Wednesday, 29 February 2012

ISLAMIC COMMUNICATION EXHIBITION (I.C.E) 2012its me


its me
hai semua dan salam....mlm ni ak nk cite pengalaman ak jdai cre (adhoc) untuk event senior ak semester 6...hari sabtu dan ahad lepas fakulti ak ade wat satu event kat DATARAN PAHLAWAN MEGAMALL MELAKA..event pada sem ni bertemakan keislaman..so event berjalan dengan lancar selama dua hari dan ak pown turut rase penat dan letih tpi x pe ak dpt cri pengalaman yg baru...so nt klau ade ape2 event senang la kan...ak da ade pengalaman...event kali ni memg sangat best dan x panas pown..ye la kan event kali ni indoor event so ade aircond x la panas mcm event sblom2 ni...event kali ni ramai jg la artis yg datang antranya Nora , Aishah , Hael Hussain dan ramai lg la...hehhe...event kali ni juga mengetengahkan islamic fashion show...dimana model2 kali ni kena pkai pakaian bercirikan islamic....sangat menarik dan pakaian semua cantik2...selama dua hari ak kt event tu sempat la jg ak snap2 pic, snap2 pic ngn retis gituuww...huahuahua....walaupun rse penat kt bdan x hbis lg tp ak rse srnok n enjoy sgt ngn event kali ni sebb event kali ni dorg ade sediakan hotel untuk kteorg yg jd crew2 ni..tp ak x stay bilik yg dorg bg tu..ak cri blik lain sbb blik tu mcm crowded sgt...so x pe la ak ngn kwn ak yg lain g cri bilik yg murh untuk stay satu mlm.so pas event tu hbis, pd mlmnya pulk ak ngn kwan2 ak g hang out kt Celsius..berjimba berkaroks kt sne...perghhh best giler karoks smpai pkol 2 pagi....sampai x hengat dunia...mcm2 pengalaman baru yang ak dpt mse event hari tu...lagipown kalau ak x jd crew untuk event tu ak memg terlibt pown secra langsung sbb ak pnye bacth kena wat photo gallery..photo gallery tu assignment kteorg untuk semester 4 ni...dan kena amik gmbr2 islamic architecture...x kira la gmbr ape pown tp kena ade unsur2 islamic....so pas amik gmbr tu semua gmbr kteorg publish kt event tu...berasa bangga juga la sbb name aku pown ade stu..hahaha....pada mlm kemuncak event tu, ade pertunjukan runaway...islamic fashion.....WOW!!!!! AWESOME...GORGEOUS....model semua cantik2 n hensem2...hehe.....best sgt....slpas slesai semua tu maka berakhirlah event tu...and ak plak yg rse lega...hehe.....

owh yyyeeaahhh..karoks time...





snap gambar with kak nora....

antara model pada mlm tu
dengan dua orang model lelaki..
























 p / s - semua model malam tu adalah pelajar dari UITM MELAKA......

Friday, 10 February 2012

my sweetheart , my love....

my beloved mom


my beloved dad





that my sweetheart , my love , my soul and my everything...kalau x de dorang kt dunia ni...maka x lahirlah aku.....mereka yang membesar , memberi kasih sayang kepada aku....mereka jg la yg mendidik aku sehingga aku berjaya smpai tahap yg skg ni...... I LOVE MY MOM & MY DAD SO MUCH....

Wednesday, 8 February 2012

bermulalah PEPERANGAN antara aku dan SOALAN2 exam.....

hai dan selamat pagi semua......ari ni nak kongsi ngan korang semua pasal PEPERANGAN antara aku dengan SOALAN2 exam...hehe....nape ak ckap mcm tu,sebabnye mulai bulan dan minggu ni ak da dekt mid term exam n final exam...so ak kna struggle untuk jawab semua soalan exam tu...esok (khamis , 830-1030 mlm) ade mid term untuk subject graphic design tp baru mlm ni ak nk study bagai...insyallah sempat punyew.....dan aku harap2 esk ak boley jawb semua soalan yg ade.... ~amin~


so,tu jew la ak nk kongsi ngn korang semua....dan doakan aku supaya aku dapt jwb soalan tu nt ye....bubye..

Monday, 6 February 2012

al-kisahnye...........

hai dan salam semua.....kali ni aku nak kongsi ngan korang semua pasal apa yg terjadi kat diri aku mase oTw balik umah td....

         Al-kisahnye ari ni aku popular kejap kt area COOLBLOG mase nk balik umah td....ni semua angkra housemate aku punya pasal ler....epul n acap kecik.....siot jew korng kan....disebabkan dorang post link 'BLOG' ak kt diorg pnye course page tetibe pagi td dlm pkol 10 cm tu,kt kawsan yg dipanggil COOLBLOG ade sorang gurl ni tegur ak....ni antara dialog die :

GURL : eh awak jap,sy nk tnye...awk ni la kan yg post blog kt DiPAC pnye page....so awk la tuan empunya blog tu...sy da bce blog awak.....ape blog awk hurmmm Kiedo Story (nada tergagap,sbb x taw nk sebut...haha)

AKU : *speechless....sebb x sngke ade org bace blog aku..igtkn x de org bce....hurmmmm* aah ye la...sy la tuan punya blog tu..np ye?tp yg post tu bukn sy,sbb sy bukn course DPA sy course lain.....yg post tu housemate sy......

GURL : owh..x de pa pe...sy bce la blog awk yg pasal 'HOUSEMATE' tu.....sy taw bukn awk yg post n sy taw awk bukn course DPA......

Lebih kurang mcm tu la antara sesi dialog ak ngn budak tu......sepanjang perjlanan ak balik ke rmah td, ak asyik terfkr mungkin bukn budak tu sorang yg bce...and ku rse ramai lgi budak DPA yg bce......MATI LA AKU!!!!!!! ni semua kerja housemte aku yang tercinta SAIFUL AZHAR ALANDRA & KHAIRUL ASYRAF......guys thanks sebb wt publisiti MURAHAN kat AKU!!!! THANKS A LOT.........aku hargai sangat sebb dpt menCAPUB kt DPA pnye page.....

NI LA BEBUDAK YANG BUAT AKU POPLUAR 15 MIN.....ppfftt....siot jew....
1st DALANG

2nd DALANG





surat dari anak mak yang tak nakal lagi

K.A.M.I....

smile sudah....yang penting mulut tu ye arip...sis y sepetkan mate??

sorang je pandang camera....masscomm sgt..haha...!!

jenge...jeng...jeng....ijat ni hah gmbr da ko da ade dlm blog...

mata bertentang mata...si arip pown nk jg...JELES LETTEW!!

x ckup kt kedai...bawa balik tapau..tkut2 mlm nt lapr lg...

hah,,thats me....person who excited with de camera...

suke halim kan...haha...


hai n salam semua...kali ni blog ak pasal gmbr kat atas tu hah....nampak kan...hehe...gmbar kt atas ni mase kteorg makan beramai-ramai bak kate orang makan besar...haha....raye cina dah nak hbis da pown...but its ok....hehe...ok then , rsenye mkn mlm ni x dirancang kot...enth la ak pown x taw sebenarnye...igtkan nak mkn just ngn housemate ak jew rupe-rupenye ade lgi yg join....awesome!!! hahaha.....and dis my first time ak lpak n kuar mkn2 mcm ni...best giler lepak n kuar mkn mcm ni...kate orang boley merapatkan hubungan sillaturrahim....haha...yes thats true.....and know what...when i hang out wit them , i'll feel free....feel free.....yeah I'M FREEE!!! haha....sbb gelak ketawa , sesi lahar melahar..... ok ak introduce sorang2 bebudak yg hang out ak...ok yg first skali of course la my housemate epul alandra , halim , acap (kecik)...yg lain tu bebudak satu lorong ngn aku bak kate aizat adnan a.k.a ijat...haha...jangan marah hah....lagi sape ye yg lepak skali td...lupe la...hurm...jp nk pikio dlu...hah.......... arip zaidi , azrul a.k.a arul , epul gurlfrend sis izyan , sis bella swan (hehehe....feeling2 twilight jp) , awek halim ,awek ijat n ramai lg la...haha...ade satu tragedi yg x d'ingini berlaku bile ARIP ZAIDI tumpahkan air teh ais die kt meja makan...ok SANGAT MEMALUKAN OK!!! heheheheh...semua orang tgk......apedha!!!!!! tragedi kedua pulak mase kteorg oTw balik umah...si ARIP ZAIDI campak wallet aku...habis syiling berterabur....THANKS A LOT ARIP!!!!!!! aku hargai sangat2 jasa baik kau......semoga sejahtera la hidup kau ye....heheh.....yg x bestnye mlm ni si kecik ACAP balik awal plak...ngantok katenye....tp bile balik umah x tdo plak pak awang kecik tu.....APA PUNYA TTTUUUURRRRR........hehehe...kalau ade die lg la kuat melahar..bak kate orang muda-muda kecik-kecik cili padi...hahaha..PADI SANGAT.......hurm jadi cam tu lah kisah K.A.M.I pde mlm ni..so kalau ade ape2 update lg pasal ak n my hang out geng, ak cite lg k.....so akhir kata dri aku.......ASSALAM....peace no war....

wajah kekasih

Sunday, 5 February 2012

she's awesome...proud of her

for my beloved FATHER ( abah )




this special for my beloved father who raised me up with 'kasih - sayang...' he is my frend , my hero and he is everything for me...tiada dia tiada lah aku di dunia ni....i love u abah n really miss u :')

housemate.....

sebenarnye x taw nk tulis ape kt blog ni...tapi dah memandangkan ter'click' new post so kena la jg post something..hurm nk post ape ek..


pada pagi yang indah lagi permai ini (wah cam ayat ape jew) aku nak cite pasal housemate aku yang gile2 ni hah..ok....ak paling rapat ngn housemate aku name die saiful azhar a.k.a epul ,acap (kecik) dan yg lain pown aku rapat jg...tp yg slalu hang out ngn ak kt umah ni epul n ade kwan aku sorang lagi name sarip tp name glamour die arip zaidi (jangan lupe add diekt fb,hahaha)...houseamate aku ni kire otak dorang gilew2 la jg..mcm aku...boley msok group r...geng masok air la kate kan....kat umah sewa aku ni yang paling rajin masak n maskan paling sedap si epul tu la...die memang suke memasak kt umah klau ade mase lapang...

alhamdulillah da dekt sebulan aku stay umah sewa nn dorang n dorang semua ok2 jew ngn aku walaupon dorg amk course lain...nak taw np ak cakap cm tu.....ok ak cakap mcm tu sbb adekwn2 ak yg lain ckp kalau nk dok umah sewa duduk la budk satu course ngn aku sbb senang budk stu course ni da taw prangai kite tp aku rse x...mind setting dorg x betul....ak da sbulan stay ngn dorang ni walaupown bukn stu course ngn ak..tp dorg ok jew....housemate ak ni course DPA (public admin) n aku ni course masscomm....dorang ok2 jew ngn  ak.....x mcm ape yg sesetengah kwan aku ckap....ak x kisah ngn course ape ak stay asalkan dorang ok ngn ak n ak ok ngn dorang...so far dorang x de wt hal la ngn ak....we are like one family...da mcm adik beradik da ngn dorang ni...hehehe....ak slesa ngn dorang sbb dorng ni jenis x berkira sgt....so ok la kn dpt housemate cm ni...they are little bit caring each other.....

my mom slalu pesan klau stay kt umah sewa tu jgn la berkira sgt n jgn gaduh2....aku slalu pesan mama aku tu...kteorg kt umah ni kalau wt kerja kteorg wt same cth - kemas rumah , basuh baju , masak etc....and next sem i still sewa rumah yang same...hehehe....


arip , epul n kecik....ish kalau ye pown lapar...sbar la..




epul & kecik



its me azlan kiedo (A.K)





wit my housematE from left - epul ,acap (middle) & me



 
kteorg kat Mac Donald Dataran Pahlawan (DP)