Tuesday, 30 August 2011

Raya di kampung...

tepat jam 7.45 minit pagi,kiter bangun dan terus mandi..lepas tu mengenakan pakaian baju melayu untuk sembahyang raya di masjid kampung bukit bangkong,sepang selangor.sebelum tu kiter nak cerita skit malam sebelum raya kat kampung kelahiran abah kiter nie...hehehe....


MALAM SEBELUM RAYA....

kiter bertolak dari kedah awal pagi menuju ke kampung untuk beraya...dan sampai di kampung pada jam 4.45 minit petang..tapi waktu tu masih lagi bulan puasa...macam biasa lah sebaik saja tiba di kampung abah kiter,kite disambut dengan sedar-sedara kiter dan nenek kiter...oh ya! nenek kiter ni adalah nenek paling tertua di kampungnya,,,nenek kiter ni berusia 94 tahun...tapi masih kuat lagi untuk turun naik tangga dan sembahyang.kiter balik kepada cerita yang asal ek...ok...mama ngan kakak kiter siap sedia kan makan untuk berbuka ngan mak sedara  kiter...wah!!! makanan pada hari tu sangat banyak ye,ade 6 jenis makanan tapi yang kiter ingt rendang ayam, sup daging, sotong masak kicap (kalau tak silap la) dan banyak lagi la...memang berselera la kiter bile balik sni...hehehe...makanan semua sedap2 taw...biler habis jer kiter ngan famly kiter makanan,kteorg berkumpul di bawah rumah nenek...kiter pown join lepak ngan sedar-sedara kiter semua....pada malam tu, jiran sebelah nenk rumah kiter ngah meriah mercun dan meriam...amcam2 mercun ade...kiter rse mcm dok kat palestin da...tapi best...malam sebelum raya kt rumah nenek kite rmemng mcm ni.meriah ngan bunyi letupan mercun suara kana-kanak bermain bunga api dan sebagainya...sekaranag giliran kter ngan sedar kiter plak yang main mercun..tpi kter ni penakut ckit so just main bunga api je la..hehe...tengok je dorng main mercun..yang bestnye kitr ngn sedara kiter ni lawan mercun ngn jiran2 nenek kiter...sape yg paling kuat skali...best sgt...kter ngn sedar kter main mercun smpai la kepenatan..............


PAGI RAYA.....

haha...ni pagi raya kiter bangun awal-awal pagi untuk ke masjid sembahyang raya...excited sgt nk raya...hehehe...selepas sembahyang raya,kiter srapan ngan semua famly kiter sebelum tunggu kedatangan sedara-sedara lain berkunjung raya.yang bestnye raya kat sini,klau dorang datang beraya tu bukan satu dua bij kereta yang datang tapi empat hingga enam biji kereta yang datang...ramai sangat sampai kadan2 tu dalam satu hri tu orang tak putus2 datang untuk beraya...biasalah nenek kiter ni antara nenk dorang yang mash hidup kan...so bile dorang mcm tu sangat meriah dan dri situ kiter dapat kenal lagi sedar-sedrar yang tak penah kenal dan tak penh jumpe...dan ade salah sorang sedara ni die ade jd rakan fb kiter...bile kiter tgk balik aah kiter kenal die..tengok betapa kecilnye dunia ni...smpai sedara sendiri pown kiter tak kenal kan...bile petang mnjelma sesi kunjung-mengunjung pown makin berkurangan..dan waktu tu kiter dah tidor...so setakt ni jela ye kiter ley kongsi ngn korang semua...

SEMOGA BERJUMPA LAGI YE....
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI DAN SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN YANG KE-54

Thursday, 25 August 2011

jawapan yang pasti

kenapa kiter rase sedih sangat ek?sepatutnye happy sebab dah nak rayew kan..orang lain happy jer nak rayew..tapi kiter rasew sedih plak...pelik betol la...rasew hiba menyelubungi diri kiter?ape yang tak cukup lagi ni?rasew macam ade hilang 'something' tapi kiter tak taw hilang ape...rasew macam tak cukup sesuatu la...puasew penuh je..tapi ape yang tak cukup lagi ek? BENDA apew yang tak ade lagi...tak lengkap...resah hati ni tak hilang lagi,nape ye?apakah maksud disebalik perasaan ni?apa yang menggagnggu fikiran kitr sebenarnye ni? ya allah,,kau berikanlah jawapan kepada hamba mu yang kerdil ini..hanya kau saja yang tahu maksud disebaliknya...baring tak kena, tidur tak kena..wat keja tak kena..keman-mana saja kiter pergi mesti ade jer rase yang tak kena...wat keje pown dah tak betul...hilang cinta????huh tak pasti la plak...ok-ok jer sebelum ni, tak gaduh ape pown...ape yang tak kena lagi ni ngan kiter ni?pening la macam ni....eeerrrrmmm....

*masih menanti jawapan yang pasti*

bosan la!!!!!


ley jadi model tak

smile... :)

biro perlaksanaan

azlan (perlaksanaan)

comel tak kiter?

hehehehe

                                                               
                                                           

Tuesday, 23 August 2011

C.I.N.T.A



Hidup kiter ni kadang-kadang berada di atas kadang-kala berada di bawah, jadi janganlah kiter lupe untuk melihat ke bawah..C.I.N.T.A....kata orang cinta itu buta, kata orang cinta itu tidak mengenal usia, kata orang cinta itu tidak mengira bangsa, mahupun agama, kata orang cinta membuatkan kiter bahagia bersama orang tersayang.. benar apa yang mereka kata...CINTA membuatkan kita bersa sangat bahagia, happy selalu, dan sentiasa tersenyum dengan yang tersayang.. Dala setiap perhubungan mesti kena ada cinta..jika tiada cinta, tiada kasih dan sayang.jika tiada kasih dan sayang, tiada juga kebahagiaan setiap pasangan itu.tapi kadang kala cinta ini juga membuatkan perasaan kiter ni berasa kecewa, pedih, dan juga lara.kadang kala CINTA membuatkan kiter rasa serik untuk meneruskan perhubungan ini,

                                              



Di dalam e-book ini, penulis iaitu Dr. Cinta akan menjelaskan kepada awak:

  • Apakah sebenarnya cinta sehingga ramai manusia dahagakannya dan hebatkah cintasehingga ramai orang rebah tanpannya?
  • Mendedahkan 4 rahsia besar yang jarang pasangan bahagia dedahkan untuk mencari cinta sejati sehingga ke akhir hayat!
  • Awak juga akan menyelami dan memahami lelaki yang bakal menjadi teman hidup awak dari segi naluri, kehendak, emosi dan perwatakkan!
  • Apakah pakaian dan penampilan yang sangat sangat disukai oleh lelaki yang sebelum ini awak langsung tidak mengetahuinya! Supaya awak tidak kelihatan seperti Ugly Betty!
  • Awak juga akan didedahkan dengan beberapa tempat yang sangat mudah untuk awak menemui bakal teman lelaki awak!


                                   

keriuhan bermain mercun di hostel...

hahaha....best sangat dengar kemeriahan bunyi mercun....dum..dam...dum..dam....best sangat tengok gelagat kawan2 level kiter main mercun...lawanmercun ngan hostel sebelah plak tu...mak aaaiiii da mcam dok kat afghanistan da ni ha...kemeriahan yang memecah sunyi untuk menyambut hari raya...hehe.berdentum dentam bunyi mercun kat hostel kiter ni,bukan main lagi dorang ni man mercun,.ish3....taw la raya da nak dekat tapi jangan la excited sangat sampai main mercun dekt hostel ni ha..kang tak pasal2 masing2 beraya kat hospital plak...kadang2 bunyi mercun ni sampai ganggu kiter nak tidor jer..bila pak guard datang cabut lari pas tu masing2 x ngaku main mercun...ish4.....teruk-teruk...ape punyer tttuuurrr!!!! :)

Monday, 22 August 2011

sayang die selamanya

kiter sayang die sangat-sangat...hehe..die baik sangat ngan kiter...seorang yang penyayang ,baik hati, jujur dan amik berat pasal kiter..hurm die ni kerja kat klang..ade la satu company ni..tak payah la kiter bagi taw ek name company die ni..hurm...die ni first time kiter jumpe die kat LCCT ari tu,mase kite nak balik cuti sem.hehe..tak sangka plak kiter satu flight ngan die..so, dari situ kiter ngan die berkenlan sampai la sekrang..pada satu malam tu,die kol kiter lama jugak la kiter ngan die gayut..hehe,then tibe-tibe die ade cakap kat kiter yang die sayang kiter sangat-sangat..lebih dari seorang kawan..tapi waktu tu kiter rase serba-salah plak sebab,ye la kan menjalinkan hubungan songsang ni kan dilrang dalam islam..tapi kiter pown sayang kan die juga...selepas kiter fikir semua,kite terima die...pada mulanya kiter tak berapa yakin dengan die,ye la takut die ni mainkan perasaan kiter kan,tapi dah lame dekat sebulan cam tu,baru kiter taw yang die ni serius ngan kiter..dan sampai sekarang kiter ngan die masih lagi bersama..dn sekrang kiter yakin dengan die dan kiter percayakan die sangat-sangat...walaupun kiter tahu yang suatu hari nanti kiter tak akan bersama dengan die....

what is love ???


What is love? It is one of the most difficult questions for the mankind. Centuries have passed by, relationships have bloomed and so has love. But no one can give the proper definition of love. To some Love is friendship set on fire for others Maybe love is like luck. You have to go all the way to find it. No matter how you define it or feel it, love is the eternal truth in the history of mankind.  

Love is patient, love is kind. It has no envy, nor it boasts itself and it is never proud. It rejoices over the evil and is the truth seeker. Love protects; preserves and hopes for the positive aspect of life. Always stand steadfast in love, not fall into it. It is like the dream of your matter of affection coming true.   


  heart: what is love

Love can occur between two or more individuals. It bonds them and connects them in a unified link of trust, intimacy and interdependence. It enhances the relationship and comforts the soul. Love should be experienced and not just felt. The depth of love can not be measured. Look at the relationship between a mother and a child. The mother loves the child unconditionally and it can not be measured at all.   A different dimension can be attained between any relationships with the magic of love. Love can be created. You just need to focus on the goodness of the other person. If this can be done easily, then you can also love easily. And remember we all have some positive aspect in us, no matter how bad our deeds maybe. And as God said �Love all� 
Depending on context, love can be of different varieties. Romantic love is a deep, intense and unending. It shared on a very intimate and interpersonal and sexual relationship.  The term Platonic love, familial love and religious love are also matter of great affection. It is more of desire, preference and feelings. The meaning of love will change with each different relationship and depends more on its concept of depth, versatility, and complexity. But at times the very existence of love is questioned. Some say it is false and meaningless. It says that it never exist, because there has been many instances of hatred and brutality in relationships. The history of our world has witnessed many such events. There has been hatred between brothers, parents and children, sibling rivalry and spouses have failed each other. Friends have betrayed each other; the son has killed his parents for the throne, the count is endless. Even the modern generation is also facing with such dilemmas everyday. But �love� is not responsible for that. It is us, the people, who have forgotten the meaning of love and have undertaken such gruesome apathy.
In the past the study of philosophy and religion has done many speculations on the phenomenon of love. But love has always ruled, in music, poetry, paintings, sculptor and literature. Psychology has also done lot of dissection to the essence of love, just like what biology, anthropology and neuroscience has also done to it. 
Psychology portrays love as a cognitive phenomenon with a social cause. It is said to have three components in the book of psychology: Intimacy, Commitment, and Passion. Also, in an ancient proverb love is defined as a high form of tolerance. And this view has been accepted and advocated by both philosophers and scholars.   Love also includes compatibility. But it is more of journey to the unknown when the concept of compatibility comes into picture. Maybe the person whom we see in front of us, may be least compatible than the person who is miles away. We might talk to each other and portray that we love each other, but practically we do not end up into any relationship. Also in compatibility, the key is to think about the long term successful relationship, not a short journey. We need to understand each other and must always remember that no body is perfect. 
Be together, share your joy and sorrow, understand each other, provide space to each other, but always be there for each others need. And surely love will blossom to strengthen your relationship with your matter of affection.

Saturday, 20 August 2011

pengalaman yang pertama berbuka di bazar...(BAZAR JALAN PERINGGIT MELAKA)

pengalaman pertama kiter berbuka di bazar ramadhan.hehe...dan juga pertama kalinya kiter berbuka bersama dengan kawan baik kiter azfar.best pulak bile berbuka kat bazar sebab berbuka ramai ngan peniaga lain.dan pada mase yang same kiter boleh 'cuci-cuci mata' hehehe....gurau je la...hurm....banyak makanan tradisional malaysia yang terdpat di bazar jalan peringgit, melaka ni...family azfar ni dorang niagew makanan trasdisional kelantan iaitu nasi kerabu selain itu jual juga air asam perut, kerabu perut, nasi tomato dan juga kerabu sotong.tapi yang x bestnye tak ramai pengunjung sangat sebab hari tu hujan...hehehe...ape2 pown hari tu kiter dpt pengalaman baru,yer la kan..kiter ni x penah niage sblom ni...bile dah cube niage rse best plak...tp amat memenatkan..hehehe....hurm....untuk pengetahuan semua,bazar ni berdekatan dengan hospital melaka...so,kepada orang2 melaka moh la ye singgah kat bazar tu....haha....esk nk ikt family azfar ni niage lg..tp esk hari terakhir ikt dorg semua niage...hurmm...rse sedih plak...kat bazar tu kite boleh tgk plbagai 1001 ragam manusia yang niage kat situ...kadang2 kelakar poawn ade...hahaha...kiter ingat niage ni senang tpi bile da msok ke alan perniagaan sementara,rupe2nye sush dan memenatkan....pengalaman mcm ni bg kiter pengajaran yang sangat bermakna...

Tuesday, 16 August 2011


teringat hari raya msa kecik2 dulu ;)

hahaha....hari raya tinggal lagi dua minggu je kan..kiter teringat raya biler kiter kecik2 dulu..waktu tu best sangat dengan suasana kampun, bunyi mercun dan meriam...dapat duit raya...lagu2 raya time tu pown best jugak..tapi sekarang nie umor kiter dah 19 tahun...tapi sekarang semuanya berubah,da tak de sangat suasana macam dulu2 tu...kemeriahan memasang pelita pown da kurang sekrang ni kan...lagu2 raya pown da tak macam dulu...tak best dah lagu raya sekarang ni..keadaan dah berubah...dulu mse kiter kecik2 dlu dapat duit raya banyak tapi sekarang ni duit raya kurang dapat :( hehehe....sebab kiter da besar.hehehe...ingat lagi mase kecik2 dulu,kiter ngan sepupu2 kiter pergi beraya ramai2 sebelah rumah tok kiter...hehehe..pergi rumah tu bukan sebab nk beraya tapi sebab nak duit raya jer...pas tu kumpul banyak2 duit tu kira sape kumpul duit raya paling banyak..hehehe..pada malam tu plak.main mercun dan bunga api...best sangat2.,...kiter rasew nak balik kiter nak balik zamn kiter kecik2 dulu la..rindu sangat2 zaman tu...zaman dimana baru kenal erti hidup..



SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR & BATIN

tulus ikhlas dari,

azlan_kiedo :)

Sunday, 14 August 2011

Shooting di bulan puasa.....penat tapi seronok!!!!! ;)

Alhamdulillah, selesai sudah shooting music video dengan STR8 PRODUCTION di Pantai Linggi...sangat best , seronok , enjoy tapi penat..ape -ape pown dapat banyak pengalaman baru di sana...dan dapat kenal lebih rapat lagi senior-senior satu course ngan kiter..ade jugak la insiden yang tak diingini berlaku macam????hidung salah seorang pelakon tadi berdarah kena tumbuk betul-betul dengan pelakon seorang lagi...hurmmmm....tema music video ni pasal patriotisma dimana berlatar belakangkan tahun 40-an iaitu sebelom negara kiter menyambut kemerdekaan..ade beberapa watak dalam music video ni antaranya amir,komunis-komunis,kawan-kawan amir dan ibu bapa amir...kiter memegang watak sebagai seorang yang kejam iaitu komunis...hehehe..lawakkan...macam mane la kiter boleh dapat watak tu...tapi tak pe...kiter sahut cabaran dorang untuk memegang watak tu...at last menjadi jugak watak komunis tu..yang bestnye shooting kat situ,ada budak-budak umur lingkungan 7 dan 12 tahun....jadi watk sampingan masa amir dan kwan-kawannya kecik dulu...seronok biler lihat telatah budak-budak ni.tempat shooting tadi sangat cantik..pantainya bersih...sejuk jer...lepas habis shooting semua,kiter dan crew-crew STR8 PRO g berbuka puasa dekat Linggi ikan bakar...wwwwaaahhhhh!!!!sangat sedap ma...hehehe...itulah pengalaman yang paling best sekali...kalau kamu semua nak tengok music video tu...tunggu la nanti yer..mungkin lepas raya kiter upload kat fb atau blog ok....

Friday, 12 August 2011

Interview PR @ Public Bank & Photoshoot @ KLCC










masih mencintaimu... :'(

Benar katew orang,memang sukar untuk melupakan cinta pertama kita..memang sukar untuk melupakan orang yang pernah kita sayangi , cintai dan kasihi ..sukar untuk melupakan dia dari kotak fikiran aku..walaupun aku dengan dia sudah 5 bulan berpisah tapi sukar untuk aku lupakan gelak ketawa dia ketika dia denga aku gembira dulu..dia seorang yang 'caring' , baik hati , soft spoken , jujur , ikhlas dan sayang aku sangat2..tapi tu  semua hanya tinggal kenangan..sekarang ni dia sudah jadi milik orang lain..milik orang yang lebih berhak memerlukan daripada aku...aku tidak boleh lari dari merindui dia sebab aku akan dan terpaksa jumpa atau terjumpa dengan dia sebab aku dengan dia belajar di tempat yang sama.,.aku masih sayang kan dia..sayang dia sangat2..susah untuk dapat orang yang seperti dia..bila aku terjumpa dengan dia aku nak jew cakap yang aku masih sayang kan dia dan aku memang tak boleh dapat lupakan dia walaupun aku da ade orang lain..tapi biar la aku simpan je semua tu..aku 'happy' bila lihat die dengan orang yang dia sayang sekarang ni..bila die 'happy' aku pown turut 'happy'; juga...aku turut menumpanh kebahagiaan die..dan aku harap orang yang dia sayang tu akan menyayangi die dengan sepepnuh hati..aku tak nak tengok hati die hancur wat kali kedua...aku harap orang yang die sayang tu akan jujur dan ikhlas menjadi pasangan die...apa yang boleh aku cakap kat sini...AKU MASIH CINTAKAN DIA!!!!!

Wednesday, 10 August 2011

rupanya ade orang lain juga yang sama situasi ngan aku....

aku ingatkan aku sorang je yang ade masalah ni,rupanya ade juga orang lain yang mempunyai masalah yang sama ngan aku.die nie kawan aku,satu kelas ngan aku...aku tau citer die ni baru je ptang tadi lepas habis kelas...die citer semuanya kat aku..i told her that i in the same boat with her...aku tak sangka selama ni orang yang aku rasa tak ade ape-ape masalah rupanyer kena tempias yang sama ngan aku...orang yang kate ngan ngutuk aku tu adalah orang yang sama ngatew kawan aku ni..aku tak sangke die ni mempunyai HATI YANG SANGAT BUSUK sampai ngan semua orang pown die nk cari pasal...aku rasa die nie ade msalah mental la,why she want control everybody in my class?aku tak sangka la perangai die cam ni,g kelas sopan tapi disebalik kesopanan die tu tersembunyi 10001 niat yang tak baik...sorry to say la ye,aku bukan nak ngate kat dia but this is the fact,her attitude sucks...talam dua muka...die suke komen pasal kelemahan orang lain.katew kt kwn sndri bossy la ape la...tapi die sedar tak yang orang yang die cakap tu akan tolong die satu hari nanti bile die susah..bile aku cakap bodoh nt marah tpi memang pown,cakap tu tak fikir dlu...sebelum ckap kt orang lain,.please ye CERMIN DIRI TU DULU SEBELOM KOMEN PASAL ORANG OK...

ye aku taw la ko selalu lepak ngan ko punyer group tp jgn la smpai semua orang pown ko nk control..kiteorg pown ade hak jg nk kwan ngn dorg semua..tolong la jgn hasut orang lain smpai dorg benci kt aku...ape salah aku pown aku tak taw?aku da lame sabar ngan perangai ko ni?tolong jangan bagi aku marah,aku tak suka nk marah2 orang especially my classmate..

Sunday, 7 August 2011

tak sabar nak raya

tinggal lagi beberapa minggu je nak sambut bulan yang mulia iaitu bulan syawal atau hari raya aidilfitri..hurm...tiket bas balik ke kedah dah HABIS!!!!!..mcm mne ni...tpi nasib baik la kampus kiter ni wat program balik kampung,nt blik kedah naik bas UITM..hehe mcm seblom2 ni...huhuhu,,,part 1 dlu pown kiter nek bas UITM gak balik kedah,so kali ni kali kedua la kiter balik nek bas ni..hehehe...hurm ckp pasal nk raya ni...kawan kiter semua ni x kire la kt FB ke kt TWITTER ke kt mne2 je la,korg da beli ke baju raya..da decide kuih ape yg korg nk mkn raya ni?da decide ke bju melayu or kurung korg warne ape?hurm...kiter x decide lagi nk beli bju raya warne ape taun nie,maybe pkai yg lame je kowt sbb bju melayu yang lama still bley pkai lagi...hehe...hurm...mungkin raya ni kiter raya kat umah baru kowt..hehehe...x sabar la nak balik umah,hehe..rindu rumah sgt2....hurm nt kan kiter nk suwoh mama kiter wat kuih jam tart,almond bar ngn almond london..hehehe...eeeeeeee ssseedddaappnnyyyeee!!!!!...kiter rindukan family kiter semua...hurm..



my beloved family

family memory

my cuzzie

Saturday, 6 August 2011

hanya tuhan yang tahu...

aku ni jahat ke??apa salah aku???kenapa ada orang yang tak sukekat aku,ade je orang tak puas hati ngan aku?korang semua,kalau korang tak suke ngan perangai aku ni..korang bagi tau je,aku tak kisah pown..aku lebih suke korang terus terang ngan aku daripada korang cakap blakang aku..sebenarnye,aku terasa sangat ngan korang semua what i mean here,cara korang layan aku,nape ngan aku korang cam nak tak nak je kawan ngan aku dan satu lagi kalau ada tugasan cam tugasan berkumpulan aku mesti disisihkan kan,aku selalu kena cari group sendiri..tapi classmate aku yang lain,tak payah cari pown ade orang ajak masok group.aku plak kalau ade kosong untuk group lain,bru la terhegeh-hegeh g kat group tu.cara korang cakap ngan aku pown mcam nk tak nak je..aku selalu perhatikan korang ngan geng2 korang semua,korang tak penah pown kan nk lepak ngan aku...korang lepak ngan geng2 korang je..ape salah aku?kadang2 aku happy bile tgk korang ngn group korg..then lagi satu,bila aku wat salah ckit korg mesti nk bahan aku kan..tp klau classmate kite yg lain wat salah,ade korang bahan,,ade korang cakap belakan??tak de kan..seriously aku terasa sangat ngn korang semua..kalau aku tak datang kelas,ade classmate kite yang cakap aku tak datang kelas sebb aku tak ade baju,pas tu pkai baju yang same g kelas...ape slah ke aku g kelas pkai bju yang same....aku rasa diri aku ni mcm tak wujud je dalm FAMILY 3F korang taw tak!!!!aku sedih ngan perangai classmate aku...korang taw tak,disebalik ketawa,happy2 aku tu...aku sedih dan kosng taw...cuma aku tak bagi taw and tnjuk je kt korang..korang tak kan dan tak pernah atau apa yang aku rasa dalam hati aku ni...korang slalu lepak ngn classmate kite yang lain,pergi mne je same2...tapi aku...sorang2 bawak diri...korg tak pernh nak ajak aku hang out ngan korang kan...aku tak mengharap tapi sembawa la kan...I JUST BE MYSELF..aku tak pernah nak ngatew kat korang semua,tak pernah ngate blakang pown pasal korang..tapi nape korang wt aku cm ni??aps salah aku????aku taw yang perangai aku ni tergedik-gedik tapi aku jadi diri aku,tak jadi diri orang lain..tapi tak pe lah aku ingat pesan mak aku ngan kawan aku yg lain "biar orang wat kat kite,jangan kite wat kat orang"...aku tak kisah klau korang x nak kawan ngan aku,aku taw aku sape..aku duduk tak same rendah,berdiri tak same tinggi ngan korang...aku tak setaraf ngan korang,anak2 orang kaya kan...sbb tu korang tak layan BUDAK KAMPUNG mcm aku ni...tapi untuk pengetahuan korang semua classmate aku,aku hargai sangat2 kat korang semua sebb korang pernah jadi kawan aku mase part 1 dlu walaupown satu sem je...aku tak pernah anggap korang semua musuh aku...I LOVE OUR FRIENDSHIP...





aku sedih sangat-sangat....tak happy bile pergi kelas ngan keadaan yang cm ni...hurmm.... :'(

Friday, 5 August 2011

welcome to burlesque

kisah dongeng-stacy



Ku sedar ku tak seberapa
Jika dibanding mereka
Yang jauh lebih megah dari diri ini

Apa yang mampu ku berhias
Hanyalah hati yang ikhlas
Terpendam simpan untuk dia yang sudi
Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja
Belum pernah ku merasakan
Dipeluk dalam dakapan
Eratnya melindungi jiwa rapuh ini
Sanubariku memerlukan
Kehadiran seorang teman
Tulus mencurah kasih sepenuh hati
Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela
Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja

tapi malu.....

aku dah lama tgk budak ni..aku suka kt dia...hurm muka dia ley tahan la...dan aku jg kenal dia ni,dia satu kampus ngan aku jadi memang tiap2 hari la aku akan terjumpa ngan dia...lagipun dia ni roomate kawan baik aku so lagi senang la kan...hurmmm...dia ni da semster 4 klau tak silap aku la...huhuhu...first time aku jumpe die,aku dah mula suka kat die tapi aku bru je knal die tu tak kan trus ske kan..so aku cube kenal rapat ngan die ni (tak la rapat sgt) so bila da lame aku kenal dia makin lama persaan suka tu makin bermain dalam hati aku ni...tapi aku tak taw la nak bg taw kt die tu cm ne,aku suke kat die sgt2 la..hurm...suke sgt...hehehe....yang tak bestnye die tu da ade orang yang die sayang conform2 la aku kena reject kan...dan die ni bkan satu course ngan aku die ni course lain so agak susah ckit la..tapi aku ske tgk muke die sbb bagi aku muke die ni manis dan klau dia senyum sgt comel..huhuhu...tinggi dia ni lebih kurang aku la and bdan die ni hurmm ley tahan la...sesuai la ngan ketinggian die kan..aku tak taw la nk bag taw kt dia yang aku suke kt die...sush la...hurmmmm....

sayang dia tapi.......

aku sayang kan dia,tapi dia sanggup buat aku macam ni.ape salah aku dekat dia ni?aku betul-betul sayangkan dia..semalam aku ada kol die,lepas tu ade orang lain angkat fon die,bila aku tanye dia cakap tu adik dia tapi sebaliknya tu bukan adk dia tapi someone else selain aku..aku sedih sangat-sangat dengan perangai die..aku betul2 percayakan die tapi die wat aku cam ni..aku rasa sunyi sangat bila dia tak msej aku.aku sayang die sangat2.sangat2.....ya allah apakah dugaan yang seterusnya yang engkau berikan kepada aku selepas ini?

Thursday, 4 August 2011

falling in love by Siti Nurhaliza

aku tension la cam ni!!!!!!

aaaiiiisssshhhh...susahkan klau ade groupmate assignment kte ni jd sleeping partner...semua kje ak kna wat..ak pown x taw la ape mlash die ni...hri tu ckp nk berubah tp x berubh2 lg..dri first assignment smpai la da hbis assignment subject ni,ak sorng je yg wat...die just sbuk ngn keje lain..hello....awak ingat awak sorng je ke yg ade keje lain,org lain x de ke...dtg sni nk bljar ke nk main2...aku ckup x ske klau wat salah pas tu minx maaf mcm x de ape2 yg berlaku...hhhheeellloooo,assignment tu bkn main2 k,bg markah kt group ktew taw x..so klas nt ak terpksa ckp kt lecturer yg ko lg skali jd sleeping partner in this subject..aku pown x taw nk ckp ape lg dah kt hang ni taw dak..aku letih beletiaq kt hang,groupmate lain pown da nsihat kt hang tp masuk tlinga kanan kuaq tinga kiri...mcm tunggul!!!!!

first time puasa tanpa mama dan abah

Alhamdulillah, hari ni hri keempat aku berpuasa dan puasa kali ni bulan puasa yg kedua aku berpuasa tanpa keluarga aku disisi tanpa mam dan abah aku..pada permulaany berpuasa tanpa mama dan abah memang terasa sangat sebb aku fkir mcm mna la aku nk bngun bersahur sbb stiap kali puasa mama aku yang kejutkan aku untuk bersahur..pertama kali bersahur dan puasa tanpa mama dan abah memang sukar untuk aku..tapi tak ape,aku ade kawan2 yang boleh harap dan dipercayai,sehingga sekrg aku dapt melakukannya tanpa pertolongan dari mama dan abah aku..dan aku juga mampu berdikari mcam orang lain.hurm...pertama kalinya berpuasa tanpa mama dan abah membuatkan aku rindu sgt kat dorang,sbb selalunya ku pergi bazaar ngn dorang tpi kali ni aku g ngn kawan2..rasa mcm tk lengkap dlm hidup aku klau tk pergi bazaar dengan dorang...setelah setahun aku kt sni,akhirnya aku dapt sesuaikan diri dengan kwn2 aku kt sni..

Wednesday, 3 August 2011

time to meggedik's





sakitnye kepala ni...bodoh pnye almari..

sakitnye kpla aku ni...adushh!!! bertampal-tampal da dua hri da sbb ak terlanggar pintu almari blik aku...tu lah padahnya tergedik-gedik dlm blik,dah tu pintu almarinya x tutp and lampu x bka plak..aaiisshhh..sedang tergedik-gedik dlm blik tu,kaki ak tersadung kt tikar getah bilk ak then ak pown terjatuh ke arah pntu almari dan kpala aku tergesel kt bucu pntu almari,meleleh darah kt dhi aku ni...sakit wwweeeiiiiii!!!!!!nsib baik la x lebam law x bengkak dahi ak ni..



first trial...hehe...



Hello my name is azlan aizuddin sudarman..i'm 19 years old act not 19 yet coz my birtday on 25 sept 1992..i have 5 siblings and i'm de youngers brother in my famly..now is i further my study in UITM Alor Gajah,Melaka. Now i in semster 3 and i was being here for one year. My course is Masscommunication and Faculty Communication,whatelse ek bout me..owh yeah...my attitude,i'm the person who talkative,friendly,alway smile or laugh,i like to do something new and adventures,i also like to travel.hurm anything else bout me,ha????hurm....???my ambition actually wanna be fligth attendent or cabin crew..i'll had a friend who always with me..my roomate and my coursemate..we always together no matter where we are..hehehe..my two friend is my best friend.we always hang out together..they alway by my side if i had a problem or when i need someone to talk to..


right side - azfar
left side- me (azlan)

aziz seti