Thursday, 23 August 2012

raaaayyyaaaaa 2012.....!!!!!!

salam dan selamat hari raya buat semua...haissshh....da lame sy x update blog sy ni kan....dah berhabuk da blog ni.....haha....amacam raya...ok ke?duit raya dapat banyak???raya mane taun ni????baju raya warna ape???banyak tak open house yang korang pergi????makan-makan juga tapi ingat dalam masa tiga hari berat bdan boleh naik...haha..macam sy...da naik 70 dri 66...acano tu???

update terbaru sy kali ni sy nak ceritakan sikit raya sy taun ni...versi 2012 punya...haha...raya pown ade versi jg taw...igt filem n kreta je ke ade versi...raya sy kali ni mcm taun sblom-sblom ni jg....biase je....sederhana....baju raya taun ni sy gune yang dua taun lepas punya....hahahaha...nak jimat bajet la katakan...tp baju ray sy yg dua taun lepas tu msih boleh pkai lg k....nampak sgt yg bdan sy ni still maintain...hahaha... *perasan jap*...sy taun ni beraya di negeri Perlis Indera Kayangan...kampung mak sy....bets raye kt perlis ni..sebab umah atok sy tepi je bendang sawah....sejuk je...hahaah..sepupu sy semua balik kali ni...dari utare hingga la ke selatan....semua ade..so sangat meriah.....

Pada malam raye tu, mcm biaselah kan...yang perempuanye sibuk mengemas rumah , pasang kain langsir , ape semua...tetapi yg si sepupu lelakinye plak sibuk bermain mercun termasok la sy...hahaha..kterog lawan ngn kampung sebelah...tgk sape lg kuat...x cukup ngn mercun 'roket' kteorg main plak mercun 'bola'.....berdentam-dentum bunyi mlm raye tu...best sangat...!!!yang sepupu kecik-kecik dorang main bunga api je...tu pown bising satu kampung lebih pade kteorg ni hah....

malam raya malam yg paling best..sebab mase kteorg main mercun tu...dpt jg la kteorg dgr takbir raya..dengar je..x join pown takbir raya tu..sebb esk pagi tu bwu kteorg join takbir raya...hewhewhew....


Raya pertama, sy  dan keluarga pergi ziarah kubur arwah tok wan , arwah monyang sy....then balik tu bwu sy melantak cukup-cukp..hahaah..tu yg berat bdan naik smpai 70 kg tu...hihihi..
ni gambar mase raye ari tu.......



 
me and my cuuzzziiieee...

my little family
my biggest family


wit my gurll... (kazen)

my dad and my uncle.... (jejaka perasan)