susah senang disini aku harungi bersama rakan-rakan tercinta dan yang paling aku sayang...rakan atau sahabat yang paling rapat dengan aku zainab fasihah dan juga azfar....aku dan mereka selalu bersama mane-mane jew kiteorang pergi....so jangan hairanlah ye...aku bersyukur sangat sebab dapat teman yang sehati dengan aku..sejiwa dengan aku....mulanya dulu,aku fikir apekah aku akan dapat kawan yang baik..yang kemana je mesti bersama...pada mulanya aku tak rase begitu dan aku tak rase aku akan jumpe kawan yang macam tu...tapi ternyata tafsiran aku salah.....al-hamdulillah aku dapat juga kawan yang selalu dengan aku tika susah dan senang....aku sayang sangatm kawan-kawan aku....aku tak boleh hidup tanpa kawan-kawan aku....

Monday, 5 March 2012

bace jew la ye...

selamat pagi cinta...hehe...salam semua....tetibe pagi ni tept jam 5.15 min pagi aku terdetik nk buka blog ni and nak post something....hehe...ak sebenarnya nk cite yang aku ni ade page bawu...aku bawu jew wat Tumblr korang taw kan...hehe..so kalau korang yang ade tumblr tu suke2 la follow ak ye..nanti aku follow korang balik ok..hurm so far tumblr ni best la..function tumblr ni same jew mcm blog but its more to picture...tumblr suitable for who like picture or collect picture...tapi aku ni wt tumblr sbb keinginan..hehe...sebenarnye ak update blog ni bukan nk cite pasal tumblr tp pasal benda lain..tp x pe la tu mukadimah kan org ckap..huhuu...cerite yang sebenar-benarnye ak nk update cite ak pasal SI DIA...kalau orang yg taw tu taw la ye..klau yang x taw tu..bce blog ak sblom2 ni...i can not mention that person name b'coz it too dangerous but i can give u short name or nama pena...just col that person M.H...hehe...its hard to me too told the readers bout dis story but its ok just think that i wanna shared it with you guys the reader ok... :) (lantak la kalau b.i ak tunggang langgang)...

its been a year ak ngan die da kawan...tp perasaan die dekt ak still same dri dlu hgga skg...i dont know y...bila ak tnye die pasal perasaan die,die ttp bg jawpan yg sama...still love me like before....die ade jg la dtg kt tmpt blajar ak jmpe ngn ak...hari tu mase fklti ak wt event kt dtran pahlwan dei pown ade dtg jg...tp ak jmpe die skjap je pown x lame sbb ak ade kje nk wt...tp x pe die ckap at least lpas la jg rndu tu..haha....mse die dtg tu die ade bwa anak die skali...hehe..da besar pown trisya...comel....die ade sorang jew anak perempuan...tp insyallah mungkin bulan 8 ni trisya akan dpt adik bru n die pown akn dpt anak baru.....ak tumpang gmbra dengn die..ak nk anggp die sbgai kawan n x lebh dri tu but i cant n i dont know why...its hard to me too feel like that....susah la law mcm ni...sampai bile ak nk jd mcm ni..kadang2 ak rse t'fkir jg ak nk jd mcm ni smpai bile kan...orang cakap 'CINTA TERGANTUNG'......hurm...enth la..ak x ley nk lawan takdir dari DIA....hnya DIA yang berkuasa....

hari jumaat lepas hari terakhir ak contact dgn die sebb die die g beijing seminggu die ckap die outstation kt sne...so nk kol pown jrang la kan..klau kt singapore tu ley jg la ak kol die tp ni kt beijing so sush la..klau kol pown just used skype untk lepas rndu....last two night die ade kol ak lame la jg dekt 2 jam....naik skit tlinga ak...die ckap die mungkin balik jumaat atau sabtu ni...then die ckap die k balik singapore jp amk brang then dtg melaka true jmpe ak...but unfortunately maybe ak x de kat melaka sebb ak balik..hehe..tp die ckap x pe la...die tggu ak kt melaka...parent die ade kt melaka...so ok la...nt balik melka before exam nk jmpe die jap..kjap pown jd la kn...heehe....so smpai di sini dlu ye..nt klau ade update terbaru ak ngn .M.H ak kongsi lg ye..bubye...

Friday, 2 March 2012

ulser mulut????

ulser mulut


    salam dan slmat malam semua....hurm kali ni ak nk cite pasal mulut ak...dah dua hari ak kena ulser dlm mulut....sakit nye x terkata....nak makan pown terseksa.....kena sos cili td pown meleleh air matew ak taw x..ak x taw nk wt cm ne nk bg lega ulser ni...sampai ak dpt satu artikel ni mengenai ulser dlm mulut...dan cre mngatsi ulser ni...korang mesti taw ape tu ulser mulut kan....ok ak cite skit ek pasl ulser mulut ni k..


    Ulser mulut adalah luka di dalam kawasan lembut mulut....ulser ni nampak seperti tompokan putih..ulser boleh  terjadi berulang kali, ia mungkin dalam satu tompokan atau berkumpulan, 2 hingga 5 tompok...ulser akan sembuh tanpa meninggalkan parut...penyakit ulser ni kerap berlaku di bahagian pipi dan ada kalanya di bahagian lidah dan gusi...dari ape yg ak bace, ulser ni berlaku sebb bakteria , virus atau pown fungus. ulser ni boleh jd kat sape2 sj tnpa kira umur...tapi ulser mulut ni ade care untuk merwat seperti :
    • gunakan pencuci antiseptik mulut
    • sapu ubat ulser mulut seperti gel atau krim penahan sakit
    • elakkan makan makanan pedas n panas
    • bnyakkan minum air
    p / s - ulser ni jadi selama 7 hingga 14 hari..tapi jika ulser tu elk2 jg n semkin teruk,,lebh baik pergi dptkan rwatan dri dktor..