Sunday, 20 January 2013

FINAL YEAR & FINAL SEM..!!!!

Salam semua...da sekian lama sy menyepi dan da lame x update blog sy ni..da berhabuk da....bersawang je hah....bukan tak teringat nk update cite kt blog ni..tp tak sempat la...maklum la sy da final sem and year in this uitm lendu malacca ni...hehehe...oh ye, sebut pasal final year ni kan...pejam celik pejam celik sy pown da nk hbis belajar da pown...da last sem da..insyallah kalau x de aral melintang bulan 3 ni sy da hbis belajar kt sni....sy rse mcm kejap je sy msuk uitm ni..ye la kan..sy masuk 26/6/2010 hah see i still can remember taw that special date....tarikh keramat yang menjadikn sy sebgai seorang pelajar di UITM LENDU MELAKA ni...dan jurusan KOMUNIKASI PENGAJIAN MEDIA...hahaha...sekrang ni sy da semester 6...not senior at all...hehehe..biase-biase je..rse sedih pown ade bile nak habis diploma....rindu kan kawan-ii nt...rindukan mase stay kt hostel dlu...lepak-ii kat cafe , lepak kt tasik tun fatimah smpai lewat malam..hehehe....the best moment is bile bulan puasa...hah that part is de best evaaaa..!!!! sebb ape sy ckap best sebabnye a week before all student cuti raya,kteorg hostel lelaki ade kan WAR....perang mercun antra hostel-ii yg lain...hehe..best sgt...sepanjang sy belajar di sini,errmm lebih kurang 2 taun setengah sy kt uitm ni..banyak benda sy pelajari , memberi kan sy pengertian persahabatan dan erti kehidupan yang sebenar sebagai seorang pelajar....macam-ii benda yang sy lalui sepanjang sy bergelar seorang pelajar di sini..sy da banyak belajar mcm-ii kt sni....dripada budak yang dulunya x taw nk hidup berdikari dan skg sy da pown taw hdup berdikari tanpa family sy disisi...kwan-ii yang banyak memberi sokongan kat sy, memberi semangat kt sy....

Bile dah nk dekt hbis lg beberapa bulan ni..terasa mcm x nak berpisah pula dengan kwan-ii, ye la da dekt tiga taun kan bersama so bile nk berpisah tu mcm berat plak...bak kate orang bile ade pertemuan mesti ade perpisahan ye dok....heheh....dan bile da final sem ni,mcm-ii event ade...dan duit pown bnyak gne..smpai nk mkan pown x de duit...hehehe..nk wt cm ne kan....ni la risiko seorang pelajar...insyallah, harap-ii final project nt semuanya berjalan dengan lancar...amin~

Monday, 24 September 2012

yyeeeaaayyy...umur aku da genap 20 tahun...

salam semua....hari ni tanggal 25 / 9 genaplah umur aku 20...aku bersyukur kepada Dia kerana Dia bagi aku peluan hidup di bumi ni selama 20 tahun....aku bersykur sangat-sangat...aku harap lepas ni aku akan mnejadi seorang yang lebih matang dalam mengharungi segala cabaran dan halangan di bumi ini...aku bersykur lagi sekali kerana diberi nafas dan di beri peluang untuk meneruskan hidup sbg seorang pelajar....juga ucapan terima kasih buat kawa-kawan  tak kira la kawan yg kenal kt fb ke, kt bbm ke , kwn uitm ke...terima kasih banyak-banyak sebb sudi meng'wish' befday untuk sy...dan paling tak sy sangkakan ialah ex sy kol td ucap kan slmat hari jadi kt sy...siap ade background music lg..ahahaha...lawak tol....pitching lari lorwhhh awk...hahaha...anyway thanks yeah..i appreciate that....walaupown sy ngn die da x de pa pe but we still contact sebb bg sy x perlu la kte nak bermusuhan kan..betul tak???and thank u also to my BFF azfar ismail hudson..nah kau ak bg name fb kau..hahaha....thanks jg sebb wish kt ak walau pown ko lmbt dri org lain....ape2pown thanks la ye....hahahah...kepada kengkawan fb yang kol sy td dan nyanyikan lagu befday tu...korang memg buat ak gelak kan...sumpah lawak gilerr kot...thank u juga wei....korg kwn fb ak yg sporting wei....sumpah memg ak gelak gile2 bile dgr korg nyanyi lagu befday tu....ape2pown best la....so di kesempatan ni, sy berhajat agar semua cita-II dan angan-II sy hajati selama ini akan tercapai...insyallah....weiii...!!!! aku tak percaya umur aku da 20....hahaha.....

Tuesday, 18 September 2012

tak de tajuk

Paggiii semuuuaaa.....haha...jumpe lagi kite..da lame x update blog sy ni hah...dah bersawang da sy rse....haha...x de cite ape2 pown ari ni sje je nk update blog ni hah...anyway nak bg taw la kt korg semua....sy da nak hbis sem5 da...da final year da...tggal satu sem je lg hah...bulan 4 depan insyallah sy habis la...kalau x de arah melintang kan..harap2 x de la arahnye nak melintangkan..heewhewhew....klau habis taun depan sy akan sambung degree plak bulan 9 cam tu...amik course masscomm jg tp major broadcast and minor TEKA maybe la..haha..not decide yet...hehe...well wait and see je la nt ye...hurm...sem 5 ni memg tough sgt2...dengan subject nye yang mcm ape je lg....antara killer subject for this semester is COMM RESEARCH which si this subject we as student must find one research....but it must have connection with communication and media....memg sush sgt ok..tp alhamdulillah dengan kesabarn yang diberi oleh-Nya sy akhirnya berjaya menyiapkan satu report untuk subject tu...memg pecah kpla wt assgnment subject tu..mggu ni pula minggu presentation dan mggu terakhir ade kelas...so next week x de kelas then this thursday goin back to my hometown...kedahh..!!! yyyeeeaaaa....!!!!!nak balik...!!!!!ok la smpai sni sje ye sy punye cite..nt sy cite lagi wokeyyy...!!! bubye.....

Thursday, 23 August 2012

raaaayyyaaaaa 2012.....!!!!!!

salam dan selamat hari raya buat semua...haissshh....da lame sy x update blog sy ni kan....dah berhabuk da blog ni.....haha....amacam raya...ok ke?duit raya dapat banyak???raya mane taun ni????baju raya warna ape???banyak tak open house yang korang pergi????makan-makan juga tapi ingat dalam masa tiga hari berat bdan boleh naik...haha..macam sy...da naik 70 dri 66...acano tu???

update terbaru sy kali ni sy nak ceritakan sikit raya sy taun ni...versi 2012 punya...haha...raya pown ade versi jg taw...igt filem n kreta je ke ade versi...raya sy kali ni mcm taun sblom-sblom ni jg....biase je....sederhana....baju raya taun ni sy gune yang dua taun lepas punya....hahahaha...nak jimat bajet la katakan...tp baju ray sy yg dua taun lepas tu msih boleh pkai lg k....nampak sgt yg bdan sy ni still maintain...hahaha... *perasan jap*...sy taun ni beraya di negeri Perlis Indera Kayangan...kampung mak sy....bets raye kt perlis ni..sebab umah atok sy tepi je bendang sawah....sejuk je...hahaah..sepupu sy semua balik kali ni...dari utare hingga la ke selatan....semua ade..so sangat meriah.....

Pada malam raye tu, mcm biaselah kan...yang perempuanye sibuk mengemas rumah , pasang kain langsir , ape semua...tetapi yg si sepupu lelakinye plak sibuk bermain mercun termasok la sy...hahaha..kterog lawan ngn kampung sebelah...tgk sape lg kuat...x cukup ngn mercun 'roket' kteorg main plak mercun 'bola'.....berdentam-dentum bunyi mlm raye tu...best sangat...!!!yang sepupu kecik-kecik dorang main bunga api je...tu pown bising satu kampung lebih pade kteorg ni hah....

malam raya malam yg paling best..sebab mase kteorg main mercun tu...dpt jg la kteorg dgr takbir raya..dengar je..x join pown takbir raya tu..sebb esk pagi tu bwu kteorg join takbir raya...hewhewhew....


Raya pertama, sy  dan keluarga pergi ziarah kubur arwah tok wan , arwah monyang sy....then balik tu bwu sy melantak cukup-cukp..hahaah..tu yg berat bdan naik smpai 70 kg tu...hihihi..
ni gambar mase raye ari tu.......



 
me and my cuuzzziiieee...

my little family
my biggest family


wit my gurll... (kazen)

my dad and my uncle.... (jejaka perasan)

Monday, 9 July 2012

its him.... :)

 salam semua....malam ni saya nak cerita sikit pasal kawan baik saya ni...ceritanya bermula macam ni...jeng...jeng...jeng...ok ceritanya bermula macam ni....saya kenal die ni masa saya dari semester 1 lagi....mase kiteorang same-same nak pegi induksi dekat senior dan mase tu juga la saya kenal dengan kawan saya ni..mula-mula saya kenal die hurm cara percakapan die membuatkan saya annoying la jugeksss kan....tapi da lame-lame ok memang die cakap memang ade slanga R macam orang puteh....hahaha...jangan marah ye.....bak kata owang puteh first expression...eh betul ke x.....huhuhuhuhu....my first expression saya ingat die nie sombong jenis yang tak bergaul dengan orang...tu pandangan pertama saya mase saya kenal die....da lame-lame saya jadi kawan die dan dari situ saya taw perangai die macam mane....benda yang paling suka die buat ialah ambil gambar,ambil gambar dan ambil gambar.....tu je keje yang die suke buat bile die betul2 bosan....huhuhuhu...tapi saya tak taw la kan kalau die suke wat benda lain slain tu...huhuhu...hah yang paling penting soalan yang sama akan die tanye kat saya " lan , aku ni gemuk mcm orang tu ke?" "lan,badan aku ni macam budak tu ke?" " wei, aku gemuk la....!!!" "aku nak diet la lan....boleh tak??" " lan,aku ni pendek sangat ke?" itu antra soalan-soalan yang akan keluar dari mulut die...hahaha...jangan marah ye tuan empunya bdan....actually, banyak lagi soalan-soalan yang sama die tnye kt saya tp x kan nak bg taw semua kan.....kiteorang da kenal dan kawan da lame da.....da dua taun masuk bulan 6 ari tu.....sekarang kite orang semester 5...lame la juga tu..ape2 masalah die akan kongsi dengan sy....die akan cite dengan saya....dan kalau sy ade msalah pown sy akan cite n kongsi dengan die....yang paling bestnye die penah ikut sy balik kedah....thats the best moment evaaaa.....new experience for him...sebb die ade bg taw sy yang die x pnah turun kedah then one day tu sy pakse jg die ikt sy balik kedah....and finally he followe me....huhuhu....so stay umah sy seminggu.....he looked excited and enjoy...yang paling best skali die excited bile nampak air terjun...hahaha..tu paling lawak.....sy da kenal dengan keluarga die dan die pown da knal keluarga sy.....my mom sangat suke tgk die makan sebb die ni makan ape je yang boleh dimkan....smpai my mom suwoh die dtg lagi...huhuhu....sy slalu juga ikt die g umah family die...kteorg ni sebenarnye banyak sangat persamaan...dari segi saiz kasut , seluar, baju dan dll...huhu....bila sy tengok family die sy tringtkan family sy sebab mama die suke masak dan mama sy pown suke msak....dan family die mcm family sy...huhuhu...kiteorang memang banyak persamaan sebab tu kiteorang boleh jadi kawan baik dan rapat.....hah ade lagi satu cite....yang lawaknye ade junior2 sy ckap yg saya nie coupel dengan die....da bnyak junior yg ckap mcm tu..hahaha...memang lawak..bile sy cite kt die die pown gelak.....memg tak la nak couple dengan kawan sendri kan...hahahaha......actually kteorg kalau klua memg berdua je tak pown bertiga dengan kwan kteorg name die zainab fasihah....daripada satu hostel , ke satu bilik dan sekrang ni kiteorg berdua da stay satu umah....sepanjang sy kawan dengan die,die x penah sakitkan hati sy ke ape....die baik sangat2 dengan sy.....for me die sgt concern dengn kawan2 die.....ade satu hari tu die penah mengeluh dengan saya.....kenapa die slalu disakiti dan die sakit hati sngat....sy cakap kt die biar orang buat dekat kite tapi jangan sesekali kite yang buat kat orang tu...sebab di dunia ni kan ada KARMA....bia KARMA tu yang balas....he is my best friend ever......sy hrap hubungan sy dengan die sebgai KAWAN BAIK & KARIB akan kekal hingga akhir hayt kami.....let me introduce you guys my best friend Muhammad Azfar Bin Che Yusof....






its him azfar
kfc time.......

Friday, 6 July 2012

rindukan blog sy...

hai...hai...hai...da lame sy x update blog ni...dah hampir dua bulan kot x update blog ni..yela kan masing-masing sbuk dengan kerja dan assignment....semester yang skg ni sangat bnyak kerja yang perlu diselesaikan daripada assignment hinggalah ke kerja lain....maksud kerja lain tu macam kena siap kan prop untuk persembhan teater kteorg iaitu 'BONEKA' di UITM ni nt....sangat penat dan jadual semester ni sangat padat dan ketat....masing-masing sekrg ni sibuk uruskan event kiteorg....hurm event ni sebhgian daripada assgnment kteorg kalau event ni berjaya maknenye assgnment kteorg berjya la....event kelas sy bertemakan 'CHARITY : ANIMAL WE CARE' di mana kami semua akan buat charity seperti bersihkan kandang-kandang haiwan yang ade dekt zoo melaka nt....rmai artis n vvip yg kami jmput.....really excited and nervous bile jelang event tu nt...hohohoho...selain daripada tu sy jg skg ni sbuk dengan teater sprti yg sy cakap kan td....yela teater tu lagi dua minggu je kot...so kteorg budak-budak teater bertungkus - lumus untuk siap kan semua props yang ade dan adekan latihan teater pada tiap2 malam di kampus.....so harap-harap teater kteorg akan berjalan dengan lancar la ye...so lain kali kalau ade crite lagi sy update lagi okkkkk...bubye....

Sunday, 3 June 2012

kepada awak M.A.A.R

tetibe tengah-tengah malam macam ni nak update blog plak..sebenarnye ade cerita yang sy ingin kongsi kan kepada semua pembaca...mungkin ade la kot orang yang bce blog sy ni...sy sebenarnye mint salah seorang rakan facebook sy ni..kteorg ni kira rapat jg la dlm dunia facebook ni..penah chatting each other..penah komen-mengomen kt status....dan dri stu sy semakin lma sy chatting ngn die semakin hari semkin sy suke kt die....kteorg x la chatting sgt pown...tp sy da mula suke kan die...dulu die ade couple tp skg ni die da x de kaple kowt..enth la..sush sy nak jangke die ni....tp ari tu sy ade bce status die...status die mcm sedih dan mcm bwu ptus ngn kaple die je...sy pown bg la nsiht jgn la sedih sebb die masih lagi ade kwn2 facebook die yang masih sayangkan die termsuk sy...tp sy x penah nak luahkan ape yang sy rse kt die....sy takut...ye la die tu boleh tahan orangnye..ramai jg la yang minat kt die ni....sy nk cuba luahkan perasaan sy kt die tp msih x boleh2 lg...sy tkt die x ley trima sy ye la kan sebb sy dengan die hanya bertegur dekt fb je mane la pnah jmpa face to face lg kan..gelaran sy bg kt die MAAR..ade maksud yang tersembunyi di sebalik perkataan tu....dan ade satu hari tu kawan die cakap ade slah sorg kwn fb MAAR ni suke kt die....mksudnye secret admirer la...tp kwn fb die x bg taw sape...sy rse ramai sgt secret admirer MAAR ni termasuk sy...then sy pown komen kt photo post fb die tu....' hah salah sorangnye sy la tu MAAR'....tp dengan nada yg selambe dan mcm main2...the facts is yes...i'm one of your secret admirer...tp sy x pnah bg taw kt die smpai skg yg sy suke sangat kt die...sy ske tgk muke die....comel sgt.....sy penah ajak die kuar tgk wayang tp die cakap x janji sebb die bz dengan keje die so sy faham la....die ni asal orang melaka...memg asl sane...die tua pd sy hurm x sure umr die bpe tp 20 ++ la....sy teringin sgt nk jmpe de face to face tp x berkesempatan lagi.....kalau berkesempatan satu hari nanti sy akan bg taw kt die jg yang sy suke kt die dan sy secret admirer die....kalau die bce blog sy ni sy harap die taw yang sy betul2 suke kn die....bukn sebb die tu siape tapi sy ikhlas suke kan die....


p/s - awak kalau awk bce blog sy kali ni,sy nk minta maaf sebab sy x bg taw kt awk slama ni yang sy ske kan awk..bukan sy x nk bg taw tp mase tu awk msih lg ade kaple jd sy x nk rosak kan hbgan awk tu....so skg sy nk mengaku yang sy betul2 suke kan awak dan sy secret admirer awk M.A.A.R..........