Monday, 24 September 2012

yyeeeaaayyy...umur aku da genap 20 tahun...

salam semua....hari ni tanggal 25 / 9 genaplah umur aku 20...aku bersyukur kepada Dia kerana Dia bagi aku peluan hidup di bumi ni selama 20 tahun....aku bersykur sangat-sangat...aku harap lepas ni aku akan mnejadi seorang yang lebih matang dalam mengharungi segala cabaran dan halangan di bumi ini...aku bersykur lagi sekali kerana diberi nafas dan di beri peluang untuk meneruskan hidup sbg seorang pelajar....juga ucapan terima kasih buat kawa-kawan  tak kira la kawan yg kenal kt fb ke, kt bbm ke , kwn uitm ke...terima kasih banyak-banyak sebb sudi meng'wish' befday untuk sy...dan paling tak sy sangkakan ialah ex sy kol td ucap kan slmat hari jadi kt sy...siap ade background music lg..ahahaha...lawak tol....pitching lari lorwhhh awk...hahaha...anyway thanks yeah..i appreciate that....walaupown sy ngn die da x de pa pe but we still contact sebb bg sy x perlu la kte nak bermusuhan kan..betul tak???and thank u also to my BFF azfar ismail hudson..nah kau ak bg name fb kau..hahaha....thanks jg sebb wish kt ak walau pown ko lmbt dri org lain....ape2pown thanks la ye....hahahah...kepada kengkawan fb yang kol sy td dan nyanyikan lagu befday tu...korang memg buat ak gelak kan...sumpah lawak gilerr kot...thank u juga wei....korg kwn fb ak yg sporting wei....sumpah memg ak gelak gile2 bile dgr korg nyanyi lagu befday tu....ape2pown best la....so di kesempatan ni, sy berhajat agar semua cita-II dan angan-II sy hajati selama ini akan tercapai...insyallah....weiii...!!!! aku tak percaya umur aku da 20....hahaha.....

Tuesday, 18 September 2012

tak de tajuk

Paggiii semuuuaaa.....haha...jumpe lagi kite..da lame x update blog sy ni hah...dah bersawang da sy rse....haha...x de cite ape2 pown ari ni sje je nk update blog ni hah...anyway nak bg taw la kt korg semua....sy da nak hbis sem5 da...da final year da...tggal satu sem je lg hah...bulan 4 depan insyallah sy habis la...kalau x de arah melintang kan..harap2 x de la arahnye nak melintangkan..heewhewhew....klau habis taun depan sy akan sambung degree plak bulan 9 cam tu...amik course masscomm jg tp major broadcast and minor TEKA maybe la..haha..not decide yet...hehe...well wait and see je la nt ye...hurm...sem 5 ni memg tough sgt2...dengan subject nye yang mcm ape je lg....antara killer subject for this semester is COMM RESEARCH which si this subject we as student must find one research....but it must have connection with communication and media....memg sush sgt ok..tp alhamdulillah dengan kesabarn yang diberi oleh-Nya sy akhirnya berjaya menyiapkan satu report untuk subject tu...memg pecah kpla wt assgnment subject tu..mggu ni pula minggu presentation dan mggu terakhir ade kelas...so next week x de kelas then this thursday goin back to my hometown...kedahh..!!! yyyeeeaaaa....!!!!!nak balik...!!!!!ok la smpai sni sje ye sy punye cite..nt sy cite lagi wokeyyy...!!! bubye.....

Thursday, 23 August 2012

raaaayyyaaaaa 2012.....!!!!!!

salam dan selamat hari raya buat semua...haissshh....da lame sy x update blog sy ni kan....dah berhabuk da blog ni.....haha....amacam raya...ok ke?duit raya dapat banyak???raya mane taun ni????baju raya warna ape???banyak tak open house yang korang pergi????makan-makan juga tapi ingat dalam masa tiga hari berat bdan boleh naik...haha..macam sy...da naik 70 dri 66...acano tu???

update terbaru sy kali ni sy nak ceritakan sikit raya sy taun ni...versi 2012 punya...haha...raya pown ade versi jg taw...igt filem n kreta je ke ade versi...raya sy kali ni mcm taun sblom-sblom ni jg....biase je....sederhana....baju raya taun ni sy gune yang dua taun lepas punya....hahahaha...nak jimat bajet la katakan...tp baju ray sy yg dua taun lepas tu msih boleh pkai lg k....nampak sgt yg bdan sy ni still maintain...hahaha... *perasan jap*...sy taun ni beraya di negeri Perlis Indera Kayangan...kampung mak sy....bets raye kt perlis ni..sebab umah atok sy tepi je bendang sawah....sejuk je...hahaah..sepupu sy semua balik kali ni...dari utare hingga la ke selatan....semua ade..so sangat meriah.....

Pada malam raye tu, mcm biaselah kan...yang perempuanye sibuk mengemas rumah , pasang kain langsir , ape semua...tetapi yg si sepupu lelakinye plak sibuk bermain mercun termasok la sy...hahaha..kterog lawan ngn kampung sebelah...tgk sape lg kuat...x cukup ngn mercun 'roket' kteorg main plak mercun 'bola'.....berdentam-dentum bunyi mlm raye tu...best sangat...!!!yang sepupu kecik-kecik dorang main bunga api je...tu pown bising satu kampung lebih pade kteorg ni hah....

malam raya malam yg paling best..sebab mase kteorg main mercun tu...dpt jg la kteorg dgr takbir raya..dengar je..x join pown takbir raya tu..sebb esk pagi tu bwu kteorg join takbir raya...hewhewhew....


Raya pertama, sy  dan keluarga pergi ziarah kubur arwah tok wan , arwah monyang sy....then balik tu bwu sy melantak cukup-cukp..hahaah..tu yg berat bdan naik smpai 70 kg tu...hihihi..
ni gambar mase raye ari tu.......



 
me and my cuuzzziiieee...

my little family
my biggest family


wit my gurll... (kazen)

my dad and my uncle.... (jejaka perasan)

Monday, 9 July 2012

its him.... :)

 salam semua....malam ni saya nak cerita sikit pasal kawan baik saya ni...ceritanya bermula macam ni...jeng...jeng...jeng...ok ceritanya bermula macam ni....saya kenal die ni masa saya dari semester 1 lagi....mase kiteorang same-same nak pegi induksi dekat senior dan mase tu juga la saya kenal dengan kawan saya ni..mula-mula saya kenal die hurm cara percakapan die membuatkan saya annoying la jugeksss kan....tapi da lame-lame ok memang die cakap memang ade slanga R macam orang puteh....hahaha...jangan marah ye.....bak kata owang puteh first expression...eh betul ke x.....huhuhuhuhu....my first expression saya ingat die nie sombong jenis yang tak bergaul dengan orang...tu pandangan pertama saya mase saya kenal die....da lame-lame saya jadi kawan die dan dari situ saya taw perangai die macam mane....benda yang paling suka die buat ialah ambil gambar,ambil gambar dan ambil gambar.....tu je keje yang die suke buat bile die betul2 bosan....huhuhuhu...tapi saya tak taw la kan kalau die suke wat benda lain slain tu...huhuhu...hah yang paling penting soalan yang sama akan die tanye kat saya " lan , aku ni gemuk mcm orang tu ke?" "lan,badan aku ni macam budak tu ke?" " wei, aku gemuk la....!!!" "aku nak diet la lan....boleh tak??" " lan,aku ni pendek sangat ke?" itu antra soalan-soalan yang akan keluar dari mulut die...hahaha...jangan marah ye tuan empunya bdan....actually, banyak lagi soalan-soalan yang sama die tnye kt saya tp x kan nak bg taw semua kan.....kiteorang da kenal dan kawan da lame da.....da dua taun masuk bulan 6 ari tu.....sekarang kite orang semester 5...lame la juga tu..ape2 masalah die akan kongsi dengan sy....die akan cite dengan saya....dan kalau sy ade msalah pown sy akan cite n kongsi dengan die....yang paling bestnye die penah ikut sy balik kedah....thats the best moment evaaaa.....new experience for him...sebb die ade bg taw sy yang die x pnah turun kedah then one day tu sy pakse jg die ikt sy balik kedah....and finally he followe me....huhuhu....so stay umah sy seminggu.....he looked excited and enjoy...yang paling best skali die excited bile nampak air terjun...hahaha..tu paling lawak.....sy da kenal dengan keluarga die dan die pown da knal keluarga sy.....my mom sangat suke tgk die makan sebb die ni makan ape je yang boleh dimkan....smpai my mom suwoh die dtg lagi...huhuhu....sy slalu juga ikt die g umah family die...kteorg ni sebenarnye banyak sangat persamaan...dari segi saiz kasut , seluar, baju dan dll...huhu....bila sy tengok family die sy tringtkan family sy sebab mama die suke masak dan mama sy pown suke msak....dan family die mcm family sy...huhuhu...kiteorang memang banyak persamaan sebab tu kiteorang boleh jadi kawan baik dan rapat.....hah ade lagi satu cite....yang lawaknye ade junior2 sy ckap yg saya nie coupel dengan die....da bnyak junior yg ckap mcm tu..hahaha...memang lawak..bile sy cite kt die die pown gelak.....memg tak la nak couple dengan kawan sendri kan...hahahaha......actually kteorg kalau klua memg berdua je tak pown bertiga dengan kwan kteorg name die zainab fasihah....daripada satu hostel , ke satu bilik dan sekrang ni kiteorg berdua da stay satu umah....sepanjang sy kawan dengan die,die x penah sakitkan hati sy ke ape....die baik sangat2 dengan sy.....for me die sgt concern dengn kawan2 die.....ade satu hari tu die penah mengeluh dengan saya.....kenapa die slalu disakiti dan die sakit hati sngat....sy cakap kt die biar orang buat dekat kite tapi jangan sesekali kite yang buat kat orang tu...sebab di dunia ni kan ada KARMA....bia KARMA tu yang balas....he is my best friend ever......sy hrap hubungan sy dengan die sebgai KAWAN BAIK & KARIB akan kekal hingga akhir hayt kami.....let me introduce you guys my best friend Muhammad Azfar Bin Che Yusof....






its him azfar
kfc time.......

Friday, 6 July 2012

rindukan blog sy...

hai...hai...hai...da lame sy x update blog ni...dah hampir dua bulan kot x update blog ni..yela kan masing-masing sbuk dengan kerja dan assignment....semester yang skg ni sangat bnyak kerja yang perlu diselesaikan daripada assignment hinggalah ke kerja lain....maksud kerja lain tu macam kena siap kan prop untuk persembhan teater kteorg iaitu 'BONEKA' di UITM ni nt....sangat penat dan jadual semester ni sangat padat dan ketat....masing-masing sekrg ni sibuk uruskan event kiteorg....hurm event ni sebhgian daripada assgnment kteorg kalau event ni berjaya maknenye assgnment kteorg berjya la....event kelas sy bertemakan 'CHARITY : ANIMAL WE CARE' di mana kami semua akan buat charity seperti bersihkan kandang-kandang haiwan yang ade dekt zoo melaka nt....rmai artis n vvip yg kami jmput.....really excited and nervous bile jelang event tu nt...hohohoho...selain daripada tu sy jg skg ni sbuk dengan teater sprti yg sy cakap kan td....yela teater tu lagi dua minggu je kot...so kteorg budak-budak teater bertungkus - lumus untuk siap kan semua props yang ade dan adekan latihan teater pada tiap2 malam di kampus.....so harap-harap teater kteorg akan berjalan dengan lancar la ye...so lain kali kalau ade crite lagi sy update lagi okkkkk...bubye....

Sunday, 3 June 2012

kepada awak M.A.A.R

tetibe tengah-tengah malam macam ni nak update blog plak..sebenarnye ade cerita yang sy ingin kongsi kan kepada semua pembaca...mungkin ade la kot orang yang bce blog sy ni...sy sebenarnye mint salah seorang rakan facebook sy ni..kteorg ni kira rapat jg la dlm dunia facebook ni..penah chatting each other..penah komen-mengomen kt status....dan dri stu sy semakin lma sy chatting ngn die semakin hari semkin sy suke kt die....kteorg x la chatting sgt pown...tp sy da mula suke kan die...dulu die ade couple tp skg ni die da x de kaple kowt..enth la..sush sy nak jangke die ni....tp ari tu sy ade bce status die...status die mcm sedih dan mcm bwu ptus ngn kaple die je...sy pown bg la nsiht jgn la sedih sebb die masih lagi ade kwn2 facebook die yang masih sayangkan die termsuk sy...tp sy x penah nak luahkan ape yang sy rse kt die....sy takut...ye la die tu boleh tahan orangnye..ramai jg la yang minat kt die ni....sy nk cuba luahkan perasaan sy kt die tp msih x boleh2 lg...sy tkt die x ley trima sy ye la kan sebb sy dengan die hanya bertegur dekt fb je mane la pnah jmpa face to face lg kan..gelaran sy bg kt die MAAR..ade maksud yang tersembunyi di sebalik perkataan tu....dan ade satu hari tu kawan die cakap ade slah sorg kwn fb MAAR ni suke kt die....mksudnye secret admirer la...tp kwn fb die x bg taw sape...sy rse ramai sgt secret admirer MAAR ni termasuk sy...then sy pown komen kt photo post fb die tu....' hah salah sorangnye sy la tu MAAR'....tp dengan nada yg selambe dan mcm main2...the facts is yes...i'm one of your secret admirer...tp sy x pnah bg taw kt die smpai skg yg sy suke sangat kt die...sy ske tgk muke die....comel sgt.....sy penah ajak die kuar tgk wayang tp die cakap x janji sebb die bz dengan keje die so sy faham la....die ni asal orang melaka...memg asl sane...die tua pd sy hurm x sure umr die bpe tp 20 ++ la....sy teringin sgt nk jmpe de face to face tp x berkesempatan lagi.....kalau berkesempatan satu hari nanti sy akan bg taw kt die jg yang sy suke kt die dan sy secret admirer die....kalau die bce blog sy ni sy harap die taw yang sy betul2 suke kn die....bukn sebb die tu siape tapi sy ikhlas suke kan die....


p/s - awak kalau awk bce blog sy kali ni,sy nk minta maaf sebab sy x bg taw kt awk slama ni yang sy ske kan awk..bukan sy x nk bg taw tp mase tu awk msih lg ade kaple jd sy x nk rosak kan hbgan awk tu....so skg sy nk mengaku yang sy betul2 suke kan awak dan sy secret admirer awk M.A.A.R..........

Thursday, 24 May 2012

cite la......

salam jumaat semua....kali ni entry saya tak taw lagi la nak cakap pasal ape....hah saya taw...entri kali ni nak cakap pasal semester yang nak msuk lagi lebih kurang seminggu lebih je....memandangkan semester ni saya da msok semester 5 so da senior skit la kot...sikit je x bnyak pown..hahaha....and the most important is all semester 1 student kena amik signature budak2 senior2 termasuk la sy ni...hahaha....x sabar rasenye nak induction dorg nt...nak swoh dorg wt mcm2...hahaah..jahat tak...jahat kan aku ni..hahaha....well thats me....huhu...ok x baik la buli budak2 junior kan...sy nak jdi senior yang baik lah..x nak buli2 dorg...tapi klau yg x wat hal ngn sy x pe....if die wt hal hah taw la sy nk wt ape kan...agagaga....nampaknye tggal lagi satu semester jew lagi..insyallah tahun depan bulan 3 aku da hbis....doa-doakan saya semoga dapat grad ngn kwn2 sy ye....~amin~.....dan subject2 smester kali ni sngat la tough and very hard to carry...so i must struggle and study smart to get better pointer....dah berazam da kalau semster ni punye pointer naik nak puasa tiga hari...hehehe...tak sabr nak balik melaka nak jumpe kawan2 dan classmate yang gila2 mcm aku ni..hehehe....ook la sy nak makan n g smbhyang jumaat..bubye...

Friday, 11 May 2012

hukum karma

betul cakap orang bile kite buat sesuatu yang jahat dekat orang lain..mungkin benda yang kite buat tu akan jadi kt kite balik atau dipanggil Hukum Karma.....jika kita jujur atau ikhlas sayangkan seseorang cuba kita jujur dengan dia..cuba kita ikhlas dengan dia..mungkin hukum seperti tu tak jadi kt kite atau sesiapa pown..tp disebabkan seseorang itu tidak jujur dan tidak ikhlas jadi hukum karma tu jadi kat kite balik...begitulah putaran roda dunia yang selalu bermain dengan kehidupan semasa kita....sebagai manusia yang normal, kita tidak boleh lari hukum karma ini...ia akn terjadi kat diri kita tak banyak pown sedikit ia kan jadi juga...jadi jika kita syangkan seseorang tu,sayangilah dia dengan ikhlas kerana jika kita sakiti hati dia mungkin satu hari nanti hati kita mungkin akan disakiti sama seperti orang yang pernah kita buat sebelum ni.....jadi jangnlah anggap hukum karma ni benda yang boleh dipandang remeh....

Friday, 4 May 2012

erti sebenar CINTA & KASIH-SAYANG

hai semua selamat pagi....hari ni saya nak meluahkan apa yang saya rasa dan apa yang telah lama saya lihat...mesti korang semua pernah bercinta dan dicintai bukan.....sama juga sperti saya...baik lah...percintaan bukanlah suatu perkara yang jarang kita dengar....kita selalu dengar perkataan CINTA kan....kat mane2 kite pergi pown mesti ade orang bercinta kan....setiap manusia di muka bumi ini memerlukan kasih sayang yang sempurna untuk kebahagiaan masing-masing..tipulah kalau korang cakap korang tak nak bahagia kan....percintaan juga bukanlah benda asing bagi kita kan....????zaman sekarang ni zman moden korang mesti knal si dia melalui facebook , twitter , tumblr , skype dan banyak lgi lah laman sosial skg ni....korang taw x betapa bahayanya berkenalan melalui laman sosial mcm tu....sebab kita sebenarnye bukan taw pown perangai die mcm mane....die tu sape kan.....it's complicated fall in love through social network ni... dalam setiap perhubungan antara manusia cinta dan kasih sayang diibaratkan sebuah 'kristal' yang jernih...kita kena jaga 'kristal' tu elok...kena letakkan 'kristal' tu ditempat yang selamat....tetapi sekali 'kristal' jatuh ditempat yang keras ia akan berkecai dan tiada ubat untuk mencantum serpihan 'kristal' tu lagi...HATI dan KRISTAL adalah benda yang sama..sekali ia jatuh berkecai tiada siapa dapat menyembuh luka dalaman....so dengan itu untuk mengekalkan hubungan kite selamat dari 'berkecai' mcm 'kristal' tu kita kena mengambil masa yang lama untuk kenal hati budi si dia.....percintaan bukanlah sesuatu yang mudah bagi mereka yang pernah lalui dan pernah merasa...tapi zaman sekrang CINTA dan KASIH SAYANG boleh dibeli dengan kekayaan,dengan duit dan harta benda...jika kita ada semua tu kita boleh memilik apa yang kita...semua orang nak kawan dengan kita....tapi tak semua manusia boleh dibeli dengan harta atau pown wang ringgit...mereka yang boleh dibeli dengan harta dan wang ringgit buknlah mencari kasih sayang yang sejati tetapi hanyalah berlandaskan nafsu semata-mata...percintaan yang ikhlas dan jujur akan membuatkan seseorang itu bahagia dan memperoleh kasih sayang yang ckup sempurna.....sy ada terbaca satu status di facebook...kt status tu tuan empunya facebook tu ada cakap ' kasih sayang sekarang ni boleh di beli dengan wang , harta , kekayaan jika kita ada semua tu' bagi saya tu semua tak benar sama sekali...kita tak bahagia jika kita memiliki kasih sayang yang 'dijual' oleh mereka yang mempunyai harta dan wang....sebab ia pernah berlaku kepada sy sblom ni....dlu mas sy kenal ngn sorang ni sy igt sy happy dengan die...sebb die ade duit , keja tinggi , kaya dan sbgainya...tapi dlm diam die tlah tpu sys,die curang dengan sy....dan die ckap kt sy kalau kite ade duit semua boleh kita buat....pada saat tu baru lah sy taw yg kekayaan dan harta tidak membawa kebahagiaan kepada kita smua..kepada korang semua yang anggap duti dan harta boleh mnjamin kebhgiaan korang semua salah....tu semua tak menjamin kebahagiaan....yang menjamin kebahgiaan ialah kasih sayang yang tulus ,ikhlas...cinta yang ikhlas dan jujur dari hati yang menjamin kebahagiaan....



p / s - paras rupa , harta , kekayaan , wang tidak menjamin kebahagiaan,yang menjamin kebahagiaan seseorang ialah kejujuran , keikhlasan dan kesetiaan kepada kita dan dia....itu yang penting....renung-renungkanlah....

Wednesday, 2 May 2012

Terima Kasih stesyen TV Al-Hijrah.....

Salam dan selamat petang....mesti pembaca semua tertanya-tanya kenapa entri saya kali ni ade menyebut stesyen Tv Al-Hijrahkan.....ok saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih bagi pihak anak-anak polis di seluruh Malaysia kepada jurukamera tv al-hijrah iaitu Mohd Azri yang menyelamatkan anggota polis dari dibelasah teruk oleh puak rusuahn bersih 3.0 baru-baru ini....inilah sikap yang perlu kita contohi sebagai seorang manusia dan sebagai seorang islam di negara kita ini.menurut keratan akhbar utusan malaysia bertarikh 3/05/2012 hari ini,beliau selamatkan anggota polis kerana ALLAH s.w.t...dalam keratan ini juga Azri ada berkata " ketika itu saya hanya bayangkan apa yang akan terjadi kepada keluarga anggota polis yang sedang dibelasah kumpulan perusuh bersih 3.0"....itu yang beliau fikirkan ketika beliau ternampak anggota polis dibelasah teruk oleh mereka yang tak mempunyai hati dan perasaan....Mohd Azri ada berkata lagi beliau kuatkan semangat dan seperti ada dorongan daripada Allah dan dia tidak peduli apa yang akan terjadi kerana niat dia hanyalah ingin menolong anggota polis berkenaan...beliau yang berusia 28 tahun ini  turut tercedera apabila dibelasah sekumpulan perserta haram bersih 3.0 di hadapan pusat membeli-belah sogo...beliau diserang sekumpulan peserta yang terdiri daripada 15 - 20 orang  yang kebanyakan memakai baju T kuning yang turut memukulnya sehingga beliau cedera teruk....niat ikhlas mohd azri dibalas dengan tindakan kejam oleh mereka yang tidak pernah memikirkan kesan kepada orang lain..dalam keratan utusan malaysia hari ini, beliau juga berkata " saya bantu pihak polis kerana memikirkan dia manusia biasa yang ada keluarga dan tidak mahu kejadian lebih bururk (mati) menimpa dirinya"...sikap keperihatinan sebegini patut kita contohi tidak kira di mana kita berada dan tidak kira siapapun diri kita ini...jika kita mempunyai akal dan fikiran,kita dapat gunakannya secara waras dan betull...sikap yang ada pada jurukamera tv al-hijrah ini saya sangat kagum dan bangga kerana dia telah menyelamatkan wira-wira Malaysia daripada terus dibelasah teruk oleh mereka yang mempunyai hati yang busuk serta tidak berperikemanusiaan....beliau sanggup berkorban nyawa semata-mata menyelamatkan anggota polis yang dibelasah oleh puak rusuhan ini..sebagai seorang anak kepada anggota polis, saya sekali lagi ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada MOHD AZRI kerana anda telah bergadai nyawa untuk menyelamatkan wira-wira Malaysia...saya bangga dengan sikap keberanian yang ada pada anda.....TERIMA KASIH...!!!!!

Tuesday, 1 May 2012

luahan isi hati anak polis....BERSIH 3.0......sedih dengan sikap BIADAB anda semua......

Salam dan salam sejahtera....pada hari ini saya ingin meluahkan isi hati saya yang lama saya pendam dengan sikap manusia yang menyertai perhimpunan BERSIH 3.0 pada 28/04/2012 baru-baru ini...Malaysia adalah negara yang demokrasi,tetapi tak bermakna sikap sesetengah pihak puak pembangkang  berhak memaki hamun serta menjatuhkan harga diri anggota polis di negara kita ini....sebagai seorang anak kepada anggota polis, saya juga terasa dan sedih apabila anda menggelarkan anggota POLIS 'anjing kerajaan'...perkataan yang hina ini dah lama say dengar..sebelum BERSIH 3.0 diadakan....jika anggota polis ini 'anjing kerajaan' mengapa anda masih memerlukan perkhidmatan anggota polis sekiranya rumah anda dicerobohi atau anak-anak anda di rogol atau dibunuh...bukankah 'anjing kerajaan' ini di pandang hina dan rendah di mata anda semua,wahai manusia-manusia pebangkang??????di dalam satu gambar, saya ada nampak puak-puak pembangkang menendang dan menerajang anggota polis trafik semasa menjalankan tugas mereka...bukan itu saja, malah anggota polis ini diludah oleh seorang lelaki dan seorang perempuan yang terlibat dalam rusuhan ini....dalam artikal Utusan Malaysia yang bertarikh 2/05/2012 iaitu hari ini, ada menyatakan bahawa PAS berbohong dalam merempuh sekatan anggota polis...di sini jelaslah bahawa pihak-pihak pembangkang sengaja memutar belitkan cerita untuk menjatuhkan maruah dan imej anggota polis Malaysia..dalam artikel Utusan Malaysia hari ini, membuktikan bahawa anggota polis dirempuh oleh pihak-pihak berkenaan.Dalam artikel Utusan Malaysia juga ada menunjukkan gambr-gambar yang puak-puak berkenaan yang memulakan dahulu merempuh sekatan anggota polis.....

Anggota polis hanya menjalankan tugas untuk menjaga keamanan negara kita sahaja,cuba anda fikir dan renungkan jika anggota polis tidak menjalankan tugas-tugas mereka...apakah yang akan terjadi kepada negara kita?siapakah yang akan menangkap dan akan menyelesaikan kes-kes kecurian , kes rogol , kes samun dan kes pecah masuk rumah????? pernah anda terfikir sejenak tentang perkara itu...sama sekali tidak bukan...yang anda fikir hanyalah, memaki hamun pihak polis, mengata pihak polis , menjatuhkan maruah pihak polis , menajatuhkan integriti pihak polis....itu saja yang anda semua tahu......kalau tiada pihak polis di negara kita ini, negara Malaysia akan musnah sama sekali...negara kita akan jadi porak-poranda,banyak kes-kes jenayah yang berlaku di negara kita.saya berasa sangat terkilan bila ada sesetengah masyarakat atau pihak yang mengatakan semua pihak polis menerima rasuah...ITU SAMA SEKALI TIDAK.....bukan semua anggota polis macam itu kerana nila semangkuk, habis susu sebelanga....saya sangat geram dan sakit hati bila saya melihat video dan gambar-gambar di interntet menunjukkan seorang anggota polis trafik jatuh dari motosikal dan puak-puak bersih menyepak dan menendang anggota polis itu....soalan yang bermain difikiran saya,apakah salah dan dosa anggota polis trafik itu sehingga manusia DURJANA itu sanggup menendang dan menyepak beliau sehingga cedera parah.....???????apakah motiff anda???????kerajaan dan pihak polis janganlah gentar kerana rakyat akan berada di belakang pihak berkuasa jika kes ini di bawa ke mahkamah kerana keutamaan orang ramai lebih penting berbanding keutamaan seorang INDIVIDU........


Kepada semua anggota polis di luar sana, jangan lah anda semua takut dan berputus asa dalam menjalankan tugas untuk menjaga keamanan negara.....saya berasa sangat bangga dengan keberanian anda semua menjaga keamanan negara dan menjaga keamanan rakyat Malaysia....biar sejuta lontaran kata fitnah mereka semburkan kepada anda semua....biar sejuta kata maki hamun mereka lontarkan kepada anda...kerana anda semua berada di pihak yang benar iaitu menjalankan tugas untuk masyarakat dan negara....saya juga berbangga menjadi seorang anak anggot polis dan bangga menjadi adik kepada anggota polis.......

Thursday, 12 April 2012

gegaran!!!!!!!!!!!!!!

hai semua....terdetik hati ini ingin menulis sesuatu kat blog ni....ingin berkongsi pengalaman gempa yang melanda di Aceh dan tempias gegaran tu juga membuatkan kawsan rumah aku turut bergegar...gegaran yang berukuran 8.9 skala richter di aceh telah menggemparkan seluruh penduduk di negara itu dan kwasan yang berhampiran termasuk di negara kita sendiri.....negeri yang merasa tempias gegaran tu kedah , pulau-pinang , perlis dan perak.....huhuh...da mcm pembaca berita da aku rse..ahakz....ok igt lagi....mase kejdian gegaran tu aku ngah rehat2 ngn kawan sekerja aku..then mama aku koll.die ckap ade rse gegran x kt tmpt kje...ak ckp la x....mama aku ckap kt kwasan umah aku tu ade gegaran kuat giler...mcm gempa...padhal memg gempa pown....then ak plik la...x kan ade tnah runth kot...klau tnh runtuh pown x kn ade gegaran kan.then tetibe aku terfikir sesuatu...ni mesti gempa kt indon lg ni....then aku bka la fb rupe2nye btul ade gegaran kt indon......da tu ak msg mama ak....memg kuat giler gegaran tu smpai kt kwasan pedalaman kedah pown trur rse.....itu lah kuasa allah.....itu baru sikit die tunjuk.....ape2 pown kite doakan agar umat islam di aceh semua di bawah lindungan ALLAH S.W.T..... ~amin~

Monday, 9 April 2012

benda baru semasa cuti semester....yuhuu!!

hai dan salam semua....cuti semester kali ni aku ade wat benda yang baru...yang tak terlintas difikiran aku pown sblom ni.....haha....tak penah-penah aku kje mase cuti sem tpi kali ni aku wt kje part time..haha...aku jadi promoter kat sebuah kedai pakaian ni..bukan kedai pakaian yang ade jenama tu...yang biasa2 aja...haha..tapi tak pe sebab bagi aku pengalaman.....ok kat sni aku nak cite skit cm ne aku ley dpt kje tu....Cerita tu bermula macam ni....selasa yang lepas aku ajak la kawn aku ni nama dia nizam...die pown cuti sem sama ngan aku gak...aku cakap kt die yang aku nk wt part time....then die pown nk ikt skali join ak wat part time....so kteorg pown g la cri kje kosong...mula2 kteorg g satu mall ni.....tp pekerja kt stu ckap x de kosong....jd kteorg pown kuar dengan persaan yang hampa...suddenly...haha..ni cm suspen ckit....kteorg nampak kain rentang tertulis ' JAWATAN KOSONG- ADA ALLOWANCE OVER TIME- MEMERLUKAN FULL TIME / PART TIME' so dengan sepantas supersonicnya aku ngn kawan aku ni pown masuk kedai pakaian ni....kteorgg tnye la kt supervisor kedai ni...." cik,ade jawtan kosong untuk part time x,kami ngh cri kje ni...x ksah la department mne pown" then die ckap die nk gne pmpuan je...so x pe la..kteorg pown kuar dri kdai tu....pas tu aku dengar ade org jerit dri blakang..."dik!dik!dik! sni dik..." aku pown toleh blakang..tgk pekerja dia pggil....so aku ngn kwn aku ni pown gie la balik kt kdai tu....bos die ckap " lu olang mau kija sini ka,bole..boleh....esk lu olang datang sni...tp kna datang awal....sblom pkol 10 pagi..boley"..ak ngn kwan aku ni pown dtg keesokanya....awal kteorag dtg..huhu.semangat giler kan...huhu.....first day tu agak penat la sbb x biase lg kan...da bnyak hari so jd mcm x pnat la sgt kan.....so da brapa hari ak kje so far so good...tapi hari ni ada dua orang customer kena maki ngan aku...sbabnya....yg first customer ni die ckap kt kdai tmpt aku kje ni jual pakaian mcm pakaian orang asli...da tu lusuh n burk plak die ckap...hah tdi x pasal kan marah ngn aku n kna maki ngn aku....yg customer kdua ni plak pasal nak tukar boxer anak dia...cite die mcm ni.......semalam die ade dtg kt kedai aku ni...anak die nk beli boxer...than die pggil aku....tnye aku boxer kt mne...ak pown tnjuk la kt die...then aku ckap la cube dlu sbb ak tgk boxer yg anak die amik tu mcm besar tkot nk padan plak kan...tp die nk cept2 die ckap boxer tu padan ngn anak die...so x pe la....then ari ni dtg tmpat aku die cri aku marah2 ak ckap ak x bg die cube dlu boxer kt anak die ni...then ak ckap kt die balik....semalm aku swoh die try dlu die ckap padan die yg nk cepat...then die marah n maki2 ak da la depan org ramai....hah aku hangin la satu bdan aku ckap la kt die " mcm ni la orang kampung...cakap macam keling...semalam akak ckp mcm lain,ari ni ckap cm lain...akak sy ade bkti ok yg akak x nak cube boxer tu..ade CCTV akak.....jgn nk salah sy plak kan...." bile aku ckap mcm tu bwu die slowdown ckit then die blah cm tu jew bawak anak die....sakit hati tol aku klau ade pelanggan yg prngau yg mcm KELING bodoh ni....aaaiiiisshhhh.........nasib baik ak x kna buang kje....haha...

sampai sni saje crita aku...so nt kalau ade update terbaru aku kongsi lagi ok..bubye...SALAM....

Saturday, 24 March 2012

saya suke kan awak..tapi......

saya sukekan awak...cuma perkataan itu saja yang boleh saya ucapkan tetapi tak boleh untuk saya luahkan kerana mungkin awak suke kan seseorang bukanye saya.....saya terima tu dengan terbuka..saya sukekan awak selepas saya jumpa awak ari tu....awak nak taw x kenapa saya suke kat awal..yang pertama sekali sebab perwatakan awak yang membuatkan saya tertarik dengan awak...cara percakapan awak...senyuman awak....mungkin kalau orang lain tengok dorang akan cakap...biasa jew...tapi bagi saya tak biasa...sebab ape yang ade dekat awak tu membuat saya tertarik....sebab tu saya dah mula sukekan awak...tapi saya hanya perlu simpan perasaan suke kat awak tu atas dasar bersebab.....mungkin kite pernah msej sebelom ni....tapi tak pernah kol.....dan mungkin awak lebih mesra dengan teman baik saya...tak perlu lah saya sebut name die kan....mungkin kite jarang mesej n tak selalu berhubung...dan saya taw awak memang sibuk sangat2 kan....its ok i understand your situation now....tapi saya tak boleh lari dari kenyataan dan fakta ini yang saya suke kan awak.....saya pown tak taw kenapa mesti ada perasaan cemburu bile awak dengan die.....saya bencikan perasaan ni....saya tak nak bermusuh dengan sahabat baik saya disebabkan benda bodoh macam ni....tapi saya tak boleh lawan perasaan cemburu ni.....saya lebih rela melihat kawan saya bahagia dari kami berdua bermusuhan.....hanya itu yang boleh saya cakap kan sekarang...SAYA BETUL-BETUL IKHLAH SUKEKAN AWAK......

Friday, 23 March 2012

akhirnya perpisahan berlaku jua.... :'(

hye semua dan slamat malam....aku ade satu cerita yang aku nak kongsi ngan korang semua...mungkin crita ni ade yang da taw dan ade yang x taw lg....tp bg yang da taw tu korang boley jew bace and yang x taw lg korang harus bace..hurm....dulu dekt blog ni aku ade cite pasal one person ni yang pnah 'couple' ngan aku.....almost one year aku ngan die.....and perkataan 'couple' tu berakhir pada 21 / 03 / 2012/ pukul 10.45 minit pagi...menjdi stau tragedi yang x boley aku luipew kan sampai saat ni...aku masih teringat lagi perkataan 'break-up' yang kuar dari mult ak..aku pown x taw np perkataan tu yang kuar first2 dri mulot ak....ok crite nye mcm ni..........


aku minx putus dengan die bersebab dan sebabnye ialah die curang blakang aku dan at the same time die couple ngn orang lain dalam diam2..memang x la kan aku nak diam kan diri aku jew.....aku tak sangkew orang yang aku percaya selama ni,orang yang aku sayang selama ni wat kt aku mcm ni.....sanggup die wat aku cam ni....slama ni aku stia dengan die....aku sayang die sangat2 tapi entah la.....aku x taw ape salah aku dekt die smpai die sanggup wat aku cm ni....kalau da x sayang aku lagi jgn la wt cm ni kt aku....aku ni bukanye tunggul kayu yang x de hati dan prasaan...aku ni manusia...aku da hati dan persaan la.....dan paling mengejutkan aku lg die couple ngn rakan FB aku sendri... WHAT THE HELLL....si budk tu pown x ley ke cri orang lain.,.,np nk die jg....nak DUIT die ke????????????HURM...........x pe la bia kan bnda ni jd pngjaran kt aku...

Tuesday, 13 March 2012

perjalanan hidup & rakan

perjalanan aku masih lagi panjang...aku masih lagi bergelar seorang pelajar mahasiswa di satu kampus ni...bila aku mengimbau balik kenangan pahit manis bersama rakan-rakan aku memang banyak...tak dapat aku nak rungkaikan satu persatu..tapi aku ingat lagi bila kali pertama aku mendapat surat tawaran untuk pergi temuduga...waktu tu hanya tuhan sajew yang taw aku punya happy ni macam ane..dan sekarang ni aku dah penghujung semester 4 da...tinggal lagu 2 semester sahaja yang tinggal....aku rasew macam sekejap jew aku kat tempat ini....walaupun aku tak habis lagi dalam diploma tapi aku rasew macam baru semalam jew aku daftar sebagai seorang pelajar mahasiswa kat sini..tapi al-hamdulillah selama 4 semester aku kat kampus ni...aku dapat harungi segala dugaan dan cabaran yang aku hadapi dan disini jugalah aku taw erti kehidupan susah senang seorang pelajar....disini juga lah mengajar aku untuk berdikari dan tinggal berjauhan dengan mak ayah aku...selama aku dibesarkan aku tak pernah tinggal jauh dengan mak ayah aku tapi kali ni aku kuatkan semangat  untuk tinggal berjauhan dengan mak ayah aku...akhirnya sudah 2 tahun aku tinggal berjauhan dengan mereka...so, sekarang ni aku tengah cuti minggu belajar dan tunggu untuk peperiksaan akhir tahun....insyallah aku da prepaired semua dan aku sudah pun study untuk subjek yang akan datang...cuma aku harap aku dapat jawab soalan-soalan yang diberikan dengan jayanya..susah senang disini aku harungi bersama rakan-rakan tercinta dan yang paling aku sayang...rakan atau sahabat yang paling rapat dengan aku zainab fasihah dan juga azfar....aku dan mereka selalu bersama mane-mane jew kiteorang pergi....so jangan hairanlah ye...aku bersyukur sangat sebab dapat teman yang sehati dengan aku..sejiwa dengan aku....mulanya dulu,aku fikir apekah aku akan dapat kawan yang baik..yang kemana je mesti bersama...pada mulanya aku tak rase begitu dan aku tak rase aku akan jumpe kawan yang macam tu...tapi ternyata tafsiran aku salah.....al-hamdulillah aku dapat juga kawan yang selalu dengan aku tika susah dan senang....aku sayang sangatm kawan-kawan aku....aku tak boleh hidup tanpa kawan-kawan aku....

Monday, 5 March 2012

bace jew la ye...

selamat pagi cinta...hehe...salam semua....tetibe pagi ni tept jam 5.15 min pagi aku terdetik nk buka blog ni and nak post something....hehe...ak sebenarnya nk cite yang aku ni ade page bawu...aku bawu jew wat Tumblr korang taw kan...hehe..so kalau korang yang ade tumblr tu suke2 la follow ak ye..nanti aku follow korang balik ok..hurm so far tumblr ni best la..function tumblr ni same jew mcm blog but its more to picture...tumblr suitable for who like picture or collect picture...tapi aku ni wt tumblr sbb keinginan..hehe...sebenarnye ak update blog ni bukan nk cite pasal tumblr tp pasal benda lain..tp x pe la tu mukadimah kan org ckap..huhuu...cerite yang sebenar-benarnye ak nk update cite ak pasal SI DIA...kalau orang yg taw tu taw la ye..klau yang x taw tu..bce blog ak sblom2 ni...i can not mention that person name b'coz it too dangerous but i can give u short name or nama pena...just col that person M.H...hehe...its hard to me too told the readers bout dis story but its ok just think that i wanna shared it with you guys the reader ok... :) (lantak la kalau b.i ak tunggang langgang)...

its been a year ak ngan die da kawan...tp perasaan die dekt ak still same dri dlu hgga skg...i dont know y...bila ak tnye die pasal perasaan die,die ttp bg jawpan yg sama...still love me like before....die ade jg la dtg kt tmpt blajar ak jmpe ngn ak...hari tu mase fklti ak wt event kt dtran pahlwan dei pown ade dtg jg...tp ak jmpe die skjap je pown x lame sbb ak ade kje nk wt...tp x pe die ckap at least lpas la jg rndu tu..haha....mse die dtg tu die ade bwa anak die skali...hehe..da besar pown trisya...comel....die ade sorang jew anak perempuan...tp insyallah mungkin bulan 8 ni trisya akan dpt adik bru n die pown akn dpt anak baru.....ak tumpang gmbra dengn die..ak nk anggp die sbgai kawan n x lebh dri tu but i cant n i dont know why...its hard to me too feel like that....susah la law mcm ni...sampai bile ak nk jd mcm ni..kadang2 ak rse t'fkir jg ak nk jd mcm ni smpai bile kan...orang cakap 'CINTA TERGANTUNG'......hurm...enth la..ak x ley nk lawan takdir dari DIA....hnya DIA yang berkuasa....

hari jumaat lepas hari terakhir ak contact dgn die sebb die die g beijing seminggu die ckap die outstation kt sne...so nk kol pown jrang la kan..klau kt singapore tu ley jg la ak kol die tp ni kt beijing so sush la..klau kol pown just used skype untk lepas rndu....last two night die ade kol ak lame la jg dekt 2 jam....naik skit tlinga ak...die ckap die mungkin balik jumaat atau sabtu ni...then die ckap die k balik singapore jp amk brang then dtg melaka true jmpe ak...but unfortunately maybe ak x de kat melaka sebb ak balik..hehe..tp die ckap x pe la...die tggu ak kt melaka...parent die ade kt melaka...so ok la...nt balik melka before exam nk jmpe die jap..kjap pown jd la kn...heehe....so smpai di sini dlu ye..nt klau ade update terbaru ak ngn .M.H ak kongsi lg ye..bubye...

Friday, 2 March 2012

ulser mulut????

ulser mulut


    salam dan slmat malam semua....hurm kali ni ak nk cite pasal mulut ak...dah dua hari ak kena ulser dlm mulut....sakit nye x terkata....nak makan pown terseksa.....kena sos cili td pown meleleh air matew ak taw x..ak x taw nk wt cm ne nk bg lega ulser ni...sampai ak dpt satu artikel ni mengenai ulser dlm mulut...dan cre mngatsi ulser ni...korang mesti taw ape tu ulser mulut kan....ok ak cite skit ek pasl ulser mulut ni k..


    Ulser mulut adalah luka di dalam kawasan lembut mulut....ulser ni nampak seperti tompokan putih..ulser boleh  terjadi berulang kali, ia mungkin dalam satu tompokan atau berkumpulan, 2 hingga 5 tompok...ulser akan sembuh tanpa meninggalkan parut...penyakit ulser ni kerap berlaku di bahagian pipi dan ada kalanya di bahagian lidah dan gusi...dari ape yg ak bace, ulser ni berlaku sebb bakteria , virus atau pown fungus. ulser ni boleh jd kat sape2 sj tnpa kira umur...tapi ulser mulut ni ade care untuk merwat seperti :
    • gunakan pencuci antiseptik mulut
    • sapu ubat ulser mulut seperti gel atau krim penahan sakit
    • elakkan makan makanan pedas n panas
    • bnyakkan minum air
    p / s - ulser ni jadi selama 7 hingga 14 hari..tapi jika ulser tu elk2 jg n semkin teruk,,lebh baik pergi dptkan rwatan dri dktor..

    Wednesday, 29 February 2012

    ISLAMIC COMMUNICATION EXHIBITION (I.C.E) 2012its me


    its me
    hai semua dan salam....mlm ni ak nk cite pengalaman ak jdai cre (adhoc) untuk event senior ak semester 6...hari sabtu dan ahad lepas fakulti ak ade wat satu event kat DATARAN PAHLAWAN MEGAMALL MELAKA..event pada sem ni bertemakan keislaman..so event berjalan dengan lancar selama dua hari dan ak pown turut rase penat dan letih tpi x pe ak dpt cri pengalaman yg baru...so nt klau ade ape2 event senang la kan...ak da ade pengalaman...event kali ni memg sangat best dan x panas pown..ye la kan event kali ni indoor event so ade aircond x la panas mcm event sblom2 ni...event kali ni ramai jg la artis yg datang antranya Nora , Aishah , Hael Hussain dan ramai lg la...hehhe...event kali ni juga mengetengahkan islamic fashion show...dimana model2 kali ni kena pkai pakaian bercirikan islamic....sangat menarik dan pakaian semua cantik2...selama dua hari ak kt event tu sempat la jg ak snap2 pic, snap2 pic ngn retis gituuww...huahuahua....walaupun rse penat kt bdan x hbis lg tp ak rse srnok n enjoy sgt ngn event kali ni sebb event kali ni dorg ade sediakan hotel untuk kteorg yg jd crew2 ni..tp ak x stay bilik yg dorg bg tu..ak cri blik lain sbb blik tu mcm crowded sgt...so x pe la ak ngn kwn ak yg lain g cri bilik yg murh untuk stay satu mlm.so pas event tu hbis, pd mlmnya pulk ak ngn kwan2 ak g hang out kt Celsius..berjimba berkaroks kt sne...perghhh best giler karoks smpai pkol 2 pagi....sampai x hengat dunia...mcm2 pengalaman baru yang ak dpt mse event hari tu...lagipown kalau ak x jd crew untuk event tu ak memg terlibt pown secra langsung sbb ak pnye bacth kena wat photo gallery..photo gallery tu assignment kteorg untuk semester 4 ni...dan kena amik gmbr2 islamic architecture...x kira la gmbr ape pown tp kena ade unsur2 islamic....so pas amik gmbr tu semua gmbr kteorg publish kt event tu...berasa bangga juga la sbb name aku pown ade stu..hahaha....pada mlm kemuncak event tu, ade pertunjukan runaway...islamic fashion.....WOW!!!!! AWESOME...GORGEOUS....model semua cantik2 n hensem2...hehe.....best sgt....slpas slesai semua tu maka berakhirlah event tu...and ak plak yg rse lega...hehe.....

    owh yyyeeaahhh..karoks time...





    snap gambar with kak nora....

    antara model pada mlm tu
    dengan dua orang model lelaki..
























     p / s - semua model malam tu adalah pelajar dari UITM MELAKA......

    Friday, 10 February 2012

    my sweetheart , my love....

    my beloved mom


    my beloved dad





    that my sweetheart , my love , my soul and my everything...kalau x de dorang kt dunia ni...maka x lahirlah aku.....mereka yang membesar , memberi kasih sayang kepada aku....mereka jg la yg mendidik aku sehingga aku berjaya smpai tahap yg skg ni...... I LOVE MY MOM & MY DAD SO MUCH....

    Wednesday, 8 February 2012

    bermulalah PEPERANGAN antara aku dan SOALAN2 exam.....

    hai dan selamat pagi semua......ari ni nak kongsi ngan korang semua pasal PEPERANGAN antara aku dengan SOALAN2 exam...hehe....nape ak ckap mcm tu,sebabnye mulai bulan dan minggu ni ak da dekt mid term exam n final exam...so ak kna struggle untuk jawab semua soalan exam tu...esok (khamis , 830-1030 mlm) ade mid term untuk subject graphic design tp baru mlm ni ak nk study bagai...insyallah sempat punyew.....dan aku harap2 esk ak boley jawb semua soalan yg ade.... ~amin~


    so,tu jew la ak nk kongsi ngn korang semua....dan doakan aku supaya aku dapt jwb soalan tu nt ye....bubye..

    Monday, 6 February 2012

    al-kisahnye...........

    hai dan salam semua.....kali ni aku nak kongsi ngan korang semua pasal apa yg terjadi kat diri aku mase oTw balik umah td....

             Al-kisahnye ari ni aku popular kejap kt area COOLBLOG mase nk balik umah td....ni semua angkra housemate aku punya pasal ler....epul n acap kecik.....siot jew korng kan....disebabkan dorang post link 'BLOG' ak kt diorg pnye course page tetibe pagi td dlm pkol 10 cm tu,kt kawsan yg dipanggil COOLBLOG ade sorang gurl ni tegur ak....ni antara dialog die :

    GURL : eh awak jap,sy nk tnye...awk ni la kan yg post blog kt DiPAC pnye page....so awk la tuan empunya blog tu...sy da bce blog awak.....ape blog awk hurmmm Kiedo Story (nada tergagap,sbb x taw nk sebut...haha)

    AKU : *speechless....sebb x sngke ade org bace blog aku..igtkn x de org bce....hurmmmm* aah ye la...sy la tuan punya blog tu..np ye?tp yg post tu bukn sy,sbb sy bukn course DPA sy course lain.....yg post tu housemate sy......

    GURL : owh..x de pa pe...sy bce la blog awk yg pasal 'HOUSEMATE' tu.....sy taw bukn awk yg post n sy taw awk bukn course DPA......

    Lebih kurang mcm tu la antara sesi dialog ak ngn budak tu......sepanjang perjlanan ak balik ke rmah td, ak asyik terfkr mungkin bukn budak tu sorang yg bce...and ku rse ramai lgi budak DPA yg bce......MATI LA AKU!!!!!!! ni semua kerja housemte aku yang tercinta SAIFUL AZHAR ALANDRA & KHAIRUL ASYRAF......guys thanks sebb wt publisiti MURAHAN kat AKU!!!! THANKS A LOT.........aku hargai sangat sebb dpt menCAPUB kt DPA pnye page.....

    NI LA BEBUDAK YANG BUAT AKU POPLUAR 15 MIN.....ppfftt....siot jew....
    1st DALANG

    2nd DALANG





    surat dari anak mak yang tak nakal lagi

    K.A.M.I....

    smile sudah....yang penting mulut tu ye arip...sis y sepetkan mate??

    sorang je pandang camera....masscomm sgt..haha...!!

    jenge...jeng...jeng....ijat ni hah gmbr da ko da ade dlm blog...

    mata bertentang mata...si arip pown nk jg...JELES LETTEW!!

    x ckup kt kedai...bawa balik tapau..tkut2 mlm nt lapr lg...

    hah,,thats me....person who excited with de camera...

    suke halim kan...haha...


    hai n salam semua...kali ni blog ak pasal gmbr kat atas tu hah....nampak kan...hehe...gmbar kt atas ni mase kteorg makan beramai-ramai bak kate orang makan besar...haha....raye cina dah nak hbis da pown...but its ok....hehe...ok then , rsenye mkn mlm ni x dirancang kot...enth la ak pown x taw sebenarnye...igtkan nak mkn just ngn housemate ak jew rupe-rupenye ade lgi yg join....awesome!!! hahaha.....and dis my first time ak lpak n kuar mkn2 mcm ni...best giler lepak n kuar mkn mcm ni...kate orang boley merapatkan hubungan sillaturrahim....haha...yes thats true.....and know what...when i hang out wit them , i'll feel free....feel free.....yeah I'M FREEE!!! haha....sbb gelak ketawa , sesi lahar melahar..... ok ak introduce sorang2 bebudak yg hang out ak...ok yg first skali of course la my housemate epul alandra , halim , acap (kecik)...yg lain tu bebudak satu lorong ngn aku bak kate aizat adnan a.k.a ijat...haha...jangan marah hah....lagi sape ye yg lepak skali td...lupe la...hurm...jp nk pikio dlu...hah.......... arip zaidi , azrul a.k.a arul , epul gurlfrend sis izyan , sis bella swan (hehehe....feeling2 twilight jp) , awek halim ,awek ijat n ramai lg la...haha...ade satu tragedi yg x d'ingini berlaku bile ARIP ZAIDI tumpahkan air teh ais die kt meja makan...ok SANGAT MEMALUKAN OK!!! heheheheh...semua orang tgk......apedha!!!!!! tragedi kedua pulak mase kteorg oTw balik umah...si ARIP ZAIDI campak wallet aku...habis syiling berterabur....THANKS A LOT ARIP!!!!!!! aku hargai sangat2 jasa baik kau......semoga sejahtera la hidup kau ye....heheh.....yg x bestnye mlm ni si kecik ACAP balik awal plak...ngantok katenye....tp bile balik umah x tdo plak pak awang kecik tu.....APA PUNYA TTTUUUURRRRR........hehehe...kalau ade die lg la kuat melahar..bak kate orang muda-muda kecik-kecik cili padi...hahaha..PADI SANGAT.......hurm jadi cam tu lah kisah K.A.M.I pde mlm ni..so kalau ade ape2 update lg pasal ak n my hang out geng, ak cite lg k.....so akhir kata dri aku.......ASSALAM....peace no war....

    wajah kekasih

    Sunday, 5 February 2012

    she's awesome...proud of her

    for my beloved FATHER ( abah )




    this special for my beloved father who raised me up with 'kasih - sayang...' he is my frend , my hero and he is everything for me...tiada dia tiada lah aku di dunia ni....i love u abah n really miss u :')

    housemate.....

    sebenarnye x taw nk tulis ape kt blog ni...tapi dah memandangkan ter'click' new post so kena la jg post something..hurm nk post ape ek..


    pada pagi yang indah lagi permai ini (wah cam ayat ape jew) aku nak cite pasal housemate aku yang gile2 ni hah..ok....ak paling rapat ngn housemate aku name die saiful azhar a.k.a epul ,acap (kecik) dan yg lain pown aku rapat jg...tp yg slalu hang out ngn ak kt umah ni epul n ade kwan aku sorang lagi name sarip tp name glamour die arip zaidi (jangan lupe add diekt fb,hahaha)...houseamate aku ni kire otak dorang gilew2 la jg..mcm aku...boley msok group r...geng masok air la kate kan....kat umah sewa aku ni yang paling rajin masak n maskan paling sedap si epul tu la...die memang suke memasak kt umah klau ade mase lapang...

    alhamdulillah da dekt sebulan aku stay umah sewa nn dorang n dorang semua ok2 jew ngn aku walaupon dorg amk course lain...nak taw np ak cakap cm tu.....ok ak cakap mcm tu sbb adekwn2 ak yg lain ckp kalau nk dok umah sewa duduk la budk satu course ngn aku sbb senang budk stu course ni da taw prangai kite tp aku rse x...mind setting dorg x betul....ak da sbulan stay ngn dorang ni walaupown bukn stu course ngn ak..tp dorg ok jew....housemate ak ni course DPA (public admin) n aku ni course masscomm....dorang ok2 jew ngn  ak.....x mcm ape yg sesetengah kwan aku ckap....ak x kisah ngn course ape ak stay asalkan dorang ok ngn ak n ak ok ngn dorang...so far dorang x de wt hal la ngn ak....we are like one family...da mcm adik beradik da ngn dorang ni...hehehe....ak slesa ngn dorang sbb dorng ni jenis x berkira sgt....so ok la kn dpt housemate cm ni...they are little bit caring each other.....

    my mom slalu pesan klau stay kt umah sewa tu jgn la berkira sgt n jgn gaduh2....aku slalu pesan mama aku tu...kteorg kt umah ni kalau wt kerja kteorg wt same cth - kemas rumah , basuh baju , masak etc....and next sem i still sewa rumah yang same...hehehe....


    arip , epul n kecik....ish kalau ye pown lapar...sbar la..




    epul & kecik



    its me azlan kiedo (A.K)





    wit my housematE from left - epul ,acap (middle) & me



     
    kteorg kat Mac Donald Dataran Pahlawan (DP)









                                               







    Tuesday, 31 January 2012

    Nilai Persahabatan......

    befday planner : acap ( singlet putih ) , epul ( yang tengah )
    sweet sangat......

    befday boy

    alorwh3.....meh nk suap...

    our family

    sweet kan dorang

    <3

    carut sangat





    best sangat celebrate befday ni....hahaha...

    Sunday, 22 January 2012

    HAPPY CHINESE NEW YEAR!!!!!

    salam dan selamat TENGAH MALAM semua...haha...esk hari yang paling penting bagi semua rakyat cina di negra kite ni,ye la oesk kan dorang da nk raye...mesti dorang semua excited nak pkai baju baru , sibuk kemas umah dn wt ape yang patot kan..hurm mcm kite la jg nk sambut AIDILFITRI kan....hehe...korang semua esk ade x kawan2 yang jemput g umah terbuka dorang....hurm...mesti bestkan klau g umah terbuka.....da lame x g umah terbuka nihh...hehe.....*rasenye da out of topic da ni* hehe tp x pe la...kite 1 MALAYSIA jd x salah kan kalau kite nk smbut tahun baru cina sekali tapi kena ada batas la kan....makn ape yg boleh....da lame x makan kuih bakul dan teringin nak makan YI-SANG (betul ke ejaan mcm tu)....ape2 pown just nk ckap SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU BUAT SEMUA WARG CINA DI MALAYSIA....GONG XI FA CAI....

    Monday, 9 January 2012

    Induction MASSCOMM..fun..enjoy...fantastic.....awesome!!!

    haha tepung time!!
    lecturer wt show tepuk dan tabik masscomm
         












    salam semua....hah kali ni sy nk cite pasal induction masscomm baru2 ni kat padang kawad UITM MELAKA...memandangkan sy x pergi induction tu dari mula so sy x brape nk taw sgt la awal2 dorg wt pe....dri sumber yg sy dpt awal2nye mcm biase la...pendftran pelajar semester 1 then msok kumplan masing2...baru la mule program tu...hurm macm induction sebelom2 ni...acara pertama setiap kumplan kena ade mascot then kena wt performance...hehe....ok lepas tu dorg semua kena wat cheers tp bukn mcm CHEERS GROUP tu..dorg kena wt cheers mengikut krativti dorang....it seems enjoy and fun but unfortunately sy x sempt dtg mse mula2 induction tu sbb ade urusan tp x pe...sy sempt dtg mse pertngahn program tu....

    mase pertngahn induction tu doran semua ngah berkumpul lg kt pdang then ade stu group ngh performance...hehe...then hbis dorg semua wt persmbhan masing2, semua plajar junior masscomm kena wat satu tradsi dalam masscomm iaitu TEPUK2 MASSCOMM & TABIK MASSCOMM....hah perkara ni wajib untuk semua peljar baru wat..sbb ni dah tradisi course sy...memg best tepuk dan tabik ni...hehe...tp sblom dorg wt tu ,semua senior2 kena tnjuk mcm mane nk wt benda alah tu...tp bukn senior je ye yg kena tnjuk,pensyarah masscomm pown join skali wt benda alah tu...memang SEMPOI la pensyarah masscomm ni...SPORTING gilewwwww!!! ok lepas tu turn junior2 plak wt benda alah tu....hahahaha.....lawak gilewww...mcm reaksi muke dorg wktu wt tepuk n tabik masscomm tu...hehe...tp dorang semua have fun ngn induction ni...

    dalam pkol 1 p.m tu dorg dibenrkan untk rehat dan makan2, tp dorg x dibenarkan balik sebb dorg ade lg aktvti2 yg menrik menunggu dorang * psstt-psstt sebenarnye senior2 masscomm x sabr2 nk lempar tepung k junior dorg..hehe* ok lah..pas dorg semua da hbis makan, aktvti steruenya dorang kena form 1 group...1 kmplan kena ade dlm 5 org then berbaris sbb aktvti lpas ni ialah kena cari gula2 dlm tepung + kopi...hehe..sedap taww!! aktvti ni pown best jg,hehe....

    ok2 last skali waktu yg di tunggu2 oleh semua senior masscomm iaitu tepung dan telur..haha..waktu tu kteorg semua sruh junior2 kteorg kumpul rmai ikt kmplan masing2 then stay kt bawah pkok...ok time tu kteorg da standby tepung da..and sblom kteorg lmepar tepung semua tu kteorg wat2 kerek ckit ngn dorg...ckp mcm2 kt dorg...hehe...then da tibe masanye kteorg semua lempar tepung kt diorang....DAH TIBA MASANYA....hahahaha *gelak jahat*and that time de junior declared as MASSCOMMERS STUDENT...CONGRATE ALL DE JUNIOR.....

    Wednesday, 4 January 2012

    macam-macam perangai ngan pelajar baru...dan SELAMAT TAHUN BARU!!!

    hye semua...da lame kan ak x update blog ni..ye la asyik busy dgn assignment jew..hurm subject kli ni agak tough kit r..bnyak assignment yg perlu di siapkan...final exam tinggal lagi sebulan lebih jew lagi....skjap jew ak rase...ok la kali ni nk cite ape ye....let me think first okay!!..

    so macam mane tahun baru korang semua ok tak?hehe...ape azam korang semua untuk tahun baru ni??harap-harap azam baru korang tercapai la ye tahun ni...ok cite pasal azam ni,aku pown ade juga azam tahun ni...tapi cikit jew tak macam dulu..hehe...azam aku untuk tahun ni aku nak menggemukkan badan dan lagi satu aku nak belajar bersungguh-sungguh untuk mencapai cita-cita aku..insyallah!! aku harap azam aku untuk tahun ni tercapai juga..tak pe la kite tinggal sekejap pasal azam tu kite citer pasal lain pula...

    sekarang ni aku da masuk sem 4 kt uitm ni...da setahun aku jadi mahasiswa kt uitm melaka ni...macam-macam pengalaman yang aku dapat dan macam-macam dugaan yang aku hadapi...tapi aku anggap tu semua sebagai pengajaran untuk aku terus menjadi manusia yang terbaik...hurm kalau da masok sem baru mesti la ade student barukan....citer pasal student baru ni,aku nak bagi taw la kat korang semua....ye la aku ni kan belajar dalam jurusan komunikasi dan pengajian media so banyak la desas desus yang mengatakan ade student junior course aku ni die nie awek kepada penjaga gol bola sepak negara kite apek @ khairul fahmie...ala mesti korang kenal la apek tu...macam-macam cite da aku dengar pasal die...so kebetulan pula,aku ade kenal rapat ngan budak sem1 @ part1,so aku tanye la dorang betul ke tak..then dorang cakap aep yang aku dengar tu semuanya betul...owh memang betul la ape yang aku dengar sebelum ni yang die tu awek kepada si apek tu..hurm ok...then ade la satu hari tu kebetulan pula aku pegi library n aku dok kat tingkat atas library tu,aku ngan kawan aku mase tu..kebetulan juga pada hari tu si awek apek ni ade juga kat situ..mase tu aku tak taw agi name die...pas tu kawan aku cakap... " wei2, tu Dahlia Tek la..,cube ko tengok kat belakang tu.." then aku cakap la " hah,dahlia teck sape tu?sorry aku tak kenal pown budak tu...cantik sangat ke die...." dengan suara yang kuat aku cakap cam tu...hahahahahahahaha (Gelak Jahat)...lantak la die nak cakap ape pown da memang aku tak kenal die waktu tak kan aku nak wat-wat kenal kowt kan....kawan aku pown kate la kat aku "wei,die tengok ko la..yang ko cakap kuat2 tu nape...ko taw x die tu awek si apek yang penjaga gol malaysia" aku cakap la aku tak kenal....KISAH PULAK AKU NAK TAW PASAL DIE...pada aku amik taw pasal die yang tak ade ape-ape faedah tu , baik la aku study kat library tu...ade juga faedah....da ade satu cite lagi yang aku dengar , budak course ape entah sibuk amik gambar ngan si D.T tu.....tapi la,aku rasekan dorang tu bukan nak sangat bergamabr dengan D.T tu tapi dorang nak bergambar ngan apek tu...hahahahah...persan cantik la plak D.T tu kan.....bhahahahaha (gelak jahat)macam-macam hal  budak sem yang baru masuk ni...entah la...aku nak tunggu dan tengok die mase induction course aku nanti ahad ni...nak ape akan jadi ngan die...

    so kalau nak taw cite yang terbaru pasal budak tu...tunggu nanti ye pas induction course aku...hehe...mesti lebih menarik...hehe...assalamualaikum...