Saturday, 20 August 2011

pengalaman yang pertama berbuka di bazar...(BAZAR JALAN PERINGGIT MELAKA)

pengalaman pertama kiter berbuka di bazar ramadhan.hehe...dan juga pertama kalinya kiter berbuka bersama dengan kawan baik kiter azfar.best pulak bile berbuka kat bazar sebab berbuka ramai ngan peniaga lain.dan pada mase yang same kiter boleh 'cuci-cuci mata' hehehe....gurau je la...hurm....banyak makanan tradisional malaysia yang terdpat di bazar jalan peringgit, melaka ni...family azfar ni dorang niagew makanan trasdisional kelantan iaitu nasi kerabu selain itu jual juga air asam perut, kerabu perut, nasi tomato dan juga kerabu sotong.tapi yang x bestnye tak ramai pengunjung sangat sebab hari tu hujan...hehehe...ape2 pown hari tu kiter dpt pengalaman baru,yer la kan..kiter ni x penah niage sblom ni...bile dah cube niage rse best plak...tp amat memenatkan..hehehe....hurm....untuk pengetahuan semua,bazar ni berdekatan dengan hospital melaka...so,kepada orang2 melaka moh la ye singgah kat bazar tu....haha....esk nk ikt family azfar ni niage lg..tp esk hari terakhir ikt dorg semua niage...hurmm...rse sedih plak...kat bazar tu kite boleh tgk plbagai 1001 ragam manusia yang niage kat situ...kadang2 kelakar poawn ade...hahaha...kiter ingat niage ni senang tpi bile da msok ke alan perniagaan sementara,rupe2nye sush dan memenatkan....pengalaman mcm ni bg kiter pengajaran yang sangat bermakna...

No comments:

Post a Comment