Friday, 25 November 2011

new semester , new subject , new lecturer , new class and new faculty!!!!!

its been a two weeks i not updated my blog....hurm....busy with my work actually,ye lah it is almost a week im continued my study in this campus so i have no time to update this blog....miss my blog so much...hehe....since i not reallt busy today and a couple day i think i can update my blog..so what story ek,hurm....

on 20th nov i regster my colleg and my course,hurm this sem im in smester 4 hurm not senior at all...hehe...this sem i think the subject is not too tought for me but i love all the subject because my course this sem we used the new faculty...hehe...that damn faculty very far from my hostel...a little bit tired walk from my hostel to that faculty...about 20 - 40 min from my room to class....hurm...exhausted and tired....last monday i start my class hurm so far my fav subject is COM 265 ( graphic design and communication) , ECO 120 ( economics) and my another fav subject is COM 264 ( photo communication) that three subject is my fav subject...hehe....they are interesting for me...hehe....but please not misundersanding yeah, i also loved all my sbject in this course because this course subject is about entertainment world.....hehe....so for me this course is interesting course in my campus...hehe...so this semester i want study hard to get a best pointer for the final exam...insyallah.....

Sunday, 13 November 2011

dah nak hbis cuti sem dah!!!

hah lastly, dpt jg ak update blog ak ni lpas broadband ak ni lembab beberapa hari...mane x lembabnyew...kwasan umah ak ni dorang ade upgrade celcom pnye menra...memang r lembab...skit hati ak..nak tgk youtube lmbab , nk update blog lembab , nk on9 fb pown lmbab..segala2nyew lembab.....hhhuurrmm.....pejam celik pejam celik cuti sem ak pown da nak hbis da...eeeeeeee~ malasnye nk balik kampus.....rse nk cuti lagi..x puas la...hurm tp x pe la demi mencapai kejayaan untuk masa depan ak sanggup berkorban masa ak untk merealisasikan impian ak...hehehe....sem depan aku da tahun 4 tggal lg 2 sem jew untuk ak berada dalm diploma...dan insyallah klau x de arah mlintang ak sambung ijazah.....Insyallah! mungkin hbis diploma nt ak nk cri keje sambilan la....tp x decide lg nk cri keje ape..huhu...mungkin ak akan cuba nasib ak untk bekerja dalam bidang lain seperti cabin crew.hehehe....bile da ade dip bwu ley g temuduga tu ape yg mak ak ckap..hehe...just try my luck, mne la taw bile da cube mungkin nasib menyebelahi ak kew kan..dpt jd pramugara kt air asia..hehe...iiisshh~ aku ni x hbis2 ngn cabin crew......hehehe...sorry la terlalu obses ngn koje tu..hehe...cuti sem kali ni puas la jg sebb cuti kali ni memang ak btul2 cuti punya...sbb dpt g cuti2 ngn family ak....hehehe.....

Tuesday, 8 November 2011

gyahew haji 2011 version......

hai dan salam semua.....rasenyew sempat lg sy ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri buat semua,hehe....musim raya ni x hbis lg...ahakz....raye haji kali ni memang best dan kenangan yang terindah buat sy sbb kali ni sy sambut rayew ni dekat ngn kwasan jelapang padi...hehe....sbnarnye satu fmily sy wt kenduri akikah untuk ank buah sy yg lelaki dan sekali ngn kendri korban..hurmmm....kteorg menumbangkan seekor lmbu yang hurm agak beesar la jg smpai x hbis...hehe....first time jg sy kena jg daging2 lembu tu...x tdor tp lastly tidro jg..hahaha...x lrat nk jg satu hri.....sy x tgk pown dorg semblih lmbu tu sbb sy kesian kan lmbu tu, law sy tgk memg sy x ley mkn la dging lembu tu...seingat sy klau kte tgk lembu tu kna sembelih dan ktew kate 'kesian' kte x ley mkn daging die...sbb tu sy x g tgk dorg sembelih lembu tu...klau sy tgk mungkin sy akn nangis...hehe.....hurm pada hri knduri tu kteow stu family wt barbeque , perut rebus , dging masak asam , sup daging , dan bnyak lg lah..boleh dikatakn semuanya daging....naik pening sy asyik mkn daging jew....hehe...tp kenyang giler kowt..dan sy jg ade snap2 pic mse kndri tu....jp g korang tgk la ye..ahaks.....hurm...kendri tu dpt mengumpulkan satu keluarga sy dan kendri tu kteowg wt kt umah mak sedra sy kt padang sers dan kebetulan plak umah die tu betul2 tepi sawah padi tp org kedah n perlis pggil 'PETAK' & 'BENDANG' bukan sawah padi..hehe....so suasana kt stu agak lain dan best sgt dengan ade angin kampung yg segar dan sejuk sgt...dpt tgk kehijauan tmbuh tumbhan..hehehe.....ramaij jg la org yg dtg mse kndri korban ni...x sangke plak ramai sbb sy igt just family sy jew yg dtg rpnyew ade org luar jg yg dtg.....dan Al - hamdulillah semuanya berjalan dgn lancar......

Friday, 4 November 2011

ALAMAK KEPUTUSAN EXAM DA KUAR LA!!!! cam ne ni...

Tepat jam 12 malam smlm aku dengan selambernya buka facebook aku, mmmmaaakkkk aaaiiiiii....bnyaknye status kwn2 aku pasal result dorang...what korang da dpt result ke?bukan esk (hari ni) ke kuar..awl giler korg dpt...ahakz...ooowwwhhh rupnye dorg tgk email dorg....then, ak pown mlew pkio jap..hurm nk tgk ke x ek result ak ni..nak ke tak nak ke tak??????cepat msew berjalan ni!!!.....ok tept pkl 12.30 mlm ak pown bkak email aku....krink krink krink.....bunyi email aku...then bka inbox...alamak!!!!! email dri UITM dddhhaaaa...ni msti result ni....dengan hati yg kering dan redha ak pown buka la email ak...hah!!! kan btol result....dup dap dup dap dup dap....ok2...tgk satu2 subjectnye.... BELL ok , COM ok , PR ok , PSYCHO ok , CTU ok , KOKO ok, CIT ok...YA ALLAH!!!!!!! AL-HAMDULILLAH......!!! semua subject ak lulus dan pointer ak 3 and above....sukurnyew aku...sangat bersykur.....berbaloi jg ak x tdo study mlm2 ngn roomate n kwan2 aku.....waku happy sgt nk keptsan yg ak dapat.....dan aku berazam next sem aku berusaha untuk mendapat kan yg lagi terbaik dri yg ini....dengan kesungguhan aku belajar last sem dan hasilnya tttttaaaddhhaaaa......biar la rahsia....

Thursday, 3 November 2011

Siti Nurhaliza Tarudin

Siti Nurhaliza Tarudin nama yang tidak asing lagi dalam dunia hiburan tanah air kita..beliau telah menaikkan nama negara di asia mahupun antarabangsa..dengan kelunakan dan alunan suara beliau boleh memukau siapa saja yang mendengarnye...Siti telah memenangi lebih daripada 100 anugerah dalam tempatan dan antarabangsa..ini membuktikan anak jati kelahiran Kuala Lipis,Pahang ini mempunyai kelebihan dan keistimewaan..penyanyi pujaan ramai ini telah menaikkan nama negara apabila beliau membuat sebuah konsert bersejarah di Royal Albert Hall, London..walaupun beliau mendapat tempat kedua dalam pertandingan voice of asia tetapi siti nurhaliza dikenali ramai di asia ini...salam , semua......kali ni blog sy mengenai penyanyi kesayangan sy iaitu kak C.t.....sy suke sangt2 dengan kemerduan suara die boley dikatan die 1 in a million..tiada sape pown dpt jd pengganti die....klau nak taw pasal kak C.t bce la blog sy ye....Dato' Siti Nurhaliza binti Tarudin DIMP, JSM, SAP, PMP, AAP (lahir 11 Januari 1979) ialah seorang penyanyi dan penulis lagu pop dari Malaysia. Selain banyak menerima lebih 100 anugerah tempatan dan antarabangsa, beliau juga menerima gelaran The Voice Of Asia oleh Alicia Keys di majlis MTV Asia Awards 2005 di Bangkok, Thailand kerana kehebatan vokal sopranonya serta pencapaian terbilang di dalam dan luar negeri. Pada Ogos 2006, beliau bernikah dengan seorang ahli perniagaan, Datuk Khalid Mohamad Jiwa; dua bulan kemudian, beliau dikurniakan gelaran Darjah Indera Mahkota Pahang (DIMP) oleh Sultan Pahang yang memberi gelaran Dato' di awal namanya.
Beliau mula menempa nama sebagai artis yang mencapai jualan berbilang platinum, semenjak menjuarai Bintang HMI 1995 pada usia 16 tahun apabila beliau ditawarkan kontrak rakaman dari empat syarikat rakaman antarabangsa. Single pertamanya, "Jerat Percintaan" dari album sulungnya menjadi juara keseluruhan Anugerah Juara Lagu ke-10 di samping merangkul dua lagi anugerah untuk Persembahan Terbaik dan Kategori Balada.
Selain bidang nyanyian, Siti dikenali sebagai seorang ahli perniagaan yang terhandal di Malaysia. Beliau mengungguli 'Richest Artistes' in Malaysia. Beliau ialah seorang jutawan dalam industri hiburan Asia Tenggara yang nilainya mencecah RM 50 juta.

Pada 1 Januari 2010, Siti bergabung tenaga bersama M. Nasir untuk mengadakan Konsert Bagaikan Sakti di Esplanade – Theatres on the Bay, Singapura, yang juga disiarkan secara langsung menerusi saluran 955 Astro Box Office Events, dengan ulang tayang pada 2–10 Januari.Syarikat beliau, Siti Nurhaliza Productions (M) Sdn. Bhd. turut mengadakan konsert untuk dua orang seniman baru terunggul Malaysia, Faizal Tahir dan Aizat, berjudul Konsert Satu Suara dengan iringan Simfoni Orkestra Kebangsaan oada 12 hingga 14 Februari di Istana Budaya
Pada 25 Mac, Siti menerima anugerah pertamanya pada tahun itu, iaitu Anugerah Artis Contoh HIP TV 2009 mengungguli empat calon lain berdasarkan undian SMS penonton. Pada 30 Mac, beliau melancarkan jenama produk kecantikan dan kosmetik SimplySiti. Produk-produknya menjalani penyelidikan dan pembangunan di Korea, serta diterapkan nanoteknologi sebelum menerima kelulusan halal oleh JAKIM.Tak sampai dua bulan selepas pelancarannya, SimplySiti dinobatkan sebagai "The Best Halal Product" dalam kategori kosmetik oleh majalah Halal Journal Magazine.

  •  FAKTA YANG PERLU ANDA TAHU!!
Sebagai seorang artis ternama Asia Tenggara, Siti mencapai jumlah penjualan sebanyak lebih 3 juta rakaman di pasaran Asia, terutama sekali di Malaysia dan Indonesia, sepanjang kerjayanya dalam bidang seni. Album sulungnya dilaporkan terjual lebih 50,000 salinan dan lapan daripada 14 album solonya turut menerima sijil Emas, Platinum atau berbilang Platinum dari Malaysia dan Indonesia: album Siti Nurhaliza kedua (6 kali platinum, 400,000 salinan dijual), Cindai (5 kali platinum, 400,000 dijual di Malaysia dan 100,000 dijual di Indonesia), Adiwarna (4 kali platinum), Pancawarna (2 kali platinum), Sahmura (2 kali platinum), Sanggar Mustika (emas di Indonesia dengan lebih 75,000 dijual), E.M.A.S (2 kali platinum, 200,000 dijual; platinum di Indonesia, lebih 300,000 dijual) dan Transkripsi (4 kali platinum, 80,000 dijual).Album Siti Nurhaliza In Concert, Royal Albert Hall London dan Anugerah Aidilfitri turut menerima sijil 3 kali platinum dengan terjual lebih 60,000 salinan di Malaysia dan satu sijil platinum dari Indonesia. Album kesepuluhnya, Prasasti Seni terjual lebih 100,000 unit di pasaran Malaysia dan 700,000 lagi di pasaran Indonesia. Album kompilasi pertamanya, The Best of Siti Nurhaliza diberi pensijilan Emas di Indonesia kerana terjual lebih 75,000 unit.
 
 
 
~ Jadi sampai sini saje celoteh sy kali ini,moga jumpe lagi di lain masa dan waktu ok...

Wednesday, 2 November 2011

Info Diet & Sihat.... hehe....

Korang semua mesti nak diet dan pernah diet kan..hehe...saya ade beberapa tips untuk anda2 yang nak diet tu..sebelum saya memberitahu anda semua tips untuk diet yang betul, sy ade definisi 'DIET' untuk pengetahuan anda...Menurut Dr. Yunita Hendy dari Majesty Beauty Skin Center, diet adalah suatu perilaku yang mengatur pola makan. Pada kondisi tertentu seseorang melakukan diet dapat dihubungkan dengan kepentingan kesihatan, misalnya diabetes, kolesterol, obesiti, kepentingan syarat pekerjaan ataupun alasan lain untuk menjaga bentuk badan bagi kelihatan cantik. Ok itu ape yag dikatakan sendiri oleh Dr. Yunita Hendy pakar kecantikan dari indonesia. sy ade beberapa tips untuk anda antara tipsnye ialah :


  •  ROTI GANDUM DAN DIET???? 
           * Roti Gandum atau lebih dikenali sebgai wheat bread menjadi kan kegemaran pengamal diet!! Roti Gandum juga mengandungi serat yang tinggi ,antioksidan , fit estrogen ( yang baik untuk mencegah penyakit jantung dan kanser ) ,vitamin , mineral dan juga zat besi. Selain itu , roti gandum juga memiliki cita rasa yang lebih istimewa  berbanding roti putih ( roti biasa )





  • JALAN KAKI MINUS 2.2 CM...BETULKAH???
           
                          * Kaedah ini adalah resepi paling mudah dan murah untuk langsing. Penyelidikan yang dibuat di Murdoch Children Research Institute, Tasmania Australia mengatakan, mereka yang kurang aktif bergerak tetapi melakukan jalan kaki sebanyak 2000 langkah sehari boleh menurunkan berat badan dengan hanya menambah 2000 langkah lagi. Secara purata , ukuran pinggang akan berkurangan sebanyak 2.2 sentimeter!!!!! WOW....giler kentang!!! cuba anda bayangkan!!!!

  •  MAKAN DAN BAKAR!!!!!
                     * Tahukah anda bahawa ape yang anda makan ketika sarapan adalah penentu seberapa banyak lemak yang dapat dibakar saat bersenam di gim?? Wanita yang mengambil buah , kacang m dan roti gandum mampu memebakar lemak dua kali lebih banyak berbanding mereka yang makan bijirin dan roti putih. Untuk itu , pilih makanan yang kaya dengan serat dan makan tiga jam sebelum memulakan latihan






  • hehe nt kalau ade lg sy akan update lg ye...bye!!! SELAMAT MENCUBA!!!

Tuesday, 1 November 2011

wajah kekasih the latest by Dato' Siti Nurhaliza


bohsan!!!!

malam yang membosankan membuat kepala aku pening sebab aku x taw nak wat ape mlm2 ni...nak tidor awal lg...nk tgk muvie x de mood...nk chat tp x de sape pown yg nk rep IM aku..ppfftt....dah tu pkir2 punyew pasal naik pening kepla aku ni hah...nk layan youtube BB (broadband) lmbat plak..dah tu nak wat ape?cer bg taw nk wt pe...dah kusut da palew ni asyik memikio jew...dah la rmbut ak ni ggur klau ak pkio bnyak2 lg gugur la rmbut ak ni...lama2 botak ak..iiiissssh x nak la aku x de rmbut..mcm orang2 tua..haha....aarrgghh bosan...bosan..bosan...!!!! OK THANKS BYE...!!

jalanan berduri





 suke sangat lagu dan lame dah x dengar...hehehe